miercuri, 1 septembrie 2010

Despre propunerea de regulamente CN 2010-2011 de mai jos

acum a aparut o alta entitate CCB, in care e membra si Dana Nitu (cum a aparut?)
in plus 6 membri au votat cu 7 voturi- 5 pentru si 2 abtineri...

proiectul de mai jos este o scriere de 16 pagini, care ar trebui de fapt sa fie cinci regulamente diferite (asa cum sunt acum).

numarul de jucatori obligatorii intr-o echipa cresc de la 6 (5 plus 1 junior) la 8 (6+2), dupa ce in ultimii 2 ani au fost tot timpul echipe care au avut probleme de efectiv.

numarul de jocuri intr-o etapa al unei echipe creste de la 30 la 40, iar pentru un sezon numarul total de jocuri poate ajunge pentru o echipa la 560, fata de 300 la unele echipe anul trecut (cele din grupa de 6, care n-au jucat play-off).

asta inseamna bugete aproape duble pentru echipe.

la individuale acum se joaca 4 turnee obligatorii, in loc de unul, adica buget ori 4.

juniorii sunt acum intre 10 si 21 de ani si sunt obligatorii 2 de de echipa, iar ei joaca dupa(!!!) cele 6 jocuri ale celor 6 seniori, adica un meci de echipe va dura cam 4 ore jumatate.

asta pare pusa la misto, ca sa renuntam la meciurile juniorilor...

in plus limita de jos la 10 ani pare pusa impotriva mea si a Split-ului, singurii care avem juniori sub 10 ani, care au deja un an in campionat.

dar varsta cadetilor a migrat pana aproape de 17 ani, ca sa mai faca si Mihai Pavel ceva anul asta...

asa bataie de joc n-am mai vazut/banuit.

iar limita junioratului la 21 de ani e aberatie, se confunda juniorii cu tineretul.

si cine puii mei mai gaseste 2 juniori-tineri regulamentari in 19 zile, cat mai e pana la sfarsitul inscrierilor?

toate astea de mai sus vor duce la o catastrofa financiara si logistica campionatul.

in rest are o gramada de prevederi imposibil de aplicat, mai ales aia cu ungerile impuse, care nu pot fi facute si/sau verificate.

ca sa va dau doar un exemplu flagrant: Kegel Bordwolk (de fapt Boardwalk) e o ungere dedicata Kegel, care nu poate fi facuta pe masini Brunswick (nu are transpozitie).

in plus nimeni in lumea asta nu poate verifica o ungere, daca nu are cu ce - acces la softul masinii sau Lane Monitor System.

iar asta ar trebui s-o faca arbitrii, unii dintre ei nestiind cum trebuie nici regulamentul de arbitraj, darmite ungeri .

echipele noi care vor sa intre in campionat ce fac?

conving proprietarii de sali sa isi cumpere masini de 30.000 de euro?

si cum poti convinge un patron de sala sa-ti faca o anumita ungere?

pai e un regulament facut doar pentru IDM si Cernavoda?

Galati, Miercurea Ciuc, Timisoara ce fac?

IN PLUS: E SINGURUL CAMPIONAT NATIONAL DIN LUME CARE FOLOSESTE DOAR UNGERI SPORT!!!

asta va face ca jucatorii sa fie atat de frustrati, incat multi dintre ei se vor lasa ...

regulamentul e atat de restrictiv si implica costuri atat de mari, incat numarul de echipe si de jucatori se va reduce drastic, contrar declaratiilor de la inceput.

pe de alta parte jucatorii sunt afectati de excluderea echipelor (ca pe vremuri) si o gramada de alte aberatii retrograde...

art 5.3 a fost nascocit ca sa poata juca in Div A echipe care nu au dreptul,se comaseaza doua cluburi, iar rezultatul il preia noua entitate.
dar daca unul e de A si unul de B, care e rezultatul?

evident joaca in A!

perioada de transferuri este 1-30 septembrie prin regulamentul in vigoare, iar perioada de inscrieri in Campionat e 5-20 septembrie prin regulamentul propus, desi ar trebui sa se suprapuna.

si cu cine te mai consulti in 4 zile???

apar elemente din regulamentul de transferari si de selectie a loturilor, desi sunt regulamente separate, nu poti sa le expediezi in 2 randuri.

daca din 10 din lotul largit, 5 nu pot/nu vor sa mearga?

pac, apare dl. Grecu in lot!

DAR NICIUN FEL DE PREVEDERE DESPRE LOTURILE DE JUNIORI SI SENIOARE, DESI ACESTEA DIN URMA AU MONDIALE LA ANUL.

lipsa de cultura in jocul de bowing duce la o astfel de aberatie de regulament.

cele doua campionate mondiale de anul asta, de tineret si masculin, au relevat un singur lucru: USA si Coreea sunt cele 2 puteri care le-au dominat, dintr-un motiv foarte simplu- ambele au circuite puternice de Open-uri cu premii mari in bani.

in plus juniorii de 7-8-9-10 ani pot participa bine mersi la mondialele de tineret- nu exista limita inferioara de varsta- dar nu pot participa in Romania in campionat.

si-o sa-l rog si eu pe Viorel Pavel sa-mi spuna care campionat national din lumea asta se desfasoara cu etape de 6 jucatori cu 6 jocuri, regula fiind 3 sau 4 jocuri, echipe de maxim 5?

unul singur sa-mi spuna, din alea pe care le stie el...

In Finlanda se joaca un singur joc, de exemplu...
iar ei sunt vicecampionii mondiali.
Campionii mondiali -SUA- nici macar nu au Campionat national pe echipe...


valorile nu sunt creeate de jocul pe echipe, ci de openurile puternice, iar daca vom persista in aceasta iluzie, vom avea 20 de ani de acum inainte numai jucatori sub 200...

o sa fac fo zece pagini de observatii, sa aiba ce studia una din CCB-uri.

dar nu-mi fac nicio speranta....

21 de comentarii:

  1. Este o glumă, nu? Ce performanţă mai facem noi juniorii dacă jucăm doi şi plus că jucăm după seniori (vorba ta, vor să ne scoată din bowling, nu se gândesc că mai departe noi suntem viitorul în bowlingul românesc 'dacă există aşa ceva') . Este o mare glumă nou regulament. Ăsta nu mai este bowling, îşi bat joc. Nu ai ce să discuţi cu oamenii ca ăştia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ziua!Ma rog de ce nu va uitati in ograda dumneavoastra si vorbiti de altii?Cu respect Mihai Pavel si sa ne vedem sanatosi pe pista!

    RăspundețiȘtergere
  3. D-l Piros Valentin.
    In mail-ul pe care l-ati primit , referitor la proiectul de Regulament , v-am rugat sa facem comentarii intr-un cadru organizat , impreuna cu celelalte Cluburi .
    Va multumesc pentru modul in care considerati ca ajutati bowlingul Romanesc si totodata , pentru respectul fata de noi .
    CCB

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum am aparut? Sa-ti spun povestea de acum 38 de ani? Nu, mai bine lasa...
    De fapt, e destul de simplu... Sunt in bowling de vreo 11-12 ani si am mai avut aceasta functie in urma cu 2-3 ani. In momentul in care Andreea si-a dat demisia, Vali Fatu a apelat la mine. Am avut rezerve cand mi-am dat acordul,si am in continuare... Dar m-am gandit ca pot fi de ajutor... Mai bine sa ajuti fiind implicat direct, decat sa critici de pe margine (tu, Vali, ar trebui sa stii asta foarte bine).
    Referitor la regulament: acesta e departe de a fi perfect, bineinteles. Cu o parte din prevederi nu sunt nici eu de acord, dar, din cate am inteles, se va organiza o intalnire cu toti membrii CCB si cu reprezentantii cluburilor candva saptamana viitoare. Atunci toata lumea va putea sa-si spuna parerea. Si majoritatea va decide...

    RăspundețiȘtergere
  5. regulamentul asta nu e departe de a fi perfect este foarte departe..iar cat despre juniori ei sunt aproape "curatati" cu acest reculament adica nu li se mai da nici o importanta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit regulamentul si cu tot respectul, fara intentia de a provoca scandal va supun atentiei cu buna credinta si fara a fi rautacios urmatoarele aspecte care ma nedumeresc:

    Art 2.2 echipa gazda pe langa obligatiile normale de a asigura conditii:ungere,rezervare,plata,are obligatia de a asigura "comportamentul decent al spectatorilor din sala de joc".sa nu uitam ca sala de joc e un loc unde pot veni tot felul de spectatori mai ales ca etapele se desfasoara in cadrul orarului de functionare comerciala a oricarei sali de joc.In Bucuresti cea mai matinala ora e 9 pt IDM si 10 pt Unirea si cred ca si pt Oxygen.Incepand cu aceste ore, oricine poate asista la meciuri.Decenta depinde de "ei", neputand fi controlata de echipa gazda.

    Art.3.1 " Echipele participante la Campionatul National de bowling vor vor fi formate din 6 seniori si 2 juniori, precum si rezerve"
    aici intrebarea mea ar fi care sunt considerentele care au dus la aceasta modificare ?respectiv marirea numarului de jucatori al unei echipe?de la 5 la 6! plus ca in loc de 4 jocuri/jucator /etapa, s-a ajuns la 6 jocuri/jucator/etapa .in afara timpului petrecut pe pista,care inainte era de 3 ore /etapa si cuprindea 5 jucatori cu 4 jocuri fiecare, acum timpul cred ca va fi undeva la 4 ore si jumatate si adunand si jocurile juniorilor care joaca 4 jocuri si se desfasoara dupa seniori(art 6.3-alta nedumerire) cred ca vom sta in sala aproximativ 6-7 ore pe etapa.
    La problema timpului se adauga urata problema a costurilor tuturor echipelor care vor fi gazde si anume:
    Stiti cu totii ca de obicei etapa incepea la ora 9.30-10.00 si se incheia la 12.30-13.00...bun
    Costurile: o pista, trei ore, costa cam 90 ron(se juca pe tariful de 30 ron/ora) care inmultiti cu 5 piste necesare =450 ron la care adunam 5 ungeri =inca 200 ron(5x40 ron ca atat e la IDM) plus arbitrul 150ron avem cost total:450+200+150=800 pe care ii impartim la 6 adica cei 5 jucatori plus rezerve=130 ron /jucator,asta la regulamentul vechi
    La cel nou, etapa nu se va incheia la 13.00 pt ca se joaca 6 jocuri deci se va termina pe la 14.30 plus juniorii care mai joaca doua ore jumatate ajungem la ora 17.00
    Nu mai pun formula ca va innebunesc dar va "iesi"undeva la 240ron /jucator.costurile totale pe intervalul 10.00-17.00 le-am impartit la 8 nu la 6 cum ar fi fost normal si in ele se regasesc si costurile pistelor juniorilor,ca nu cred ca un junior isi permite sa plateasca etapa-parerea mea.Judecand dupa costuri nici eu nu-mi voi mai permite sa particip.

    Art 8.4 "echipa care pierde primeste 1 punct"
    Intrebarea e :adica cum adica ?daca intelegeti!


    Si in final sa mai facem un calcul simplu

    nr1.PRESEDINTE - FATU VALENTIN
    VICEPRESEDINTE - POST VACANT-nu-l numaram
    nr2.SUBCOMISIA DE COMPETITII - PAVEL VIOREL
    nr3.SUBCOMISIA TEHNICA - ARDELEANU CONSTANTIN
    nr4.SUBCOMISIA DE ARBITRAJ - NITU DANIELA
    nr5.SUCOMISIA DE DISCIPLINA - IOANCEA ION
    nr6.SUBCOMISIA DE PROMOVARE MEDIA SI MARKETING - MEHES ANDRA

    Deci sunt 6-sase-din care au rezultat 5 voturi "pentru" si 2 "abtineri" ,adica 7-total votanti.

    La toate aceste neclaritati ale mele astept pareri pertinente si nu ironii sau samanta de scandal .Parerile sau lamuririle de preferinta din partea celor din comisie ,care pot da un raspuns ceva mai "oficial"

    Cu respect,pt toata lumea
    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  7. intrebare: cum e cu juniorii pe la altii? la americacani, suedeji, palestineeni :))
    ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  8. Dana nu te supara, dar CCB se alege si se valideaza dupa o anumita procedura, pe care tu nu ai urmat-o.
    pentru Mihai: poti fi cadet linistit pana la 21 de ani, daca tata vrea.
    si sa te bati de la egal la egal cu cei de 10 ani, fie ei baieti sau fete.
    ramane cum am stabilit, slabe sperante pentru viitor...

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.youtube.com/watch?v=dh4dkJAhWVo&feature=related
    ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioane, imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu stiu chiar tot, astfel incat sa-ti pot raspunde instantaneu la tot ce vrei.
    asa ca studiez.

    la americani, acolo la mama bowlingului(tata e fost popicar neamtz), poti sa fii membru al sectiei pentru tineri al federatiei americane- USBC Youth cu conditia sa nu fi implinit 20 de ani pana la 2 august al anului respectiv.

    Nu exista limita inferioara de varsta, cum n-am gasit pe nicaieri.
    nu exista un campionat sau liga nationala, dar exista mii de ligi locale si statale.

    USBC organizeaza doua competitii anuale- USBC Youth OPEN si USBC Gold Junior Championship.

    la prima participa oricine si jucatorii sunt organizati pe 4 divizii, in functie de media anuala din ligile lor- pana in 129, 160, 189 si peste 189.

    Nu se dau calificari la acest Open si se joaca doar cate 9 jocuri de fiecare- la simplu, dublu si echipe- cate 3 de fiecare.

    Junior Gold Championship e deschis numai juniorilor "GOLD"- minim cu medii peste 150 la fete si 175 la baieti plus taxe anuale de membrula USBC Youth Gold etc.

    participarea este pe baza de turnee de calificari.
    USBC Gold Junior Championship functioneaza si ca baza de selectie pentru echipa nationala americana si se joaca pe ungeri sport.

    premiile sunt in burse scolare.

    dar vorbim de o tara care are sute de mii de tineri legitimati.

    si brusc m-a umflat rasul cand am vazut prescriptiile tehnice de la turneele lor de calificare la juniori Gold: inainte de turneu se verifica topografia pistelor, iar tape-urile cu probele de ulei luate de la 22 de picioare si cu 2 picioare inainte de sfarsitul ungerii se pastreaza 30 de zile dupa concurs, pentru analiza.

    si CCB-ul vrea sa jucam pe ungeri sport verificate cu ochiul...

    asta pana le reglez masina de la Unirea sa afiseze sport si sa fie house, si sa vezi crize prin CCB cand ia bataie Elcomexu cu 200 medie de echipa de la unii care dau 220...

    RăspundețiȘtergere
  11. am vorbit cu Viorel Pavel si mi-a confirmat ca nu avea nicio intentie sa ridice varsta minima a juniorilor de la 7 la 10 ani, ci a fost o greseala de aritmetica, in loc sa adauge, a scazut.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dana,nu trebuie sa te superi ca de pe margine vin criticile.E normal sa fie asa,toti care posteaza comment uri sunt jucatori care sunt afectati in mod direct de regulament si isi exprima puncte de vedere .Ai spus ca saptamana viitoare se vor intilni reprezentantii cluburilor si se va lua o hotarare.Daca nu iei "pulsul" prin dezbatrei publice cum stii ca orice regulament se apropie de ce are nevoie bowlingul si de ce isi doresc jucatorii?Ca in fond despre ei vorbim.Normal ca niciodata nu-i poti multumi pe toti,dar macar majoritatea trebuie sa fie de acord.Vis-a-vis de implicarea directa,nu putem fi toti membri in CCB deci nu putem fi acuzati de neimplicare.Ceea ce putem face noi ca nemembri e sa sesizam "de pe margine" si sa criticam,asa se progreseaza intr-un mediu democratic.
    Pt comment ul semnat CCB,"sa facem comentarii in cadru organizat impreuna cu celelalte cluburi"
    Toti care posteaza comment uri sunt membri unor cluburi,deci toate comment urile trebuie luate in considerare.Cat despre cadru,mi se pare destul de organizat,e un site de profil.
    In loc sa ne iritam pt ca informatia a fost facuta publica mai bine sa fim atenti la ce spun cei care critica,constructiv.

    Asta imi suna pe romaneste vorbind ceva la modul :mai dl Piros ,eu ti-am dat informatia ca intre prieteni si tu ce faci? o publici pe site ca sa ni-i pui in cap pe toti si sa latre astia aiurea ,sa ne deranjeze!ce naiba dom'le?


    Cu respect
    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  13. Recitind regulamentul ,mai am o intrebare,ca jucator legitimat FRPB si nu altceva(tin sa fac aceste precizari pt a nu fi calificat drept tendentios sau instigator).
    Deocamdata nu m-am hotarat daca ma voi inscrie in campionat de aceea intreb pt ca in functie de regulament voi lua o hotarare ca toti ceilalti ,banuiesc.

    Intrebare vine din art 15.2:

    NOTA : Referitor la Lotul National de Bowling seniori .

    In cazul in care FRPB are fonduri suficiente pentru deplasarea lotului la Campionatul European 2011 , atunci , primii 6 sportivi din Clasamentul final Master vor reprezenta Romania la CE 2011 ( cei 6 sportivi, trebuie sa anunte prezenta cu cel putin 5 zile inainte de reunirea lotului, in caz contrar , sportivul va fi inlocuit cu urmatorul clasat ).
    In cazul in care FRPB nu are fonduri suficiente , lotul national de bowling seniori va fi numit de selectionerul ales de FRPB ( din lotul largit de 10 sportivi ) .

    Deci daca federatia are fonduri pleaca primii 6 cei ce merita de drept
    Daca federatia nu are fonduri pleaca cei alesi de selectioner!!!pam paaammmm
    Nu vreau sa speculez in niciun,nu vreau scandal inutil,repet vreau o parere pertinenta!

    Aceeasi intrebare:adica cum adica? de ce asa?

    Cu acelasi respect
    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  14. pentru Cristi Calagiu si altii... Pe sistemul acesta de punctaj este normal sa dai un punct la infrangere, considerand ca 0 puncte primeste cel care nu s-a prezentat (pot fi cazuri)

    RăspundețiȘtergere
  15. pentru Vali P.V1
    vad ca esti foarte interesat de regulamentul CNB 2010-2011 si te intereseaza in mod expres formula lui. nu vrei sa faci parte din echipa care a muncit la acest regulament ?
    acolo poti sa ti exprimi dorintele ( democratic ) sa poti sa i impaci pe toti. Dupa parerea mea este bine sa avem opinii.in urma discutiilor cu alti jucatori, nemultumirile vin din alta parte , nu din partea regulamentului.cre ca toata lumea este dornica sa inceapa campionatul.
    Nu am pus arici pe pista ( sa nu putem sa jucam ) , vrem sa jucam mai mult in cadrul federatiei decat in cadru privat la openuri .spunea cineva mai sus ,ca se va juca mult in campionatul pe echipe si ca nu e un viitor , ca nu sunt bani , dar tot el spunea ca e mai bine sa jucam la openuri , ca acolo ne creste media, acolo bagam 6-7 milioane sa scoatem 1 cu putin noroc......daca iiscoatem si pe aia. eu unul nu vad logica.explica mi tu Vali P.V1 si lumineazama.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru ambii Vali: nu m-am suparat, nu ma supar asa usor.
    M-am referit la criticile de pe margine pentru ca (aproape) intotdeauna de acolo vin. Si este si normal, ceea ce este in afara CCB-ului inseamna de fapt jucatorii de bowling. Ceea ce am vrut sa spun este faptul ca atunci cand tu esti pus in postura de a lua o decizie, descoperi ca nu e chiar asa usor...
    Imi place si mie acest blog, tocmai pentru faptul ca admite orice comentariu pro sau contra. Dar o intalnire fata in fata este mult mai buna. Pentru ca atunci nu te mai poti ascunde, ce ai spus in fata altora e bun spus. Si spun asta in cunostinta de cauza. Am avut zilele trecute o convorbire telefonica cu cineva si acum am avut surpriza sa aflu ca nu e chiar asa...
    Referitor la regulament...nici nu stiu de unde sa incep, cam toate obiectiile ridicate aici le-am avut si eu, de exemplu:
    Obligativitatea de a avea 2 juniori - sunt de acord cu atragerea de copii la sala, dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Unele echipe pot avea si 3 juniori/cadeti, in timp ce altele de abia au unul. Nu am fost de acord nici cu disputarea meciurilor juniorilor dupa cele ale seniorilor. La fel, nu sunt de acord cu impingerea varstei cadetilor in sus. Dar aici vorbesc dpdv personal: nu mi se pare normal ca Razvan sa joace de la egal la egal cu toti copii de la 15-16 ani in jos.
    Art.2.2 este complet pe langa... Bineinteles ca echipa gazda nu poate fi responsabila pentru comportamentul tuturor celor prezenti in sala.
    La capitolul ungeri nu ma bag, nu e tocmai domeniul meu...
    In schimb, referitor la Lotul National de Bowling Seniori: dupa parerea mea, ar trebui sa plece primii 6 (cu precizarile aferente, adica in cazul in care unul nu poate merge din diverse motive, ii ia locul urmatorul clasat), indiferent daca Federatia are bani sau se gaseste un sponsor. Pe de alta parte mi se pare si mie ciudata omisiunea in privinta fetelor si juniorilor...
    Cam atat, deocamdata...

    RăspundețiȘtergere
  17. pt. "Anonimul" dinaintea Danei:

    "sa jucam mai mult in cadrul Federatiei"- cine plateste?

    se vede ca nu tu scoti banul din buzunar, esti platit.
    reactionezi ca un salariat la stat caruia "i se da"
    ca sa citez un patron de echipa, dupa ce a vazut noul regulament - da ce, imi plateste Grecu mie pistele?

    tu nu-ti dai seama ca se creeaza OBLIGATIVITATEA unor cheltuieli mai mult decat duble, in perioada de criza financiara si de criza a numarului de jucatori?

    la Open e simplu, cine vrea si poate se duce, cine nu, nu.

    realitatea este ca atunci cand scoti tu banutul din buzunar si tremuri pentru el si cand e concurenta acerba, atunci poti sa faci performanta(sau nu).

    concurenta naste performanta, ca peste tot.
    si nu e o opinie.
    e o constatare.

    la Openurile adevarate dai o singura data (in SUA) sau maxim de 3 ori (in Europa).
    iar taxele de inscriere sunt serioase- peste 100 de euro(in Europa la turneele EBT) si minim 500 de dolari in PBA.

    iar singurii jucatori notabili aparuti in Romania ultimilor 3 ani au aparut datorita turneelor open, inclusiv Romeo- singurul jucator nou din nationala.

    iar el e sarac, a tremurat pentru banii lui.
    la ultimele openuri (din care a si castigat foarte multe) a dat un squad, maxim doua.

    concurenta naste performanta, nu lupta pentru resursele unui sponsor bogat, nu regulamentele care-i favorizeaza pe bogati.

    concurenta.

    adica sa fie multi.
    multe echipe, eventual.

    faceti voi un campionat cu echipe de trei, care sa joace trei jocuri, care sa atraga sute de jucatori noi si atunci sa vezi performante, jucatori noi, samd.

    asa incurajati echipele mamut, maxim 3-4, un campionat inchis, cu aceeasi "batrani" care se mananca intre ei pentru bani...

    phuuu!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pt Dana:
    Dana,tot ce am sustinut in scris sunt gata sa sustin si fata-n fata,la o dezbatere intr-un cadru organizat,discutand punctual, dar ma indoiesc ca voi fi chemat,poate ma insel.
    Din toti membri CCB, pareri pertinente numai de la tine am primit,dar mai e timp.

    Sarut mana

    Pt anonim iti raspund punctual:
    Da, as vrea sa particip in echipa care a muncit la regulament,cu placere daca sunt solicitat!
    Nemultumirile mele vin strict din regulament ,dupa cum am si mentionat in toate postarile mele si nu din alta parte, dar din tonul tau se simte ceva mai mult decat iritare din cauza interesului acordat regulamentului.
    Majoritatea discutiilor postate pe acest site inclusiv schimbul de idei cu Dana sunt punctuale la regulament fara intrigi si speculatii ceea ce nu e cazul la tine.
    Vis-a-Vis de impacat pe toti daca te uiti cu atentie la comment-ul meu din 02 sep ora 11.14 am spus foarte clar ca
    ."Normal ca niciodata nu-i poti multumi pe toti,dar macar majoritatea trebuie sa fie de acord",comment-ul e mai sus verifica!
    Vali Piros te-a "luminat" cu open-urile
    Si rog pe cine mai posteaza in ideea dialogului fie el si mai "aprins" sa se semneze.

    E ultima data cand raspund si dialoghez cu anonimi..nu e vorba de desconsideratie(sper sa fi scris corect) ci pur si simplu mi se pare normal sa stiu cu cine discut.

    Cu respect
    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  19. Dana e o draguta si are reputatia de a nu supara pe nimeni.
    de aia e si asa populara.
    din pacate, in locurile in care e nevoie de dezbaterie, de opozitie, de nerv ea este pe post de "om cuminte", e genul pacifist.
    desi spune ca nu e cu multe de acord (ca si Viorel Pavel!!!) votul rezultat spune altceva.
    e genul care cauta sa fie diplomat(a) si sa nu supere pe nimeni.
    genul asta de abilitati e oarecum nefolositor acum, cand e un punct de rascruce pentru ce va sa fie urmatorii ani si cand e nevoie mai mult ca oricand de oameni care sa-si sustina opiniile hotarat.
    altfel ne vom incolona toti intr-o directie nedorita...

    RăspundețiȘtergere
  20. Apropo de costuri/performanta:

    In campionat,
    (cum o fi ala) se platesc strict pistele, ungerile, este drept si arbitrii dar fara adaosuri. Daca imparti la numarul de oameni din echipa si platesc toti, iesi bine.
    Performanta: acum daca se aduna media ta de joc la fiecare joc, esti motivat sa dai bine la toate jocurile, chiar daca echipa ta castiga/pierde cu sute de puncte. Interesant.

    La open,
    dai de 2,3,...10 ori si se ia doar cea mai buna medie. Asta nu reprezinta adevarata ta valoare ci un punct de maxim al tau, care, daca vei ajunge sa reprezinti Romania afara, s-ar putea sa nu-l atingi atunci.

    Asa cum la Europene/Mondiale, nu trimiti tinere sperante, ci trimiti fix pe cei mai buni 6 jucatori din anul respectiv (ca stiinta a jocului si psihic), ar trebui la clasamentul mediilor sa se tina cont doar de concursurile la care poti sa dai o singura data.

    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  21. mediile de la open n-au contat niciodata, desi suedezii iau in calcul si mediile de la openuri.
    media la open e semnificativa
    daca vrei sa iei in calcul potentialul unui jucator(acel maxim de care zici tu).
    la open dai de mai multe ori ca sa te califici pe tablou, dar ca sa castigi trebuie sa dai in finala o singura data si sa castigi in fata multor jucatori buni,care toti vor locul 1 si banii.

    iar analiza finalei nu o face niciunul dintre jucatorii dedicati sistemului tip campionat.

    duminica ai de trecut multi pasi in fata unor jucatori foarte buni, ori la medie, ori in joc direct.

    iar toti antrenorii din lumea asta cauta jucatori cu potential, al caror scor maxim e mare, nu jucatori cu scoruri "plate"- 190-210.

    in nationala, de exemplu, jucatorii de potential mare sunt Piticariu, Catalin Gheorghe, Romeo si, in anumite, conditii, Simut(care-ti fac medii peste 220).

    Vali Fatu si Pelicanu sunt jucatori plati, care sunt in jur de 200 in orice conditii, dar rareori mai mult.

    Ion Grecu nu stiu sa fi facut vreodata medie 220.

    RăspundețiȘtergere