vineri, 29 mai 2015

Pozitia IDM-ului in problema federatiei: suntem impotriva!

e preluata de pe Facebook, unde a fost postata de Marius Briciu.
sa incepem cu concluzia:
Si credeti-ma nu vreau sa schimb nimic. Este relaxant si mi-e bine.
Mihai Ionescu
acum si restul:

Se apropie decizia de separare de federatia existenta. Noi ne-am hotarat ca NU. De ce asta?
1. Motive financiare
Am fost extrem de ponderat in evaluarea costurilor. In realitate trebuie sa ai un secretar, un contabil bun, un cenzor, toti angajati si platiti sa poata raspunde in fata MTS-ului.
400E/luna - sediu
600E/luna x2 = 1200E (2 salariati)
Cenzorul o fi mai ieftin 400E/luna
Se aduna 2000E x 12 = 24.000E/an
Drumurile pentru etalonarea ungerilor si salilor de la inceputul campionatului, 8 sali, 8 orase, laptop, mobilier, toate acestea se fac acum din taxa de 100lei x 150jucatori = 15000 lei, aproximativ 3000E
Practic, va fi de 8 ori mai mult. Sincer, nu ne convine.

CLUBURILE CARE VOTEAZA DESPRINDEREA, SA-SI ASUME COSTURILE!
Nu vrem sa platim mai mult ca acum Si asa, costurile pe sezon per jucator intr-o echipa din B sau A fara pretentii la titlu, este de aprox 500E. Pentru cele care se bat la varf, trebuie obligatoriu un antrenament inainte pe pistele din deplasare, care, presupune cazare, masa, adica 1500E/jucator/sezon. Si nu merg 6, merg si rezervele, vazand acolo in conditiile date, cine se adapteaza cel mai bine.
2. Motive de fragilitate
Daca se retrage un judet, nu se mai indeplinesc conditiile de autorizare si se desfiinteaza federatia. Cineva o sa spuna ca odata infiintata nu te mai controleaza nimeni. De aceea sunt 10000 de dosare la DNA. Toti au crezut la fel. Poate aparea o forma de santaj: "Nu mai avem bani! Daca vreti sa ramanem in campionat platiti voi..."
3. Numarul jucatorilor
Cand ridici costurile de autorizare, scade numarul celor dispusi sa plateasca. Vor fi echipe care se vor retrage. Nu vom ramane mai mult de 80-90 de jucatori, ceea ce este similar cu un esec pentru bowling ca sport. Sunt doar 10-20 de jucatori care se bat la titlu (punand in calcul si echipele), ceilalti nu au nici un motiv sa joace in cadrul unei federatii, singura care poate conferi titlul de Campion National. Se vor multumi sa joace la openuri si la ligi, sisteme (atat de relaxante) care pot iesi de sub obladuirea unei federatii. Ori directia trebuie sa fie inversa, sa tii costurile mici, sa aduci 6-7 judete in campionat, sa ajungi la 300 de jucatori, sa ai o majoritate in actuala federatie, sa imparti bugetul existent (dupa ce dai deoparte costurile fixe obligatorii) intr-o proportie corecta, aferenta performantelor, numarului de cluburi si jucatori din cele 2 sporturi si asta DE COMUN ACORD. Si de ce nu, sa dam deoparte accentele despotice ale unora, putini, din sportul asta. Si sigur nu ma refer la Dl. Grecu. Cat timp avem un regulament clar si-l respectam, nu pot fi probleme sau tensiuni cu nimeni, in actuala organizare. Eu unul, nu vreau sa ma implic mai mult. De 10 ani, ma multumesc sa mi se spuna, unde, cand, cu cine si pe ce ungere trebuie sa jucam.
Si credeti-ma nu vreau sa schimb nimic. Este relaxant si mi-e bine.
Mihai Ionescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu