marți, 19 mai 2015

Open IDM - ziua a doua

Rezultatele sunt online AICI

Azi ungerea si-a scos coltii, aratandu-si adevaratul caracter.
Doar cativa jucatori au trecut de 200: eu, Victor Dumitrascu (2 din 2), Mihai Ionescu(din prima) si Oana Vlad.

Scorul zilei a fost realizat de unul mult prea prost ca sa fie in lot, adica eu- 215 media...

 Poate la anul facem un concurs de selectie pentru lot, pe ungeri sport cu lungimi identice cu cele anuntate pentru campionate, dupa un regulament identic cu cel de la competitia internationala.

Asta ca sa avem totusi niste conditii obiective de selectie, nu mediile pe un numar aleator de jocuri , in conditii complet diferite de ceea ce urmeaza sa se joace la viitoarele campionate.

Ganditi-va ca, in medie, un jucator, de-a lungul unui turneu, cum sunt europenele de la Aalborg, unde sunt 30 de piste si 24 de jocuri, joaca, in medie 1.6 jocuri pe o pereche, hai sa zicem 2 (deobicei nu se folosesc toate pistele, iar mutarea e dupa un joc)

Asta inseamna ca ai nevoie de jucatori care sa se adapteze in cateva frameuri unor conditii complet necunoscute , care sa stie repede cu ce bila, cu ce executie si pe unde trebuie sa joace ca gaseasca drumul spre strike.

Openul IDM de luna acesta e deosebit de util ca pregatire pentru europene, dar da si masura  pregatirii pentru  asemenea conditii.
Azi a devenit destul de clar ca unii dintre ei sunt foarte vulnerabili, fiindca doar Romeo si Victor au dovedit ca pot presta corespunzator.

Facem exceptie de faptul ca la IDM Open mutarea se face dupa 2 jocuri, ceea ce se face un pic mai usoare calificarile (uneori sunt  3 jucatori/pereche si se joaca doar pe 2 perechi), iar in finala mutarea e in bloc la dreapta, ceea ce face mai usoara finala (afara e mutare stanga dreapta, nu vii mereu dupa aceeasi perechi de jucatori).

Singura competitie din tara care copiaza conditiile de la europene si mondiale sunt individualele, de acea le-am si trecut ca si criteriu de selectie in regulamentul de acum doi ani, prevedere preluata si in regulamentul de anul acesta, dar inlocuita ad-hoc de criteriul "Romeo".

Iar, sincer, Mihai Ionescu mi se pare chiar bun pentru europene, pacat ca nu merge, ar
fi meritat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu