sâmbătă, 15 octombrie 2011

IDM-ul "desfiinteaza" nationala!

asa cum au sesizat "anonimii", sau dupa cum stiau toti cei cu care am stat de vorba, pronosticurile mele s-au adeverit - Elcomex-ul a luat-o pe coaja rau de tot.

mai rau este ca Elcomex  = echipa nationala (- Marius Piticariu)
in plus, au beneficiat si de prezenta antrenorului suedez si a lui Bogdan Dobondi.

de ce e nationala asa slaba?

- fiindca nu are decat 3 jucatori de valoare: Romeo Gagenoiu, Catalin Gheorghe (si Marius Piticariu)
- fiindca antrenorul lor e pasiv si se pare ca nu stie mare lucru despre ungeri.

London 44 e o ungere care se joaca strans pe mijloc, lung de linie sau usoara banana, cu rotatie end over end si cu bile medii sau agresive.
admite si solutii din exterior, gen lung de 8  sau usoare diagonale spre pocket!

incursiunile in interior (din stanga pistei) sunt contraindicate.

exemplul cel mai bun este ca Sport Palace a facut cu doar 12 de popice mai putin ca Elcomex-ul, azi.
sau ca nationala....

asta tragand cu ochiul la solutiile noastre (Costica Ardeleanu intrand frecvent pe trasele lui Piticariu, ca si Smada pe ale mele) si cu fetele dand usoare sau grele diagonale...


asta fiindca e o ungere cu 90% din ulei pus la dus, cu ulei gros in zona mediana si pe buffer, care se pastreaza aproape intact timp de aproape 4 jocuri.
de aceea, cei care joaca de precizie, simplu si direct au numai de castigat.

evident ca daca Tariceanu se hotaraste sa inceapa din stanga si Romeo hop dupa el, se creeaza o zona usor uscata, dar nu e solutia optima si nu te iarta de niciun fel, trebuind sa muncesti 6 jocuri de-ti sar ochii din cap.
Tariceanu, neavand precizie la prima bila, e exclus sa dea scor mare jucand din interior, iar Romeo poate sa faca 200 media jucand din orice loc.
dar, daca ar juca de unde trebuie, ar depasi 220.

a uitat pe unde juca cand era sa dea 300  (strans, end over end), tot asa cum a uitat de unde juca cand a dat 100 !!!!

a uitat ca Simut si cu mine i-am uscat la antrenamente,  jucand de la dreapta, sau pe mijloc.

n-au inteles ca asta ii astepta si la meciul cu IDM, fiindca sunt multi care vor juca aceeasi solutie- Simut, Obada, Mihai Ionescu, Briciu.

datoria antrenorului era sa-i sileasca sa se pastreze pe trase stranse, pe cand el i-a mutat pe toti de la inceput dincolo de axul pistei, de unde s-au si antrenat la nesfarsit.

codul ungerilor lungi din 2011 e diferit, toate au ulei mult la dus si buffere uleioase, astfel incat ungerile lungi rareori le mai vezi jucate de langa santul din stanga!
la mondialele de fete toate jucau prin sageata 3 timp de 6 jocuri!

Catalin s-a mutat urgent la dreapta la antrenamente, fiindca a vazut ca nu-i intra, tragandu-l dupa el si pe Johnny.
Johnny, in schimb, are un temperament prea aprins si traieste din "premii" si nu din precizie (ca si Tariceanu).
iar ungerile sport rareori iti ofera premii.

iar asta e o ungere sport de precizie.

Pelicanu joaca cu o bila care ar trebui sa o arunce, Jigsaw Hammer (pe care o are si Johnny- s-o arunce si el), o bila extrem de agresiva si de imprevizibila, da rareori strikeuri si-ti lasa o gramada de ciudatenii, mai ales cand e gaurita agresiv.

iar Pelicanu da bine cand e pista usor uscata, deci poate ar fi fost bine sa fie bagat in ultimele 3 jocuri, nu de la inceput.
la Marcel e exact invers.

parerea mea e ca ar trebui cooptat Balan in nationala, sa se antreneze impreuna in IDM, sala de la Cernavoda neoferind conditii bune.

cei 3 de mai sus, cu Balan si cu dl. Grecu sunt 5.

si poate-l conving cumva pe Mihai Ionescu, care e un jucator exceptional.
sau daca nu, poate ii rezolva cetatenia lui Dobondi (asta ar fi mutarea castigatoare).


iar antrenorul suedez e o excentricitate scumpa si inutila.

s-a vazut clar si la europene, la concursul pe echipe, unde ai nostri jucau iarasi invers in a doua zi, pe lung, prea in stanga...
(m-am si certat cu Dobondi pe tema asta pe blog, in noaptea de dinainte)

la nivelul asta nu e admisibil.

17 comentarii:

  1. Este pentru a 2-a oara cand intru sa joc o etapa din campionat.Sunt la primele arme , dar asta nu insemna ca joc legat la ochi.Daca solutia acestei ungeri este cea descrisa , altcineva in afara de Dvs.nu o poate folosi ? La antrenamentele mele nu v-am vazut sa ma indrumati spre reusita.Lasa un gust amar sa vad aceasta atitudine de la un jucator cu atata experianta(stim si noi de "apa calda" , nu este acreditata nimanui).
    Am folosit trasa 14-10 si 12-8(cu erorile de rigoare ca doar sunt la primele arme) , iar Dvs luuuung pe bordul 13-14(este f.adevarat:cu precizie). Nu prea ne-am intalnit!
    Smada Marius

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo IDM!!!! Au fost mai isteti!

    RăspundețiȘtergere
  3. trasa inseamna in primul rand break - point.
    eu am jucat lung de 12 sau 12 - 10
    sunt 2 solutii teoretice - break point intre 10 si 12 sau in boardul 8.

    in timp ce pe a doua ai jucat-o la inceput, la "instinct", prima ai "prins-o din zbor".
    nu vad de ce te superi, n-am zis nimic ca ai dat 7 brooklynuri, am zis ca ai venit pe trasa mea, nu e nimic negativ si nu m-ai deranjat cu nimic.

    copiat solutii bune in bowling inseamana "pozitiv".
    am si ras prin jocul 4 ca ai venit peste mine, iti mai amintesti?

    eu te simpatizez, nu o lua in nume de rau, e o analiza tehnica, nu o judecata de valoare, voi ati jucat neasteptat de bine azi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tatii, analiza e cam stupida, Romeo, V Fatu, Pelicanu, Ion Grecu, Ionut Fatu, Marcel Tarase au jucat exact ce spui tu ca trebuia jucat. De la IDM, Marius Briciu, Mihai Ionescu, Bogdan Obada, Simut si Lupu au jucat tot ce spui tu, adica lung de linie, usoara diagonala sau foarte strans din mijloc. Singurii care au jucat din stanga mai strans sau mai putin strans au fost Tariceanu si Catalin de la Elcomex si Balan, Ionescu Ioan si Deaconu de la IDM. OK lui Ionescu Ioan nu ia intrat nimic, in schimb Balan a dat 276 exact cum nu trebuia sa dea : )
    Baga o analiza la asta !!!
    Pe antrenoru suedez il cheama Fane, zii asa ca nu se supara !!

    RăspundețiȘtergere
  5. ai observat cumva ca Balan a dat un singur joc peste 200, din 4?

    daca 3 se gasesc sa joace dinauntru, gasesti o pista suficient de bine uscata pe acolo cat ca "impusti" in joc mare.

    cu ce m-ai contrazis?

    ca a dat Balan 276?

    in mod normal, jocurile 3, 4 si 5 pe ungerile sport sunt high scoring, iar Balan a dat 190 dupa aia.

    Pelicanu a jucat direct in pocket, nu usoara diagonala.

    Iar Tariceanu e cazul izbitor de jucat impotriva solutiei.
    de ce a fost tinut toate jocurile?

    iar rezultatele vorbesc singure...

    asta asa, ca sa te bag in seama...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum poti sa comentezi un joc daca tu nu ai fost prezent in sala?!!!! De curiozitate, stii cate poketuri au dat cei de la IDM? Fa-ne o analiza a jocatorului cu cea mai mare medie din meci.

    RăspundețiȘtergere
  7. ai vazut vreo cronica de meci pe aici?
    am analizat numai strategia de joc si trasele.
    am urmarit antrenamentele si meciul pe camerele din IDM. a fost principala mea distractie in timpul meciului cu Lake View.
    iar o trasa bine aleasa iti iarta greselile, ca despre asta e vorba in alegerea ei.
    ai vazut cate splituri a dat Elcomex?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu va mai certati pe "trase..., strategii... si alte analize". Meciul IDM-Elcomex a fost, este si (cred ca) va fi un meci al marilor orgolii.
    Toata lumea stie ca daca Elcomex nu bate IDM-ul, nu ia compionatul(si evident nu doarme bine), iar daca IDM-ul nu bate tot, nu ia campionatul(ei mai au mici momente de lipsa de concentrare care ii costa).
    Ca sa nu mai vorbim de acea "nesanatoasa", ca sa nu zic altfel, disputa bucurestenii vs. constantenii vecheeeeeee... de pe vremea infiintarii federatiei.
    Lasati toate la o parte si zice-ti cu totii...
    BRAVOOO... IDM-ul A FOST ASTAZI CEL MAI BUN...
    Felicitari tuturor...

    RăspundețiȘtergere
  9. CORECT. cine stie bancul sa scrie mai departe :)

    RăspundețiȘtergere
  10. tu l treci din start pe grecu in nationala. grav. nociv si aberant.

    RăspundețiȘtergere
  11. pai nu prea e vorba de contrazis, e vorba ca tu spui ca elcomex a abordat jocul cu solutii gresite si nu e asa. cu exceptia lui tariceanu toti au jucat pe unde spui tu ca trebuia sa joace. iar pelicanu joaca asa pe majoritatea ungerilor, usor diagonala in popicu 1. ca nu le-a iesit asta este alta treaba. de ce nu a fost schimbat tariceanu, asta da, este o intrebare, dar poate ca nu au avut cu cine. de fapt tu vrei sa spui ca nu esti de acord cu suedezul, insa argumentele sunt subtiri, postul de antrenor la nationala este ocupat. poate pe viitor se va elibera, cine stie. data viitoare, daca vrei sa te credem ca te pricepi cu adevarat, spune inainte de meci, lucrurile astea, nu dupa, ca nu suntem nici noi veniti cu pluta. asa o sa iti castigi credibilitate. cat despre echipa nationala, chiar tu esti de acord ca piticu, romeo si gheorghe e musai sa faca parte, si fac. pentru restul de 3 locuri, ma rog 2, mai trebuie sa existe si disponibilitate din partea potentialilor candidati. nu cred ca mihai ionescu sau marius balan se vor duce sa stea in cantonament 1 luna la Cernavoda. de pilda tu probabil ca ai timpul necesar pentru asa ceva, insa cei doi mentionati mai sus cred ca nu. asa ca lasa polemicile si pune mana si castiga cateva turnee in tara, claseazate bine la turnee in afara tarii, castiga individualele nationale si gata s-a facut, ai intrat in nationala. daca nu, nu.

    RăspundețiȘtergere
  12. din pacate pt unii fotbalul e pe goluri si nu pe impresia artistica, iar bowlingul e pe strikeuri si nu pe poketuri.daca nu ma credeti(sau varianta crede-ti)intrebati-i pe majoritatea din zona Constantei si pe destui din zona Bucuresti si-o sa va confirme ca e pe strike si nu pe poket.

    RăspundețiȘtergere
  13. vad ca mesajul meu nu ti-a placut. e semn ca sunteti mana in mana.

    RăspundețiȘtergere
  14. strans, end over end, cu bile medii sau agresive.
    asta e o solutie completa.
    nu numai trasa, nu numai bila samd...

    am vorbit de abordarea ungerii, care a fost tratata de la inceputul antrenamentelor ca una lunga clasica, desi nu e.

    acesta abordare lasa urme in jocul jucatorilor, care chiar daca sunt pe 25, pot si prea in stanga, fiindca sunt nevoiti sa reduca viteza, sau sa creasca unghiul de rotatie, raman cu impresia ca trebuie sa se mute tot timpul desi e invers samd

    antrenaentele lor au dus la concluzii gresite, iar daca nu aplici solutia corecta integral, tu dai multe splituri, iar ceilalti nu.

    asta e ultimul comentariu pe care-l fac, fiindca toata lumea are impresia ca se pricepe.

    ramaneti cu impresiile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  15. nici eu nu mai fac, doar o ultima scriere. da, in ce priveste strict analiza tehnica ai dreptate, singura obiectie fiind ca dintre cei mentionati de tine in analiza, nu cred ca inteleg toti ce inseamna end-over-end, daca inteleg, posibil sa nu il poata executa si probabil ca nu au arsenalul potrivit de bile. intr-o lume perfecta, intr-un campionat perfect, toata lumea stie ce este end-over-end, joaca end-over-end, arsenalul de bile este cel potrivit, trasele sunt in mare identice, toti dau scoruri mari si diferenta se face la antrenori. la una dintre echipe antreneaza Vali P., va spun la care, dupa meci. Dincolo de gluma, fa aceste comentarii tehnice inainte de meci, cine are urechi de auzit, aude. Nu se supara nimeni daca citeste ca London 44 se joaca asa, daca vrei scor mare, altfel raman splituri, trebuie sa schimbi viteza, s.a.m.d. ceea ce irita sunt frazele gen IDM "desfiinteaza nationala", mentinerea antrenorului X este un lux inutil si costisitor, etc. limiteaza-te la chestiuni tehnice, unde repet, te pricepi, si-ti vei castiga credibilitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. titlul are si un inteles ascuns, pentru cei care stiu dedesubturile.
    Ion Grecu le-a promis ca nu le mai da nimic , daca iau bataie.
    Iar antrenorul era sub presiune sa demonstreze cu rezultate un an si ceva de antrenamente.

    deci, daca ar fi sa credem ce a spus inainte de meci dl. Grecu, titlul ar fi fara ghilimele...

    dar nu exista nimeni mai schimbator decat el, asa ca nu as paria pe asta.

    si are si o putere de a visa cu ochii deschisi iesita din comun, iar asta nu e neaparat un lucru rau

    RăspundețiȘtergere