vineri, 29 mai 2015

Apelul Geaninei Dumitrascu pentru infiintarea F.R Bowling

Urmare a postarii d-lui Mihai Ionescu (prin intermediul d-lui Briciu) cu privire la optiunea clubului IDM in problema desprinderii sectiunii de bowling din actuala FRPB sub egida unei Federatii de Bowling, va rog sa imi ingaduiti sa imi expun punctul de vedere.

Va invit cu aceasta ocazie la o discutie in care fiecare sa aduca argumente pro si contra constiuirii FRB. Desigur, ideal ar fi fost sa ne asezam cu totii la o masa si sa dezbatem problema in cele mai mici detalii insa, pentru ca timpul si mai ales distanta nu ne-o ingaduie v-as ruga sa profitam de mijlocele pe care le avem la dispozitie, astfel incat nimeni sa nu fie lasat pe dinafara si sa aiba ocazia de a-si prezenta parerea.

Pentru a o lua cronologic, pentru cei care nu stiu deja toata speta, in urma cu cca doua luni, in cadrul Adunarii tinute la sediul FRPB, s-a adus in discutie desprinderea de actuala federatie in vederea constituirii Federatiei Romane de Bowling.

 Am sa incerc sa fac o insiruire a factorilor care au dus la aceasta solicitare, fara a le pune insa in ordinea importantei. Voi incerca mai degraba sa merg pe structura postarii d-lui Briciu, pentru a ma asigura ca putem trage niste concluzii cat mai usor.

In ceea ce priveste aspectele legale am sa o las pe Raluca sa aprofundeze acest subiect intr-un subiect separat, dar vreau totusi sa avem in vedere urmatoarele:

Sediul ne este pus la dispozitie de V. Piros pro bono. Cine va carcoti asupra acestei oferte este rugat sa vina cu un argument puternic. Va rog sa aveti in vedere ca sediul se poate declara doar in baza unui contract de comodat, pe perioada determinata/nedeterminata, nimic nu se face la mica intelegere. Interesul nostru este sa putem pune pe picioare noua federatie, iar pentru asta oricine este invitat sa puna umarul la treaba.
Nu sustin faptul ca Vali este obligat sa ne puna la dispozitie acest sediu la nesfarsit, dar daca nu ma insel, oferta sa facea referire la 2 ani, timp suficient pt a obtine resurse financiare de la MTS. Orice alta oferta este binevenita.

Contabilul este intr-adevar imperios necesar, asa cum de altfel este si in cazul oricarui club. Ramane sa ne interesam ce inseamna ca si costuri. Din cate vorbeam cu Raluca, cenzorul se contracteaza o data pe an, cu ocazia incheierii bilantului. Asa cum v-am spus, Raluca va va detalia aceste aspectemai jos.

In ceea ce priveste etalonarea ungerilor si a salilor, va reamintesc faptul ca acestea au fost facute de oameni din randurile noastre, fara vreo implicare a FRPB asadar, despre ce deplasari, laptop, mobilier vorbim? 

Asta ca sa nu mai punem urmatoarea intrebare: atunci cand s-a constatat vreo neconcordanta intre ceea ce s-a gasit in anumite sali si rigorile impuse prin regulament, a luat FRPB-ul vreo masura pt remedierea problemei sau pt imbunatatirea conditiilor de joc? NU! Atunci????

Daca doriti sa mergem si mai departe de atat, va rog sa imi spuneti cand a organizat vreun “official” al FRPB un turneu de orice natura in vreuna din sali? In fiecare sala inscrisa in programul competional s-au desfasurat turnee individuale. Asa cum bine stiti, fiecare jucator a platit o taxa de participare pentru fiecare competititie in parte (individual, duo, trio)…
Ati vazut cumva vreun angajat FRPB care sa se ocupe de organizare, sau care macar sa incaseze banii? NU! De fapt… sunt si mai curioasa daca in anumite sali a ajuns vreodata cineva din partea FRPB.

Pentru persoanele care nu stiu ce inseamna organizarea unui turneu, tin sa precizez: negociere tarife cu proprietarul salii, stabilire ungere, programari squaduri, inscriere jucatori, delegare arbitrii, incasare taxe, plati catre sala, state pt arbitrii si in ultima faza dus incasari, chitante, foi de scor, state si ce se mai impune la sediul FRPB, pt ca da, tot noi trebuie sa le ducem, pe timpul si pe banii nostril! Si cu toate astea…. A mers! Fara sa primim vreo mana de ajutor, ci doar cu forte proprii!

1500 euro/jucator/sezon… aveti tot respectul meu, domnule Ionescu pentru suma considerabila pe care o investiti in bowling... la o echipa de 18 membri cred ca asemnea cifre sunt de-a dreptul suparatoare… sa stiti insa ca mai existam si noi… restul bowlingului romanesc… cei care practica acest sport cu drag, cu incapatanare si de ce nu, cu speranta ca la un momentdat vom pasi victoriosi pe podium, si toate astea dupa ce ne suportam SINGURI toate cheltuielile care in mod cert nu se rezuma la 500 euro/sezon/jucator (in mod surprinzator, chiar si noi avem nevoie sa ne cazam atunci cand jucam in localitati indepartate, ne antrenam, ba …mai mult de atat, chiar si mancam!!!)

Fara a o lua ca pe un afront personal, sunt de accord ca vorbim de sume mari, insa atunci cand acestea provin din bugetul propriu, cred ca este si mai dureros si cred ca fiecare dintre noi este foarte atent cu ce primeste la schimb ori, intr-o federatie in care platesti pana si finala….

Din cate ne-am documentat, conditia cu judetele este strict pentru constituire. Raluca va completa daca este cazul.
Numarul jucatorilor

In primul rand, nu vad de ce s-ar creste costurile (aveti argumentele mele mai sus). Putem foarte bine sa ne desfasuram activitatea si cu taxele de pana acum. Daca insa, prin decizie comuna stabilim sa crestem vreo taxa, atunci in mod cert acest lucru se va face pentru a acoperi cheltuieli pe care actuala federatie oricum nu le suporta (turnee finale, loturi, cupe, etc).

 Sunt intr-adevar 10-20 de jucatori care se bat la titlu si inca vreo 40 care incearca sa intre in acesti 20! Va rog sa aveti in vedere ca media jucatorilor la individuale este de 55. Vi se pare ca statistic aratam ok?

Concluzia mea este una simpla: am vazut cum este in actuala varianta, si nu cred ca am avut vreun fel de beneficiu, de ce sa nu incercam sa tragem spuza pe colacul nostru???
PS: promit ca, la fel ca si pana acum, veti fi informat unde, cand, cu cine si pe ce ungere trebuie sa jucati. Se vor ocupa de asta aceiasi oameni ca si pana acum….
Pana la acest moment, bowlingul romanesc a functionat exclusiv (parere strict personala) datorita implicarii celor din randul nostru. Amintesc (din trecutul recent, caci doar pe acesta mi-l pot asuma) pe cei fara de care sectiunea de bowling nu ar fi existat:
pe parte de organizare: Mircea Nicolescu, Cata Gheorghe, Cici Bianu, Vali Piros, Daniel Dumitrascu (cel datorita caruia avem la dispozitie, la un click distanta, toate scorurile aferente oricarui jucator din tara din ultimul an), Viorel Pavel , Bogdan Beata, si inca multi altii care au pus mana la treaba fara sa emita vreo pretentie financiara
pe parte de dezvoltare: Lorant Verzar, Bonifer Gabor , Marius Piticariu
pe parte de sustinere financiara: Ion Grecu, Mihai Ionescu

PPS: am pierdut din vedere cel mai important aspect: sub egida noii federatii, organul suprem de conducere sunt cluburile… de bowling… desigur!


Multumesc pentru atentia acordata si astept punctele dumneavoastra de vedere. Ca de obicei, timpul nu este de partea noastra, dar sper ca impreuna sa putem face lucrurile sa mearga intr-o directie buna!
Va rog sa aveti in vedere ca marti fiecare club trebuie reprezentat la sediul FRPB printr-un delegat. (din cate am inteles, o persoana nu poate reprezenta mai multe cluburi).

Toate cele bune!
Geanina Dumitrascu

9 comentarii:

  1. "Cel datorita caruia avem la dispozitie, la un click distanta, toate scorurile aferente oricarui jucator din tara din ultimul an" se numeste GABRIEL DUMITRASCU si este fratele mai mare al lui Daniel Dumitrascu!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, si pe FB a aparut comentariul asta, e corect.
      scorurile live si clasamentele online au fost inventate si implementate de mine, mai de mult.
      cei mai vechi isi aduc aminte ce scandal a provocat la vremea respectiva, ca nu prea stiau unii arbitri sa lucreze cu computerul...

      Ștergere
  2. Cel putin cativa ani buni de acum inainte n-o sa existe niciun ban de la Stat pentru o astfel de federatie. Daca d-ra RG a insiruit o lista de federatii nu era mai bine sa se intereseze cate din ele primesc finantare de la Stat ? Daca primesti bani de la Stat obligatiile legate de cenzori sunt cu totul altele dar medierea nu are nicio legatura cu Legea contabilitatii. Mai bine ne informam competent decat sa deschidem gura fara rost.
    Activitatile pro-bono sunt bune in cazurile umanitare nu in proiecte serioase de anvergura. Un "pro-bono" te va lasa cu caruta in drum cand ti-e lumea mai draga si , de multe ori, nu din rea vointa. Asta este pentru amatori sau boemi nu pentru proiecte serioase.
    In principiu nu creezi structuri noi doar ca unii sa aiba ce sa-si treaca in cartea de vizita sau CV.
    Nu e mai simplu sa folosesti o structura deja facuta si platita de la Buget si sa o fortezi sa lucreze si in interesul tau ? Daca nu te duce mintea sa faci lucrul asta atunci ce garantii oferi ca o sa fie mai bine ?
    Nu auzim decat ca FRPB nu face aia , nu plateste aia sau ailalta. E simplu ! Cei care s-au perindat pe acolo dinspre bowling au fost fie interesati (daca nu complici) fie incapabili.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Daca ai intentii bune poti sa te semnezi Anonimule.
      Vorbesti de complici sau incapabili ?
      Cred ca incapabil esti tu ca nici macar nu sti sa te semnezi.

      Ștergere
    3. Nu vreau sa intru in discutii inutile. Argumentele pro sau contra sunt bine venite. Atata timp cat sunt fondate si au un minim de bun simt, le accept. Suntem oameni asa ca este normal sa avem pareri diferite. Faptul ca va ascundeti sub anonimat spune multe despre dvs. ca om, nici macar nu credeti si nu va asumati ceea ce ziceti. Daca vreodata o sa am ”onoarea” sa aflu cine sunteti o sa va pun la dispozitie un CV. Cred ca o sa se inteleaga din CV ca stiu care este diferenta intre contabilitate si mediere si in ceea ce priveste necesitatea de a avea trecut in cartea de vizita constitutirea unei Federatii, departe de mine gandul acesta. Mai mult, nu vad care sunt beneficiile si ”faima” celor care se vor implica daca va exista acest demers. Doar sa aiba de afaceri cu persoane ca dvs...... O zi buna, Raluca G.

      Ștergere
    4. nu mai bine te interesezi tu si afli care federatii nu primesc bani de la stat???

      aici sunt 61 care primesc:
      http://www.prosport.ro/sport-life/special/exclusiv-mts-a-impartit-bugetul-pe-anul-2014-top-3-ramane-acelasi-suma-totala-60-23-milioane-de-lei-11997956

      una care nu primeste e fotbalul (sport profesionist).

      a doua e ciclismul,
      http://www.ciclism.ro/2013/12/cum-va-pierde-federatia-de-ciclism-finantarea-pentru-anul-2014/

      iti las tie placerea sa descoperi cine nu mai primeste fonduri si din ce motiv.

      Ștergere
    5. Nu poti folosi o structura antică pentru constructii moderne. Nu neaparat ca bowlingul este de viitor sau cu un mare viitor dar comparând cu popicele e o diferenta majoră

      Ștergere
  3. Pavel Viorel:
    Alaturi de FRPB bowlingul nu are nici un viitor.
    De cand ne-am afiliat la FRPB bowlingul nu a primit nici un ban ! (au fost bugete colosale pana in 2007-2008 ) Bowling zero lei si zero bani ( vorbesc de banii de la bugetul dat de MTS )
    De ce trebuie sa mai ramanem alaturi de ei ? Sa se foloseasca de banii primiti pentru calendarul competitional de la bowling ?
    Credeti ca daca ne separam de popice bugetul FRPopice va fi acelasi ? Se va micsora considerabil cu toate performantele cu care se bat cu caramida-n piept. (Respect pentru performeri)
    Parerea mea este ca mai rau nu poate sa fie. Mai bine poate. Orice inceput este greu dar nu este de speriat.
    Dl. Mihai Ionescu prin Briciu Marius, va respect decizia dar nu trebuie sa fiu de acord cu ea.
    Cum spunea si Mircea Nicolescu ar fi trebuit sa trec si eu pe la caserie cat am fost in CCB ( subcomisia tehnica, subcomisia de competitii si in prezent la subcomisia de arbitraj) . VOLUNTAR 100%. In primii 2 ani cred ca se gasesc destui voluntari sa puna pe picioare viitoarea FEDERATIE ROMANA DE BOWLING pana MTS-ul va arunca cu bani in noi ( fara numar 😀 ).
    Puteti sa va bazati pe mine oriunde va fi nevoie de serviciile mele in cadrul noii federatii.

    ATENTIE !!!!!!
    FEDERATIA ROMANA DE BOWLING NU ESTE O AFACERE !

    O seara buna

    P.S. Va astept in numar cat mai mare la Sedinta Extraordinara a FRPB din data de 02.06.2015 ora 10.00 la sediul MTS sala Gheorghe Hagi.

    RăspundețiȘtergere