duminică, 9 ianuarie 2011

Ungerea pentru individuale

este ungerea WTBA TOKIO, de 43 ft.
o voi introduce in masina de la Unirea in cursul diminetii de maine, ca sa va puteti antrena.
nu se stie deocamdata cine o sa organizeze turneul.

mai jos aveti ungerea, in varianta Brunswick si Kegel (la Unirea e Brunswick).

inainte de turneu trebuie sa anuntati duo-rile si trio-urile.



12 comentarii:

  1. Din graficul ungerii observ ca pt stangaci pare a fi diferit:de la boardul 10 la 4 pe dreapta uleiul descreste liniar unul cate unul simetric iar la stanga de la 10 cantitatea de ulei descreste cate doua boarduri adica daca la dreapta boardurile alcatuiesc o "scarita" la stanga e ceva asimetric.

    Daca ma lumineaza cineva si cu problema asta ar fi perfect mai ales dupa lectia de adaptare a ungerilor pe masini diferite.

    Multumesc
    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  2. de cativa ani, marea majoritate a ungerilor sport sunt asimetrice, fiidca sunt mai putin stangaci, iar ei sunt avantajati in unle cazuri, fiindca nu sunt destui jucatori stangaci si atunci se modifica ungerea astfel incat sa le fie un pic mai greu.
    aici e modificat astfel incat sa-i sileasca sa joace un pic mai inspre mijlocul pistei, cum sunt siliti dreptacii care-si tot usuca pe la boardurile 10-12 la punctul de intoarcere si tb sa se mute la stanga.
    stangacilor le-a pus ulei mai mult la stanga, ca sa-i sileasca sa joace mai la dreapta de la inceput, oarecum simetric cu dreptacii.

    avantajul stangacilor este evident mai ales in conditii dure de concurs, unde sunt multi jocatori dreptaci heavy-rotation si multe jocuri.
    la calificarile pentru Team USA, ambii castigatori au fost stangaci, ei neajungand niciodata sa arunce peste sant, ca dreptacii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am observat ca ,pe cand dreptacii -la usa trial-aruncau peste sant, stangacii puteau juca inca lung de linie sau in fine o mica banana.
    numai bine si multumesc pt raspuns
    Vali P.V1

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa nu uitam ca, pe langa ungere, stangacii mai sunt avantajati si de faptul ca se joaca mult mai putin pe partea lor din punctul de vedere a pistei.
    Cu toate tehnologiile curente la pistele "sintetice", tot se creeaza un mic "sant" in partea dreapta, in zona break-point-ului pentru dreptaci. Acolo pista e mult mai "jucata", devine mai abraziva. Drept urmare reactie mai violenta in bila. Pe cand pe stanga, pista este "noua".

    Asta ar putea fi un motiv pentru care, fix in aceleasi conditii (ulei proaspat), un jucator de stanga vs un jucator de dreapta, cel din stanga poate juca o trasa mai stransa (mai lung de linie) decat cel din dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  5. stangacii sunt in general dezavantajati de ungere, ca sa echilibreze sansele...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand am zis ca sunt avantajati de ungere, ma refeream la faptul ca de obicei sunt singuri cuc pe partea lor, nu sunt influentati de alti jucatori :)
    Poate ca fresh, ungerea e mai grea, dar e mai consistenta.

    RăspundețiȘtergere
  7. ce n as da sa fiu stingaci la ungerea asta...
    sa fiu singurul care mi intinde uleiul in fata
    ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  8. Varipapa s-a transformat din dreptaci in stangaci pe la 84 de ani, daca-mi aduc bine aminte.
    asa ca nu-i tarziu

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai Ioane, come to the dark side :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Banuiesc ca stangaci adica jucator de mana stanga nu altfel

    RăspundețiȘtergere
  11. ha, buna :)
    si una si cealalta
    o sa mi fac o bila de mina stinga si ma bat cu voi, stingacii, dk jucati cu dreapta... si asta oricind...
    facem de un concurs:) sammyy?
    ioionatzy

    RăspundețiȘtergere
  12. Tocmai am jucat un turneu pe ungerea asta, AIK Tournament, și pot să vă spun că se poate juca și pe lângă șanț dar și din interior.

    Dacă joci din interior este un pic mai sensitiv prima sau primele partide, până s-a întins uleiul ca să-ți ofere marjă de ratare în stânga.

    Dacă joci din dreapta, trebuie să fii atent la carry. Odată ce popicele incep sa cadă de parcă ar fi mai ”obosite” inseamnă că sa dus uleiul de acolo, iar soluția este să te muți din interior sau să iei o bilă care întoarce mai târziu. Trebuie ținut cont că stratul de ulei este foarte subțire pe lângî șanț și se termină foarte repede.

    La turneu la care am jucat am inceput din dreapta și am terminat jucand 16 la săgeți cu break-ul undeva 12-13. Este o ungere care dacă joci bine îți dă scor, dacă nu, legi splituri. Eu am dat 1227 la acel turneu. Este un scor decent dar nu mai mult. Mi-a lipsit 40 de popice ca să trec cut-ul.

    Turneul a fost câștigat de Dominic Barrett, care a reușit să se califice în finală în ultima său squad (fiecare jucător avea maxim 4 squaduri).

    Baftă tuturor!

    RăspundețiȘtergere