duminică, 10 iulie 2011

Mici comentarii despre Openul ceh

este exact genul de turnee la care ar trebui toti jucatorii romani sa participe mai des.
sunt relativ aproape si relativ ieftine (cea mai scumpa intrare 50 de euro, cea mai ieftina 20) .
participa multi jucatori deobicei, dar nu de o valoare extraordinar de ridicata, similara cu a jucatorilor nostri.
ungerile sunt  foarte prietenoase (daca nu house de-a dreptul), ceea ce avantajeaza jucatorii cu potential mare de scor.
daca joci foarte bine, poti ajunge pe/sau pe langa podium

deobicei sunt si 7-8  jucatori foarte buni, nu prea multi, fiindca premiile nu sunt foarte mari si turneele nu fac parte din EBT..

In comparatie cu IDM International, la noi e mai greu de venit in fata, fiindca iti vin 10-15 jucatori foarte buni, premiile fiind 15.000 de euro (la fel ca la cehi, dar distribuite pe 24 de locuri, nu pe 48) si sunt  implicati actori importanti din industria bowlingului - Brunswick si Sivissidis- care sprijina aducerea de vedete.
Cum vin si jucatori din PBA, sansele sunt minime sa nu dai de ei in ultimii 8.
Iar intrarile sunt sensibil mai scumpe la noi (30-80 euro)

La Sofia era mult mai greu decat la ambele, fiindca veneau cam 30 de jucatori buni, premiile fiind foarte atractive - 40.000 de euro si era si Sivissidis care aducea jucatori grupa mare.
Acolo te puteai califica pe tablou, daca dadeai exceptional, dar sa vii in primii 8 era extem de greu.
Au reusit asta  Dobondi (o data locul 3) si Vicky (locul 6).
Nu mai stiu daca n-a venit si Piticariu o data in primii 8, inainte de 2007.

Categoria maximala e desigur turneul EBT major(platinum si gold - premii de 60.000 de euro si peste), unde te trezesti cu crema europeana a jucatorilor, multi jucatori din PBA, chiar si de prin Asia etc. ei se lupta pentru bani, dar si pentru puncte in clasamentul EBT, care clasifica anual cei mai buni jucatori europeni.

Intr-acolo se indreapta acum ai nostri, la EBT Catalunya (Gold), inclusiv Tariceanu si Luminita Farkas.
Luminita are un mare avantaj, ultimele 6 locuri sunt rezervate jucatoarelor care nu intra in primii 42, deci poate ajunge pe tablou.

Fiecare are asigurat cate un squad de calificare si poate obtine mai multe, mai ales daca ajung marti (deja au plecat cu microbuzul).
Problema e ca sunt doar 14 piste si 15 squaduri, iar numarul de participanti e mare. Ar fi bine daca ar putea da 3 squaduri, dar nu cred ca se va intampla.

Sansele de calificare pe tablou sunt mici, iar trecerea intr-o faza superioara ar fi ceva SF, fiindca in primul pas joaca toti 48 si se pastreaza 50% din popicaverajul din calificari.

Concluzii:

- ai nostri au jucat bine la Olomouc, cu accente spre foarte bine la Tariceanu si spre exceptional la Dobondi si Luminita Farkas.
- s-a dovedit, o data in plus, ca al mai bun jucator roman e suedez - Dobondi, iar cea mai buna jucatoare romana e din Ungaria- Luminita.  Ambii sunt "creatia" unor civilizatii de bowling puternice - scoala suedeza si scoala germana (via sucursalele austrice, cehesti, slovace samd)
E bine ca-i avem, sunt un motor de progres pentru toti cei din tara.

- initiativa trebuie salutata, iar pentru anul viitor ma gandesc sa colonizam si noi Cehia si Slovacia, ca daca suntem mai multi, poate-i biruim!

Succes la Barcelona!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu