miercuri, 1 aprilie 2015

"Cine uita, nu merita!"

In 2010, am reusit sa inscriu echipa la mondialele de la Munchen, dupa termenul limita (lucru nemaintamplat niciodata, nici inainte, nici dupa).
Lista lotului a fost facuta dupa un sistem de puncte, care stabilea o ierarhie a jucatorilor.
Am facut rost in cateva zile si de circa 5.000 de euro pentru lot.

Asta fiindca Grecu ne-a tinut in sah pana la deadline, promitand una-alta.
Dupa ce am inscris echipa si i-am pus pe jucatori sa semneze angajamente ca pleaca, am fost schimbat la alegeri din fruntea CCB, iar Grecu, cu ajutorul federatiei, s-a bagat in echipa cu de la sine putere (cica s-a accidentat Catalin Gheorghe in Germania si el tot era pe acolo).
Evident ca rezultatul sportiv a fost nul.

In 2015, europenele nici nu sunt in calendarul competitional aprobat de FRPB, dar eu si cu Maria Ursu ne-am  facut ambitia sa ducem echipa la europene.
In trei zile ii intrebam cam pe toti cei selectionabili si majoritatea refuza.
Facem totusi o echipa, oamenii isi iau angajamente, gasesc sponsori si ne inscriem la europene.
Rezervam avionul si federatia primeste factura babana de la organizatori

Apoi se trezesc unii ca "echipa asta nu ne reprezinta", ca  X merita sa fie acolo si nu Y, ca m-am razgandit - de pe FB: "Gagenoiu Romeo: pana la 1 mai ,pot sa ma sucesc de 1.000.000.000.000.000 :)))))))))))"
samd

apoi Romeo apeleaza tot la federatia de  care, cica. vrem sa ne despartim, ca lotul nu e bun si ca el  si cu Flueraru nu vor lotul asta, ca sa nu-l voteze Prezidiul.
De parca Prezidiul a facut inscrierea si el o sa plateasca facturile!
Chiar o sa vreau sa le vad ochisorii nu peste multe zile, cand trebuie sa plateasca niste mii de euro: "cu astea ce facem?"

Adevarul este ca la europenele/mondialele pe echipe doi jucatori, o singura data,  au dat 200 media pe toata competitia: Romeo, in 2011, la europene- locul 60 si Catalin Gheorghe, in decembrie 2014, la mondiale, medie suficienta pentru locul 117...
Echipa nationala n-a facut niciodata 190 media.

Asadar, nivelul nostru international este oricum ridicol, iar ambitia de  a torpila, de dragul amorului propriu, toata atmosfera din bowling, este  ultimul lucru prostesc care ne mai lipsea.

Povestea din 2010 se repeta, iar acum Calagiu(!) face lotul cu de la sine putere,  cu oameni pe care nu-i cunoaste, care de fapt nu prea vor la europene, cu bani pe care nu-i are, dar spera sa-i stranga,  cu o atmosfera de echipa 0, distrugand un proiect de succes care nu avea nicio miza sportiva, jignind oameni din cluburi puternice, inclusiv din al lui.

Credeti ca un palmares sportiv  face uitate arogantele, jignirile si lipsa de caracter?

Cine uita, nu merita!
Fiindca povestea se repeta, cu alti actori, dar cu acelasi final previzibil: un cac't!

PS: si postarea lui Romeo pe FB  de miercuri dimineata...
O dedicatie, probabil, pentru Adrian Dobre, Zoltan Rakos, Bodor Aron, Maria Ursu si altii...

 PS: 5 dintre actualii membri ai nationalei nu mai.merg in actualele conditii si-si vor plati singuri anularile de bilete. Asupra celui de-al saselea se fac presiuni psihologice intense. Noi suntem jucatori care considera  ca nu putem face echipa cu oameni fara responsabilitate si fara cuvant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu