marți, 10 noiembrie 2020

Sedinta BF din 5 noiembrie

 Procesul verbal in gasiti AICI

Apare o finala care nu e prevazuta in regulament, individual 50+, spre surprinderea celor implicati si, practic, dupa incheierea competiției..

PS: BF a rectificat, e vorba de finalele duo 50+. 

(Evident ca nu a fost o eroare, duo-urile erau enumerate mai jos si la 50+ se vorbea de 8 jucatori, nu de 8 duo...)

Finala juniorilor va fi organizata de Geza Karaman,  dar nu se povesteste nimic si de calificari, fiindca, conform regulamentului, ar trebui sa fie turneu de calificari+finala

Mai apare si o critica a faptului ca juniorii din programul "Bowling gratuit"  antrenati de mine (in Bucuresti), plus cei antrenati  la Lake View nu au intrat ulterior in activitatea competitionala, pregatirea lor fiind intrerupta, spre deosebire de cei din Miercurea Ciuc si Odorhei. 

Toti antrenorii din Bucuresti si Constanta scapa de blam, eu sunt singurul nominalizat. In Bucuresti n-am fost singur,  a fost si Romeo. Dar asta ar fi dus la o autocritica, nu?

Ma simt dator sa precizez: copiii au disparut de pe piste cand a disparut finantarea de la federatie.  

Asta dupa ce Nitu ii ademenise si cu tabara/cantonament la Poiana, vorbisem deja cu parintii, stabilisem un sistem de selectie samd, iar ei au ramas cu ochii-n soare, doar cu promisiunile.

Cand e moca, vine toata lumea, cand banii se opresc, copii nu mai vin. Simplu.

Cei din Harghita au fost sustinuti financiar de cluburi, care sunt sustinute, la randul lor, si de autoritatile locale, lucru care s -a intamplat inainte de inceputul programului si care a continuat si dupa. 

Copiii lor nici acum nu platesc nimic!

In concluzie, eficienta programului " Bowling gratuit" a fost aproape nula, peste tot, fiindca s-a bazat pe gratuitati acordate indistinct tuturor, inclusiv parintilor, in loc sa fie finantate selectii si antrenamente pentru performanta.

Ma simt dator sa precizez ca nu am incasat niciun leu pentru antrenarea copiiilor, toti banii s-au dus la piste, ba deseori le-am dat si premii din buzunarul meu.

Cam asta primesti cand faci munca voluntara, iti mai iei si cate o m**e, in semn de recunostinta.

Mai jos aveti textul FRB, de pe pagina de Facebook:

(Aici vedem ca avem de-a face cu oameni care pur si simplu nu cunosc chestiuni elementare din terminologia de bowling, scorul in bowling nu e in "popice doborate", ca nu suntem la popice. Scorul in bowling poate fi denumit "total popice" si el include popicele doborate si popicele bonus, care se acorda la spare si strike. Asta asa, ca o lectie gratuita)

"Pentru o informare mai cat mai eficienta privind aceste aspecte, considerate de interes mare pentru sportivi, le punctam si mai jos:

- Finala feminina va fi jucata de primele 8 jucatoare clasate dupa turneele de calificare, acestea urmand sa joace finala 6 jocuri fiecare, 1 jucatoare/1 pista in cross, mutare la dreapta dupa 2 jocuri, stabilindu-se podiumul si clasamentul final dupa totalul popicelor doborate in finala.

- Finala juniorilor urmeaza sa fie organizata de dl. Karaman Geza, asa cum s-a decis anterior.

- Finala seniorilor+50 urmeaza sa fie jucata de primii 8 jucatori clasati dupa turneele de calificare, acestia urmand sa joace finala in 6 jocuri, 1 jucator/1 pista in cross, mutare la dreapta dupa 2 jocuri, stabilindu-se podiumul si clasamentul final dupa totalul popicelor doborate in finala.

- Finala masculina se va juca de catre primii 16 clasati dupa turneele de calificare. Prima zi (vineri) a finalelor vor juca toti 16, pe o ungere medie deoarece tot campionatul s-a jucat pe ungeri medii, cate 6 jocuri fiecare, 1 jucator/1 pista in cross, mutare la dreapta dupa 2 jocuri, stabilindu-se clasamentul primilor 8 jucatori care vor juca in continuare. Finala va continua sambata si duminica, primii 8 jucatori calificati jucand fiecare de cate 3 ori, in 3 serii de joc (de cate 6 jocuri/serie), in acelasi mod ca si vineri, insa pe 3 ungeri diferite: sambata joaca 2 serii, pe ungere scurta si pe ungere medie, iar duminica, ultima serie vor juca pe ungere lunga. Podiumul si clasamentul final se va decide dupa totalul popicelor doborate in finala.

- Finalele Duo se vor juca 1 jucator/pista, cate 6 jocuri fiecare jucator in cross, mutare la dreapta dupa 2 jocuri. Podiumul si clasamentul final se va decide dupa totalul popicelor doborate in finala.

- Finalele Trio se vor juca 3 jucatori/2 piste in cross, cate 4 jocuri fiecare jucator, mutare la dreapta dupa 2 jocuri. Podiumul si clasamentul final se va decide dupa totalul popicelor doborate in finala.

2 comentarii:

  1. Eu nu inteleg un lucru: daca tot s-au facut modificari ale sistemului de joc din finalele individuale, duo si trio care tocmai fusesera modificate in Iulie inainte de reluarea campionatului, de ce nu s-au modificat in mod similar ?
    Adica la Individual M in loc de 6j + 4j + steplader(3j) avem acum Ş 6j+6j+6j+6j.
    In schimb la toate celelalte categorii cu finala care aveau in regulamentul din Iulie ; 6j(4j la trio) * steplader de 4 avem doar 6 jocuri(4j la trio) si gata !
    Nu pare fair!
    Sa ne intelegem: nu contest nr mai mare de jocuri sau ungerile multiple (un lucru bun de altfel) ci faptul ca toate celelalte categorii au intrat in derizoriu doar cu 6j si gata, fara finala, RR sau steplader!!!

    Eugen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu inteleg de ce nu sunt in stare sa respecte regulamentul. Odată votat și aprobat, ala e. S-a apucat BF-ul să schimbe regulamentele in timpul competiției. E complet inacceptabil

      Ștergere