duminică, 31 mai 2015

Miza discutiei despre FR Bowling: Puterea! Cine va fi noul Presedinte?

Toate discutiile referitoare la noua federatie au o singura miza informala pentru IDM: puterea!
Nu daca se poate face federatia si in ce conditii, cat costa samd, ci cine va conduce?

Daca e o federatie noua, va fi o conducere colectiva, in care ei au doar un vot, si stiu deja ca le va fi greu sau imposibil sa-si impuna punctul de vedere, au patit-o in trecut si n-au uitat.

Ceea ce ii deranjeaza pe ei, si ceea ce n-a putut accepta nici dl. Grecu, este sa fie condusi de altii si sa fie incorsetati de regulamente.
Asta e principala miza, cei mari si bogati nu vor sa fie bagati in niciun fel de structura in care altii sa faca legea, sa asculte de reguli stricte samd.
s-au obisnuit sa-si rezolve lucrurile la FRPB, unde se poate decide orice, daca vorbesti cu cine trebuie.

Exista si o solidaritate a celor puternici, nu se saboteaza reciproc.
Cat timp a condus Elcomex-ul , IDM-ul a acceptat ("daca da banii, sa faca ce vrea"), acum cand conduce IDM-ul, Elcomexul nu are nimic de comentat.

daca acum IDM-ul se opune noii federatii, incepe si Catalin Gheorghe sa le cante in struna, desi acum doua luni era primul care a sarit sa semneze pentru.

Exista o mica diferenta de viziune intre cei doi, Elcomexul a platit din greu si jucatorii altor echipe, IDM-ul nu! 
Din punctul asta de vedere, de pe urma Elcomexului au beneficiat mai multi jucatori, chiar bowlingul romanesc, per ansamblu.

Exemplul cel mai recent a fost la mondialele de la Abu-Dhabi, unde dl. Grecu l-a platit si pe Romeo, de la IDM, si pe nevasta-sa, ca sa mearga in vacanta!

Sperietoarea cea mare a momentului este ca eu voi pune mana pe federatie, eventual santajand-o cu sediul s.a.

Pe mine nu ma mai intereseaza sa conduc acesta comunitate, fiindca stiu deja ca dinozaurii cei mari nu accepta sa se supuna regulilor, asa ca actul de conducere e mai mereu o misiune imposibila.
In plus, dezvaluind toate mizeriile, mi-am pus in cap o buna parte din comunitatea de bowling.
(plus ca sunt cam arogant, desigur)

Dar cred ca altii ar avea sanse mari sa o conduca cu succes, dintre cei care au o imagine buna si au dovedit ca sunt eficienti in ceea ce fac.

Primul nume care imi vine in cap este  Lorant Verzar, care s-a implicat enorm, are experienta manageriala si nu prea tine partea nimanui.

Al doilea ar putea fi Mircea Nicolescu.

Din Bucuresti, m-as gandi la Ion Bejan.

Oameni cu un capital de incredere foarte mare, neutri, eficienti, care ar putea face o treaba foarte buna.
Nu am vorbit cu ei, e doar ce-mi trece mie prin cap.

Si nu inteleg de ce se mai discuta problema unei noi federatii, din moment ce deja am votat de trei ori pana acum separarea.
Trebuie sa votam doar actele, separarea s-a decis deja acum 3 luni.
Intoarcem mortul de la groapa, ca poate o fi chiria mare la cimitir?

Am uitat oare ca FRPB-ul nu face nimic pentru noi, ne ia banii si ne jigneste, ca bowlingul nu are nicio putere in federatie?

De ce acesta dezbatere?
Ca simte IDM-ul ca pierde haturile?

Hai mai bine sa ne gandim CUM o facem si cine va conduce!
Contribuiti fiecare cu idei, cu servicii, cu bani, cu ce puteti.
Daca altii au reusit, noi de ce nu putem?
Veniti pe 2 la VOT!
PS: si Bebe Ioancea ofera gratuit sediu pentru federatie, vezi comentariul de mai jos.

12 comentarii:

  1. Hai sa zic si eu ceva
    Noi nu trebuie sa iesim din sfera frpb decat atunci cand vom obtine asa cum e legal acordul ANS de constituire a unei noi federatii
    Mai cred ca intentia e gresita, noi vre in fapt scindarea unei federatii in cele doua directii
    Ori prima ori a doua cale trebuie rezolvata inainte sa cerem sa fim exclusi din sportul national
    Oricum ca reprezentant al unui club cu peste 40 de ani de istorie spun ca o FRB trebuie sa se oblige prin statut sa organizeze CNE CNI ca acum sau in forme apropiate.
    Si eu pun la dispozitie sediu desi cred ca IDM a devenit sediul bowlingului romanesc
    Mai cred ca in functii de conducere trebuie sa activeze oameni cu prestanta cu experienta si care nu lasa " caruta " la prima incercare mai serioasa
    Cu scuze pt greseli
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. ANS nu mai exista, se numeste MTS.
    2. acordul pentru o noua federatie se da cand bowlingul nu mai are federatie,
    3, procedura e intai iesirea bowlingului din FRPB, apoi spargerea ramurii de sport popice-bowling in popice si bowling si apoi crearea unei noi federatii.
    e exact ce a facut triatlonul

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu. Cred ca cel mai logic ar sa se produca o scinfare a celor doua ramuri, asta in uma unor negocieri directe intre reprezentanti ai frpb si oficiali din ministerminister
    Chiar fara sa existe precedent cred ca s-ar gasi mai usor o solutie
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. legal nu poate exista decat o federatie pentru o singura ramura de sport, nu poti sa o scindezi, cand ai deja federatie.
      intreaba un jurist sportiv, nu merge pe bajbaite
      noi am facut asta, am intrebat MTS-ul samd, procedeura e clara.

      Ștergere
  4. Dl. Piros demonstratia legata de federatie si putere are un viciu de logica. Ce ar putea face IDM cu aceasta putere ? Ce ? In mod logic puterea asigura accesul la resurse. Despre ce resurse vorbim aici ? Grecu si-a dorit puterea ca sa-si satisfaca paranoia personala legata de echipa nationala, propria prezenta, potentialii selectionabili, antrenamente bla, bla. IDM a spus clar ca este in favoarea unor criterii clare legate de selectionarea in echipele nationale, dupa care fiecare selectionabil isi face socoteala de unde face rost de bani. Asa ca ce rahat ar putea face cu puterea ? Ce ? Daca tot ai facut cometariul de mai sus, du discutia la chestiuni concrete, lasa chestiile generale. Spune-ne ce crezi dumneata ca ar face IDM cu puterea. Un exemplu macar in care puterea in federatie ar putea folosi la ceva concret IDM-ului.

    RăspundețiȘtergere
  5. iti spun ce au facut doar in ultimele luni:
    -au inventat ad-hoc un criteriu de selectie pentru nationala, care avantaja clar jucatorii IDM, asta post-factum, cand nimeni nu mai putea face nimic ca sa faca lotul dupa criteriul inventat atunci, desi exista criteriu in regulament
    - au stabilit finalele la duo si trio in IDM, in iulie, fara sa se consulte cu nimeni. argumentele "informale" au fost ca nicio sala nu corespunde tehnic pentru aceste finale, nici Lake View, nici Miercurea Ciuc, Oxygenul nici n-a fost luat in considerare.
    este ilustrarea tipica a exercitarii puterii absolute, ca "facem asa cum vrem noi", dupa criterii "obiective".
    80% dintre cluburi si jucatori nu au fost consultate, iar aplicarea deciziilor s-a facut prn Romeo care a "vorbit" cu Stamatescu

    nu sunt singurul nebun care considera ca aceste lucruri sunt de neacceptat.
    nu sa nu mai vorbim de aroganta, de dispret,de violenta chiar (in cazul lui Romeo), care pentru conducerea echipei Club 69 sunt doar niste manifestari personale...
    corectitudinea, fair play-ul, conducerea colectiva, respectul pentru ceilalti sunt doar niste valori pierdute pe drum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primul care a inventat un criteriu ad-hoc ati fost Dvs. Nu uitati asta. Bodor Aron nu jucase in CNI si totusi era selectionat. Sper ca nu exista vre-un naiv care sa atribuie Mariei Ursu situatia absolut jenanta creata atunci. Si sa nu ne indoim de cavalerismul Dvs., cel care ati bagat-o in fata, intr-o situatie manipulata integral de Dvs.
      Pentru necunoscatori criteriul utilizat de Dvs. a fost:
      - " Tirrrr...., Alo..........Vezi ca toti pana la tine au refuzat lotul, zi repede daca in perioada bla, bla, poti sa mergi in Danemarca, trebuie sa platesti partea ta 1800 euro, si zi repede ca maine la prima ora trebuie sa confirm cu nume si prenume.
      - Pai nu stiu, trebuie sa ma gandesc.
      - Deci trebuie sa-mi raspunzi acum.
      - Nu pot sa zic, acum pe loc.
      - Bine, atunci te tai de pe lista, nu intelegi ca nu e timp. Hai pa !"
      Discutiile de genul asta le-ati purtat Dvs., nu Maria Ursu.

      In privinta finalelor in iulie, au fost reprogramate datorita suprapunerii cu acest campionat european. A fost o decizie luata in federatie de catre cei care pot lua aceasta decizie. Adica legal. Iar sala IDM a fost probabil aleasa pentru ca pentru Lake View in iulie e un cosmar sa gasesti cazare decenta, Miercurea Ciuc organizase calificarile, Oxygen e o sala unde managementul stramba din nas la ideea de bowling sportiv.

      Ștergere
  6. ar fi trebuit sa nu fac nimic si sa nu se mai duca nimeni la Europene, nu ne inscriam si gata.
    cititi cu atentie ultima propozitie din ce am spus

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti si te manifesti ca un amator...in tot.
    Ceri de la altii ceea ce tu nu oferi: respect, onestitate, echidistanta (situatia cu carnetele de joc este numai un exemplu). Mai ai o singura dorinta...federatia. Dar ce faci daca nu iese...ne lasi te rugam, in pace, pentru totdeauna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e plina Romania de profesionisti anonimi, cam cum sunt expertii in fotbal din tribune

      Ștergere
    2. e plina Romania de profesionisti anonimi, cam cum sunt expertii in fotbal din tribune

      Ștergere
  8. Vali ,tu cu cine si pentru ce te lupti ? Te lupti doar pentru chestiunea de principiu ?Ai zis ca nu mai vrei casa, ca, citez :"are prostul obicei sa-mi cada in cap" .Bine ,ai plecat din "casa" ,dar continui sa te lupti cu cei dinauntru .Dar nu vad ce castigi in final ...Ai zis ca mai joci de placere sau antrenezi daca esti solicitat,altfel nu mai esti interesat .Ai zis ca ti s-a luat sa joci langa oameni care dau cu palmele in aparate .
    In tot ce-ai facut ,de cand discutia cu alcatuirea lotului national ,zugravesti ideea ca te bati pentru binele omenirii .Din categoria n-am nimic de castigat sau de pierdut dar nu-i las pe astia sa faca cum vor ei .imi pare ca ai luat-o personal si nu conteaza cati dusmani iti faci sau ce resurse iti risipesti ,totul pentru nu lasa "mogulii" sa coboare valul intunericului peste lume .
    Sunt doar curios ,pentru ca vazut din afara nu prea au logica actiunile tale .

    Semnat
    Un neutru ...

    RăspundețiȘtergere