luni, 7 octombrie 2013

Cateva concluzii dupa 3 saptamani de competitii in campionatele nationale

Ungerile sport si salile foarte diferite intre ele fac viata foarte grea multora dintre jucatori/echipe.

La Sf. Gheorghe si Galati, in ciuda eforturilor admirabile ale proprietarilor si echipelor, conditiile sunt de natura sa favorizeze jocul simplu si precis (eventual drept) si jucatorii foarte precisi la spare.
Partial, aceeasi situatie e si la Miercurea Ciuc.

Din pacate, jucatorilor lipsiti de experienta, le vine foarte greu sa inchida toate sparerurile atunci cand nu prea dau strikeuri.
Asta naste foarte multe discutii despre calitatea bowlingului in Romania si despre cum ar trebui sa se desfasoare el la modul ideal.

Parerea mea e ca trebuie sa continuam sa cautam cele mai bune solutii, in conditiile economice date.

Echipele si jucatorii vor intelege ca trebuie sa poata juca in conditii de ungere cvasi plata, cu prea putina sau prea multa reactie.

Un alt gen de probleme e generat de lipsa de conformare.a jucatorilor, arbitrilor si organizatorilor- a oficialilor, in general-, fata de regulamentele si regulile stabilite de CCB pentru acest sezon.

Poate e nevoie de explicatii suplimentare si ma simt dator sa le ofer.

Campionatul se desfasoara dupa formatul si regulamentele votate de cluburi si e condus de o echipa aleasa prin vot.
Asta inseamna ca regulamentele si regulile devin obligatorii pentru toti.
In particular, asta inseamna ca fiecare trebuie sa le respecte.

De exemplu: daca inscrierile la individual s-au terminat, nimeni nu poate veni cand vrea el, ci doar in squadul in care s-a inscris, fiindca se da peste cap intreg concursul.
Asta mai  inseamna ca arbitrul trebuie sa refuze prezenta jucatorului in alt squad, decat in cel in care s-a inscris.
Este vorba de un caz concret de la MGM, care a dat concursul peste cap, fiindca numarul de jucatori in squad era la limita si nu existau alti paceri disponibili.

Regulile stabilite anul asta la individuale sunt facute ca sa egalizeze sansele jucatorilor intre squaduri, de aceea nu se mai accepta mai putin de 3 jucatori pe pereche.
E adevarat ca nu s-au mai anulat/mutat squaduri pana acum, dar trebuie sa va obisnuiti cu ideea, daca va doriti egalitate de sanse

Scorurile sunt tinute online din 2 motive:

 -interesul tuturor ca rezultatele sa fie publicate cat mai repede
- usurarea muncii  Comisiei de competitii, care in loc sa centralizeze toate hartiile/fisierele Excel, proces care poate dura zile intregi, le are instantaneu intr-un singur fisier, imediat dupa finalizarea partidelor, nemairamand decat sa le verifice si sa faca clasamentele.
Nimeni nu  vrea sa-si consume anual saptamani  facand munca voluntara, asa ca e de dorit sa facem munca mai eficienta si mai putin consumatoare de timp.

Incercam sa lucram modern si eficient, dar cativa se opun.
E firesc, fiindca dupa orice schimbare majora  exista o inertie a lucrului facut anterior, dar cu timpul, toti se conformeaza.
E o chestiune doar de durata si de intelegere a motivelor care au dus la aceste schimbari.

E nevoie de sprijin colectiv, nimeni nu vrea sa renunte la arbitrii cu experienta, fiindca nu stiu sa lucreze online, dar trebuiesc ajutati de ceilati jucatori sau arbitri sa-si faca treaba dupa standardele actuale.

In mai multe situatii, postarea efectiva a rezultatelor a fost facuta de altii, nu de arbitri: Florin Cotor, Catalin Gheorghe, Marius Piticariu, care si-au oferit expertiza si mijloacele tehnice.
Le multumesc pe aceasta cale.

Dar trebuie ca TOTI sa inteleaga aceste necesitati, altfel sistemul se blocheaza.
Exista si cativa care refuza sa lucreze online.
Cu toata intelegerea, dar nu vor mai fi delegati sa arbitreze, daca continua astfel.

Incercam sa ducem lucrurile spre performanta.
Aceasta necesita in primul rand comunicare, dar si conformare.
In mod haotic nu ajungem nicaieri.

28 de comentarii:

  1. Vali, daca iti / va pasa atat de tare de calitatea bowlingului romanesc, nu ar fi trebuit sa fiti de acord cand cei de Sf.Gheorge sau inscris in campionat la divizia B si au jucat cu sfori. Atunci trebuia sa faca scandal Romeo si multi altii si sa ceara conditii de joc, chiar daca era vorba de divizia B.
    Virgil.

    RăspundețiȘtergere
  2. faptul ca Bobowling a investit in 6 piste automate si ca acolo s-a dezvoltat unul dintre cele mai puternice centre de bowling din tara nu face decat sa confirme ca deciziile luate au fost cele corecte.
    evident ca trebuie sa-si puna la punct masina de uns, sau sa-si cumpere alta, ca e necesara intretinerea corespunzatoare a pistelor samd.

    dezvoltarea bowlingului intr-o tara saraca, aflata in criza, tine de domeniul exceptionalului.
    de aceea eu as primi cu bratele deschise orice alt centru cu sfori in divizia B, eventual Baia Mare, care are 10 piste si un nucleu extraordinar de jucatori, multi si buni.

    sa dai tare si drept e un inceput uzual in bowling si este un must pentru orice jucator de performanta.
    daca nu esti in stare sa-ti pastrezi calmul in conditii dificile si sa-ti inchizi sparerurile, orice vis de marire ramane doar un vis,iar atunci lipsa rezultatelor e atribuita pistelor, nu incapacitatii jucatorilor de a se adapta conditiilor.

    si pe mine ma deranjeaza aproachul din Oxygen, care-mi distruge genunchiul de cate ori ma duc, sau stalpii de la MGM, sau faptul ca la Lake View se foloseste un cleaner necorespunzator care avantajeaza jocul pe drept sau dreapta-stanga spre pocket samd.
    traim intr-o lume imperfecta si e mai bine sa ne uitam la ce putem oferi si ce putem face noi insine, nu sa avem pretentii la conditii perfecte.
    nicaieri nu exista asa ceva, in Marea Britanie jumatate din piste sunt din parchet, ca si in SUA, in Rusia tehnicienii de imbata sau sunt incompetenti, sa ca deseori se joaca drept samd.
    noi avut norocul unui standard inalt, stabilit de IDM si am inceput sa credem ca asta e normalitatea.
    nu e, e exceptia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie mi se pare ca de fiecare data cand o echipa din div. A pierde in deplasare se ajunge la scandal ba din cauza pistelor, ba din cauza uleiului ba din alte motive. Daca imi amintesc eu bine argumentul ptr. care bowlingul nu e sport olimpic este ca nu se pot crea conditii egale... Intrebarea mea ar fi: stiind acest lucru de ce am ales acest sport? Iar daca l-am ales de ce ne plangem tot timpul in loc sa ne adaptam? Si in final de ex. Lumi ori dl. Simut ori dl. Mihailescu si cativa altii de ce pot da rezultate in toate conditiile proaste, dure sau cum vreti voi??? Sz.Kinga



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. surpriza e ca nu prea s-a facut scandal, in afara de Romeo care a tipat din toti bojocii, mai nimeni nu a fost vehement.
      IDM si Split si-au luat infrangerile ca atare, uitandu-se mai degraba la ce au de imbunatatit la ei in echipa si nu la conditiile de joc.

      incet-incet lumea incepe sa inteleaga ca ai nevoie de solutii speciale pentru conditii speciale.
      salile si echipele se straduiesc din greu si pentru asta merita laudele noastre, nimeni nu vrea sa joace in conditii proaste, nici macar voi, la Sf. Gheorghe.

      Ștergere
    2. Pentru ca toti cei enumerati de tine iau la tinta primu popic si nu sunt influentati mai mult de 20% de uleiul de pe pista???

      Andrei

      Ștergere
    3. Si care-i baiul?
      cand conditiile sunt dure "straighter is better" (Brian Voss).
      in lume mai exista si jucatori full spinner, care dau tot drept la pocket si care castiga inca medalii mondiale cu stilul asta.
      cine da banana cand nu e cazul, nu e un jucator performant de bowling, e un jucator fara solutie.

      Ștergere
  4. Jucati "BOWLING" in condiitile acutuale inca vreo 10-15 ani si o sa intelegeti acest sport cand o zbura porcu,La noi se joaca popicie pe piste de bowling si ne credem jucatori de bowling.Treceti la bile de efect,invatati sa invartiti bila,invatati ce inseamna ungerea cu o masina profi,invatati cum se modifica o ungere in timpul jocului in functie de jucatorii cu care joci pe pista,invatati ce inseamna sa ai temperatura corespunzatoare intr-o sala de bowling,invatati ce insemna sa ai o bila potrivita in mana, ce gaurire iti trebuie ,pin up,pin down,invatati sa puneti de 3 bila in acelasi loc,invatati ce inseanba o pereche de pantofi profesionali,invatati cum trebuie sa scoti uleiul dintr-o bila,invatati ce inseamna un realeas,invatati ce inseamna diferenta intre piste,AMF,Brunswick,Sistem 300,Switch,invatati ce inseamna un abralon,polish,invatati sa cititi o ungere dupa hartie,dupa desen,invatati ce inseamna axa de rotatie a bilei,breakpoint,ce dimensiune are pista, ce latime,cate borduri are o pista de bowling,etc,
    Si sa stiti ca o medie de 182 la sf,gheorghe este o medie decenta in conditile acelea si noi chiar am castigat meciul,desi eu am vrut sa plec acasa cand am vazut ce este acolo.
    Va rog nu mai vorbiti de bowling jucatori care nu au pus o bila de efect in mana si joaca cu bile de plastic drept ca sunteti ................

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. invatatura e folositoare ca sa-ti imbunantatesti performantele.
      cat timp nu ai in arsenal lovitura din dreapta in stanga, pe care s-o folosesti atunci cand trebuie, nu esti un jucator de elita.
      culmea ca pentru tipul asta de lovitura erai celebru acum vreo 2 ani.

      o sa te vedem si la Galati, unde trebuie sa dai cu viteza mare si unde o sa-ti fie destul de complicat cu tipul tau de swing- controlat - si cu release-ul tau foarte muscularizat.

      crezi ca stii multe despre bowling si-ti arati muschii in fata jucatorilor de drept, dar nici nu stii cat de putine stii despre sportul asta.
      esti si subiect de glume internationale, datorita faptului ca te tot asemeni cu Wes Malott, posesorul uneia dintre cele mai bune biomecanici a releasului din lume.

      sa-ti mai spun un secret- pin up si pin down nu inseamna nimic.
      in functie de bila, asta poate sa insemne ca bila lucreaza mai devreme/mai tarziu, sau invers, ori ca se schimba pur si simplu formma zonei de hook.
      au aparut softuri care simuleaza reactia bilei, iar la unele pin up inseamna ca bila lucreaza mai devreme si mai agresiv, decat la pin down!

      intreaba-l pe Piticariu, ca el chiar stie.

      Ștergere
    2. Acum fara suparare, dar nu ma pot abtine sau trece pe langa un asemenea comment. Pana acum ti-am purtat respectul pentru omul care lua bila in mana si facea scor, acum incep sa ma indoiesc (nu ca ar conta daca eu-ti port sau nu respect...). Da, recunosc, sunt un incepator, am de invatat o gramada, dar decat sa devin un "cunoscator" ca tine, mai repede raman la stadiul de popicar...
      Si btw, daca tu tot le stii pe toate astea, cum se face ca 3 popicari au facut scor mai mare decat tine? N-ai inteles tranzitia? Nu aveai talpa corecta? Poate ti-a lipsit ceva din arsenal (on the pin...)? Iti dau cuvantul ca pista n-a fost "deghizata"...
      Inainte sa aruncam cu cuvinte grele si gratuite, ar trebui sa fim recunoscatori ca exista si atat... Pentru tine e usor sa vorbesti cand tu fluieri si tie ti se da...
      Eu joc bowling din placere, nu vreau sa traiesc din asta (is convins ca nici n-as putea...), eu cheltui sute de euro (munciti cu greu) pentru echipament, arsenal, deplasari, antrenamente, sa vad o pista noua, sa joc in diverse conditii, sa ma perfectionez. Eu imi doresc si-mi permit. Poate nu toti isi permit asta, dar te invit sa contribui cu donatii pentru cei care nu-si permit...

      Inainte sa vb poate ar fi bine sa mai si gandim un pic...

      My two cents,
      Imre Csoma aka Imi

      Ștergere
  5. La valoarea ta nu stiu de ce nu ai ramas in finlanda si de ce naibi ai mai fost acolo pentru ca 95% stiai 5% era discutabil, ma mir ca nu I-ai invatat si pe aia cate ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si te intreb eu pe tine acum, ca s-a ajuns in situatia asta cata parte din vina ai tu? S-a facut compromis ca Galatiul sa joace toate meciurile din tur acasa? SERIOS? Arata-mi un sport unde se mai fac astfel de compromisuri!!! In campionatul national individual a aparut clasament absolut....... Au votat cluburile asa ceva? Din cate imi amintesc eu la minunata sedinta in care s-a votat formatul campionatului si au fost stabilite regulamentele nu exista asa ceva nici macar sub forma de propunere... Si din cate am discutat la primul individual am inteles ca pentru seniori si senioare campionul national se va decide dupa finala individualului absolut, ti se pare logic??? Lumineaza-ne, poate nu stim noi sa citim un regulament, sau poate in scris nu ai explicat corect si concis ceea ce ai gandit!

      Ștergere
    2. mutarea partidelor e frecventa in multe sporturi, fie ca joaca partidele de acasa in deplasare, sau joaca 2 succesiv, pe post de tur-retur samd.
      orice comprmis e bun cat timp nu afecteaza egalitatea de sanse si da posibilitatea cator mai multe sali/jucatori sa participe in competitie.

      aceaste compromisuri (fiindca si CFR-ul a solicitat niste schimbari) au fost acceptate de toti cei care participa in campionat (nu e cazul Amicai).

      s-a discutat clasamentul individual absolut, propunera a fost de dinaintea ultimei sedinte a cluburilor.

      la 50+/juniori se termina inaintea turneului final, fiindca ei au handicapuri diferite intre ei si nu se mai pot face clasamente la turnul individual, tinand cont si de handicapuri.

      acum seniorii pot juca 7 turnee individuale, de unde pana acum aveau unul singur, ceea ce era discutabil din punct de vedere al stabilirii ierarhiilor.

      si pe la juniori s-a jucat un singur turneu acum 2 ani, cand a castigat Dragos Dumitrascu turneul de la Oxygen si cand era departe de a fi cel mai bun din tara (dupa opinia mea).

      formatele de anul asta asigura o ierarhizare mai obiectiva la Individual, unde nu mai conteaza ce medii dai in salile respective, ci pozitia pe care o obtii.
      iar fiecare categorie de jucatori poate juca 7 turnee.

      avem nevoie de cat maimulte jocuri competitive, daca se doreste cresterea valorii jucatorilor, de aceea e bine sa jucam cat mai mult, indiferent , ca e liga campionate nationale, openuri samd.

      ideal ar fi ca jucatorii de performanta sa aiba macar 500 de jocuri anual in competitie.
      actualmente campionatele nationale asigura cam 150 de jocuri pentru jucatorii din divizia A.

      12 openuri/an si ligile pot asigura diferenta de pana la 500.

      500 e o cifra mica, finalndezii din nationala au cam 1.000, recorul fiind de peste 3.400,adica peste 9 jocuri/zi intr- competitie.
      asta pentru cei care chiar vor performanta.

      restul pot sa joace cat vor si cat le permite timpul/serviciul/scoala.
      dar performanta va ramane doar un vis pentru ei.

      Ștergere
  6. make love, not war
    give peace a chance

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmm,cresterea valorii jucatorilor,gresit.Corect este cresterea numarului de jucatori.Nu vad ce valorii de jucatorI poti tu sa faci din salile de la GALATI,SF,CIUC,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e simplu: daca tu joci prost la Sf. Gheorghe, te vei antrena ca sa joci bine si iti vei creste valoarea.
      cei care joaca drept sunt de departe cei mai buni inchizatori de spare.
      fiindca tu ii tachinezi, vor dori sa te invinga si in conditii normale, se vor antrena si vor deveni si ei jucatori mai buni.
      s-au vazut deja rezultatele, Sf, Gheorghe 2 a invins Vinci la ei acasa, Kinga a terminat pe 4 primul turneu individual la femininsamd.
      mai multi inseamna concurenta mai mare si cresterea valorii tuturor.

      Ștergere
  8. Buna Vali.
    In primul rand sunt foarte bucuroasa ca nu ne-am inscris in campionatul pe echipe tocmai pentru a evita aceste discutii irelevante, rautacioase si daunatoare. Precizez pe acest aspect ca daca intr-adevar vrei un campionat cu care sa te poti lauda, cred ca exista cam multe nereguli ( ti le voi impartasi personal,doar asa ca o parere).
    In ceea ce priveste campionatul national individual ma consider indreptatita sa raspund ca urmare a ceea ce i-ai replicat lui Bogdan deoarece in acesta campionat particip si doresc sa particip.
    Nu pot sa nu constat ca raspunzi doar la ceea ce iti convine.
    La sedintele cluburilor (daca cumva nu a mai avut loc vreuna de care nu am cunostinta, dar ma indoiesc) nu s-a stabilit ceea ce ai prevazut tu in regulament. Am discutati si cu alti membrii CCB care au fost de acord cu mine.
    Lasand la o parte campionatul individual absolut corect si conform celor discutate cele 7 turne individuale trebuiau sa se concretizeze intr-o finala pentru fiecare categorie in parte nu sa amesteci lucrurile. Nu imi amintesc si sunt convinsa, cred ca se poate verifica in procesul verbal al sedintei, ca nu s-a hotarat ca desemnarea campionei, campionului national, sa se faca la ”gramada”.
    Refuz sa fac discutii referitoare la conditii, sali, etc deoarece orice propozitie denatureaza si este interpretata de fiecare cum vrea, dar hai sa nu ne imbatam cu apa rece ca suntem mari jucatori, sau daca castigam un meci in anumite conditii ca suntem cei mai tari.
    Mai multe, daca vei dori, vom discuta live .
    O zi buna tuturor
    Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu avem saptamani destule pentru finale la fiecare, dar e o idee utila pentru viitor.
      in rest, iti respect opiniile, chiar daca ale mele sunt un pic diferite.

      Ștergere
    2. trebuia atunci sa lasi separat individualul absolut de restul. Se pot produce niste rezultate care sa nu fie cele reale. Puteai sa inchei ca la juniori si seniori si sa ramana absolutul separat. Nu cred k ai consultat cluburile referitor la chestia asta. Raluca

      Ștergere
    3. orice se poate.
      cluburile se consulta la inceput, cand se voteaza formatul, in linii mari.
      amanuntele le stabileste CCB-ul.

      o votare permanenta a tuturor ar face disfunctionala orice democratie.
      alegi niste papagali in frunte si aia stabilesc legile pentru tine.
      cam asta e forma suprema a unui sistem democratic, la nivel mondial.
      evident ca fiecare cetatean (club, in cazul nostru) ar putea avea un aparat de vot la el acasa si toti sa voteze legile (regulamentele) samd.
      dar cred ca nimeni nu are interes sa fie o democratie directa, care a r fi haotica, nu ar putea fi implementat niciun sistem coerent, nicio strategie samd.

      si mai e ceva: mai nimeni nu citeste regulamentele (recte legile, in paralela cu politica) inainte de a fi adoptate, dar toti protesteaza dupa adoptare, cand se lovesc de prevederile lor.

      Ștergere
    4. Problema e ca unii membri ai CCB-ului nu stiau aceste prevederi, deci.... In fine, eu mi-am exprimat parerea si mentin ideea ca nu trebuiau amestecate. In alta ordine de idei stiu ce inseamna un stat democrtic, cum mai stiu si ca, eu personal citesc regulamentele cand imi sunt puse la dispozitie (in cazul nostru sunt puse la dispozitie cam dupa ce le aproba Prezidiul, adica dupa inscrieri :)) o seara buna, Raluca

      Ștergere
    5. am semnaturi pentru ce s-a votat.
      ca poate unii nu au citit, e posibil.
      si cu Prezidiul e o alta discutie, dar, dupa cum bine stii nu e ceva ce poate fi abordat fara sa te enervezi.

      Ștergere
  9. Csoma imre imi cer scuze dar chiar nu te cunosc.Iti sugerez sa te lasi de sportul asta ca este foarte greu si foarte scump.Apropo donati se fac la casele de copii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vali Piros,
    Nu pot sa nu remarc ceva si anume :
    1) Modul in care tu vezi democratia este interesant. Pana la un moment dat este corect ; alegatorii trimit in forurile de conducere pe "alesi" si acestia propun si aproba legi. Numai ca, acestia actioneaza in baza unui MANDAT. Nu hotarasc discretionar ca in cazul de fata. Ideea de baza in democratia descrisa de tine este cea de a-i reprezenta pe cei care te-au votat. Si de aici intrebarea : nu vrei sa te uiti pe procesul verbal si sa te intrebi daca cei care te-au sustinut in acea adunare ti-au dat mandat pentru hotararile ulterioare ?
    2) Ca unul ce a jucat pe "drept" 10-11 ani, tind cumva sa-ti inteleg anumite puncte de vedere. Eu stiu, trecand prin aceste faze, ca dreptate are si Romeo si Kinga si Imre si tu. Problema mea este ca din toti nu te inteleg pe tine. Tu spui ca in anumite sali, cu exceptia a 1-2 pe care le-ai numit, jucatorii trebuie sa puna mana pe bila de plastic si sa joace tare in popicul 1 (ca de fapt asta spui). Cu respect te intreb, fara urma de mistocareala ieftina, pentru asta iti trebuie nivelul Silver sau Gold ? Pai pentru "rachete" in popicul 1 ma ofer eu sa-i antrenez gratis. Si daca-i mai iau si pe Pelicanu`, Tavan si Ovidiu Mihut antrenori secunzi, facem lot de Mondiale....ne ducem la Viena si le spunem alora ca asa ne-a invatat pe noi cineva in tara , sa dam tare in popicul 1. Oare asta este solutia pe care tu o oferi lui Arbanas, Laura, David, Cosmin, etc.? Crezi ca pot sa o faca ? Vreau sa-l vad si eu pe Arbanas jucand cum spui tu !
    Iti mai spun ceva : in anul 2006 am castigat un Open in IDM, in finala cu Dobondi , cu o bila de sala, de 12, lansand super-rachete in popicul 1. In calificari am avut 255 media. Asta m-a facut jucator adevarat de bowling ? Niciodata ! Si acum imi amintesc privirea de lehamite a lui Bogdan. Si, recunosc, dupa catva timp dupa ce am vazut ce inseamna de fapt sportul asta mi-era cam jena... Jena de a vedea degetele lui sparte din dorinta de a juca Bowling ; nu de a fi aruncator de bile in sala de bowling.
    N-ar fi mai simplu sa le spui oamenilor adevarul ? Spune-le celor ce se chinuie sa joace corect sportul asta si cheltuie bani (ai lor sau ai altora) pe materiale de calitate sa aiba rabdare , ca tu vrei sa-i tii pe toti in sala de bowling, sa faci o federatie, sa se dezvolte numeric baza de jucatori si pentru asta nu poti sa excluzi pe unii si pe altii. Spune-le celor ce cred ca sunt mari jucatori aruncand cu forta in popicul 1 ca sunt jucatori corect legitimati si practicanti de bowling, dar ca trebuie, si ei, sa-i inteleaga si pe cei care chiar se chinuie sa joace asa cum au vazut pe afara sau pe internet.
    Tine-i uniti daca poti, lupta-te pentru noua federatie, dar fa-o corect. Nu vei castiga nimic apropriindu-ti sustinerea dintr-o parte a tarii dar pierzand-o pe cealalta.
    3) Te rog, si este a treia oara cand o fac, inceteaza sa mai pomenesti despre votul din ACEA adunare. Noi ne vedem de treaba noastra si ne este bine asa. Nu ne mai zgandari ca nu suntem idioti ca sa nu intelegem ce s-a intamplat atunci. Motivul pentru care am tacut nu se datoreaza faptului ca n-am inteles ce ai facut acolo ci faptului ca , personal, am prea mult respect pentru ceea ce au facut altii pentru joaca asta (de bowling vorbeam...).
    Am scris acest articol urmare faptului ca incerci sa-mi ridiculizezi colega de echipa.
    Decat sa sugerezi ca n-a citit regulamentul si ca ai avut de fapt consensualitate in CCB mai bine ai spune cinstit ca ai facut cum ai vrut tu. Este mai cinstit sa spui : cine vrea - joaca, cine nu, nu joaca. Ar fi mai OK.
    Dovada ca este cum spun este data de faptul ca (sic!) nici acum, mai multi membri ai CCB nu au inteles acest regulament (pot sa probez "live" acest lucru) . Si atunci , este democratie sau autocratie ? Eu pot accepta si autocratia si ca atare nu joc. Dar copiii astia chiar nu meritau asta si , mai presus, sa-i iei si la misto ! E pacat !
    Florin Popescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - nu iau pe nimeni la misto
      - niciun fel de alegeri nu implica direct un mandat sau un program, ci doar indirect, pe baza a ceea ce a promis candidatul
      - toate deciziile de pana acum sunt semnate de CCB, deci nu e autocratie, ci democratie
      - solutia pentru salile dificile nu e sa dai drept, ci sa dai tare, cu rotatie mare si cu unghi mic de rotatie, un skill pe care trebuie sa-l ai in arsenal. lovitura ta e perfecta pentru salile alea.

      restul discutiei e inutila

      Ștergere
  11. Asa ai vrut sa faci si la echipe playoff, nimeni nu a propus asta doar tu in mintea ta, ai incercat sa introduci abuziv playoff-ul la echipe dar nu ti-a mers , in schimb ti-a mers la individuale. Dupa 7 turnee prin tota tara, in conditii excelente de a juca rachete in poicul 1, in finala se califica primii 16. Cu siguranta cut-ul o sa fie undeva la 170 sau chiar mai jos. Alt abuz , finala se va juca in sala care va oferi cel mai mic pret, putem sa ne asteptam sa jucam intr-o sala unde trebuie sa tragi niste rachete in popicul 1? Eu nu inteleg de ce jucatorii care joaca bowling nu iau atitudine, majoritatea imi dau dreptate, prefera sa vorbesca pe la colt de toate nemultumirile lor dar nu ia nimeni atitudine, V-a placut d-nlor jucatori de la echipa SPLIT cand ati jucat in sala de la Galati in condiitile de acolo? V-a placut domnilor jucatori de la echipa IDM cand ati jucat ,la Sf.Gheorghe , in condiitile de acolo? Daca nu luam atitudine ne meritam soarta. Vreau sa ii felicit pe : DL.FLORIN POPESCU,BOGDAN PICIU,RALUCA pentru ca au luat atitudine, un exemplu.Eu mi-am expus nemultumirile chiar daca echipa mea a castigat in conditii precare la Sf gheorghe , pentru ca vreau sa am condiiti tehnice de a juca bowling nu rachete in popicul 1, nu stanga - dreapta cap in gura .Si am fost inteles gresit de oamenii de la Galati, Sf.Gheorghe, M.Ciuc, eu nu vreau decat sa avem conditii tehnice de a putea sa jucam bowling!, de ce nu comentez nimic de Idm, Oxygen, Cernavoda, Constanta (desi acolo trebuie schimbat cleanarul)?! Nu am nimic cu oamenii de acolo , chiar ii felicit pe cei care au trecut la bile de efect si incearca sa isi imbunatateasca jocul , dar in condiitile de acolo este foarte greu sa se invete bowlingul de calitate, si cu siguranta o sa imi dati dreptate peste 2-3-5 ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. studiaza cu atentie ce am scris in articolul de mai sus si (poate) o sa intelegi.
      conditiile tehnice pentru turneul final sunt in grija CCB-ului, nu e cazul sa te preocupi.

      Ștergere