marți, 14 septembrie 2010

Regulamentul de transferari aprobat de CCB

FEDERATIA ROMÂNĂ DE POPICE BOWLING
Comisia Centrala de Bowling

REGULAMENT
PRIVIND TRANSFERUL SPORTIVILOR DE LA O STRUCTURA
SPORTIVĂ LA ALTA


Art. 1. Competenţa pentru aprobarea şi efectuarea transferarilor o are:
a. Federaţia Română de Popice şi Bowling pentru sportivii care se transferă la echipele de Divizia A si Divizia B.
b. Direcţiile pentru Sport Judeţene şi a Municipiului Bucureşti prin asociaţiile judeţene pe ramură de sport, pentru sportivii care activează doar în Campionatele judeţene.
c. In cazul in care nu e constituita Directie de sport judeteana sau municipala pentru ramura de sport, FRPB este cea competenta pentru cazurile de la punctul b.
Art. 2. Transferarea unui sportiv de la o structura sportiva la alta se poate face numai în perioadele:
• Inaintea inceperii campionatului, intre 1 si 30 septembrie
• Inaintea inceperii returului campionatului, intre 16 decembrie si 09 ianuarie.

Art. 3. Pentru transferarea unui sportiv de la o structura sportiva la alta se vor depune la organul competent (conf.art.1) următoarele acte:
– Cerere de transfer tip a sportivului cu avizul scris al structurii sportive la care doreşte să activeze.
– Acordul scris (dezlegare) al structurii sportive unde a fost legitimat sportivul.
– Carnetul de legitimare al sportivului sau taxa pentru duplicat (în cazul in care nu mai are carnetul de legitimare)
Toate aceste acte se depun în perioada de transferări (art.2) la registratura organului competent (art.1) sau se vor trimite prin poştă (cu confirmare de primire) până în ultima zi a perioadei de transferări, inclusiv (ştampila poştei). Documentele pot fi transmise si prin fax (cu dispozitiv de confirmare a faxului trimis) sau email.
Actele depuse după expirarea perioadei de transferări sau a actelor incomplete nu se vor lua în considerare, fiind declarate nule.
Structura sportivă de la care pleacă sportivul este obligată ca odată cu acordul de transfer să elibereze şi carnetul de legitimare.
După aprobarea transferului de către organul competent, structura sportivă la care s-a aprobat transferul este obligată să achite taxa de transfer şi să prezinte chitanţa la ridicarea cametului de legitimare a sportivului, conform normelor financiare în vigoare la data respectivă.

Art. 4 . Organul competent poate aproba transferul sportivilor da la o unitate la
alta în afara perioadei de transfer în următoarele situaţii speciale (vezi Art.3)
a. Admiterea în învăţământului liceal, postliceal şi universitar la instituţiile recunoscute ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, numai la cursurile de zi, în alte localităţi;
b. Angajarea sportivului la un serviciu din alta localitate;
c. Desfinţarea sectiilor sau a structurilor sportive;
d. Sportivi apartinand sectiilor afiliate care nu si-au inscris echipa in campionatul respectiv
e.Intreruperea activităţii sportive competiţionale pe o perioadă mai mare de un an.
f. Terminarea perioadei de juniorat de către sportivi legitimati la unităţile sportive care funcţionează numai cu secţii de juniori;
g. Liber de contract
Art. 5. Pentru situaţiile prevăzute la art.4 se vor depune la organul competent (art.1) în afara cererii de transfer vizată de structura sportiva la care sportivul doreşte sa se legitimeze următoarele acte, dupa caz :
a. Adeverinţă că nu are obligaţii materiale faţă de structura sportivă la care a activat;
b. Adeverinţă că sunt admişi la cursurile de zi intr-o unitate de învăţământ liceal, post-liceală sau universitară (art.4, lit.a),
c. Adeverinţă de la Direcţia pentru Sport Judeţeană, de desfiinţarea secţiei sau a structurii sportive respective unde sunt legitimati (art.4, lit. c)
d. Adeverinţă de la unitatea sportivă cu avizul Comisiei de Competiţii, din care să reiasă data ultimului joc oficial (art.4, lit.d),
e. Adeverinţă de la Direcţia pentru Sport judeţeană că unitatea sportivă are
numai secţie de juniori (art.4, lit.e).
f. Adeverinta de la serviciu din care sa reiasa data angajarii si faptul ca isi desfasoara activitatea in noua localitate sau alta (altele) in afara celei unde a locuit (lucrat) anterior
Art. 6 . In cazul contractelor existente încheiate între sportiv şi structura sportivă respectivă, se vor respecta condiţiile contractuale, chiar dacă sportivul se află în una din situaţiile prevăzute la art.4.
6.1. Structurile sportive care încheie contracte cu sportivii sunt obligate să întocmească contractele în 3 exemplare, din care fiecare parte reţine câte un exemplar iar unul va fi trimis organului competent (Federaţia Română de Popice şi Bowling).
6.2. Dacă sportivul sau unitatea sportivă nu mai prelungeşte contractul, sportivul este liber de contract şi se poate transfera la orice club sportiv doreşte.
Art. 7. Sportivii pot fi transferaţi de la o structura sportiva la alta si pe o perioadă
determinată (1 an sau 2) In baza înţelegerii dintre cele două structuri sportive în condiţiile art. 2 şi 3, după care sportivul revine automat la structura sportiva de la care a plecat.
Art. 8 . Sportivii sectiilor sau structurilor sportive comasate sau fuzionate care nu sunt cuprinşi în loturile nou formate, se pot transfera la alte structuri sportive in afara prevederilor stabilite de art.2 şi în condiţiilor art. 3.
Art. 9 . Se pot face transferări cu dublă legitimare numai în cazul sportivilor
juniori în condiţiile art. 2 şi 3 cu următoarele prevederi:
9.1 sportivul este inregistrat ca junior la o structura sportiva şi cu dublă legitimare la seniori (Divizia A şi Divizia B) la echipa care solicită dubla legitimare.
9.2 Dubla legitimare se face numai pe termen de un an.
9.3 Sportivilor cu dublă legitimare se va trece in carnetul de legitimare cu culoare roşie perioada de transfer după care sportivul revine la structura sportiva unde a fost legitimat initial.
Art. 10 Un sportiv care are cetăţenie străină poate fi legitimat la o structura sportiva din Romania numai după ce federaţia din tara din care provine sportivul, avizează favorabil transferul la un club sportiv român afiliat la FRPB. In acest caz se vor aplica prevederile Art. 2 şi 3.
10.2 Orice persoana care nu are cetatenie romana poate fi legitimata de o structura sportiva in conditiile art.2 si 3 la care , suplimentar, se va adauga declaratia pe proprie raspundere a persoanei respective, ca nu a mai fost inregistrata (legitimata) ca sportiv la o alta structura sportiva din strainatate . In acest caz declaratia va fi verificata la federatia din tara din care provine persoana respective de catre FRPB prin Comisia Centrala de Bowling .
Art. 11 . La inregistrarea transferului se va înscrie atât în carnetui de legitimare, cât
şi pe cererea de transfer, articolul din prezentul regulament pe baza căruia s-a efectuat transferul.
Art. 12. Efectuarea transferurilor fără respectarea prevederilor prezentului regulament, atrage după sine anularea acestora şi sanctionarea celor vinovaţi cu suspendare de minim 6 luni şi o amendă de minim 1.000 RON.
Art. 13 . Pentru toate situaţiile neprevăzute în prezentul regulament, deciziile vor fi luate de catre FRPB prin comisiile abilitate
Art. 14 . Prezentul Regulament a fost aprobat de Prezidiul FRPB şi va intra în vigoare cu data de 01.12.2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu