sâmbătă, 2 iulie 2011

De ce am fost in America si ce am facut acolo (3)

Informatii diverse:

- contrar a ceea ce suntem obisnuiti sa credem, multi dintre jucatorii heavy-rotation au timing de roller (early, in terminologie veche). Robert Smith si Chris Barnes (!) au fost jucatorii studiati slow motion - iar la ei bila pleaca din mana cand piciorul inca face slide.

- la pistele AMF, peretele lateral dinspre ball return al pin deck-ului este mai puternic intarit decat celalalt. la splituri simetrice, daca vrem sa faca sa sara popicele (7-10 sau big-four), incercati coltul respectiv, popicele vor ricosa mai puternic decat din coltul celalalt.

- la 7-10 s-a constatat statistic ca sansele de inchidere sunt maxime atunci cand se loveste direct pe mijloc una dintre popice si nu lateral.

- termenii de crancker, stroker si tweener nu mai sunt folositi, datorita definitiilor vagi.
nu sunt inlocuiti practic de nimic, fiecare jucator fiind definit de datele lui particulare: viteza, RPM (nr. de rot/min la release), unghiul de rotatie, axis tiltul, loft-ul etc. fiecare dintre datele de mai sus este reprezentata de un interval de valori.

- pentru caracterizarea sumara a jucatorilor este tot mai utilizata terminologia propusa de Del Warren, de la Kegel: rev dominated, speed dominated, sau rev and speed matched (jucatori la care e dominanta rotatia, sau la care e dominanta viteza, sau la care ele sunt in echilibru).

-robotul EARL (Enhanced Automatic Robot Launcher- versiunea imbunatatita de robot automat de lansare) poate lansa bile cu viteze de pana la 25 mph (40 km/h), 900 RPM, orice unghi de rotatie si axis tilt pana pe la 70%.
are 3 articulatii, care simuleaza cele 3 articulatii ale bratului - umar, cot si incheietura mainii. nu se poate muta singur, nu are nici sistem de deplasare, nici soft)
- scorul de 300 l-a dat pe aceeasi trasa. nu au fost dezvaluite nici ungerea, nici bila cu care s-a realizat.
EARL este urmasul lui Harry, robotul USBC, pus in functiune in 1999. Mai exista un singur robot, la Brunswick.

- oricine poate juca la ITRC, costul este de 25 dolari/ora. gratuit beneficiaza de sistemul de filmare cu intarziere, prin care se poate analiza video, dupa cca 30 de secunde. exista si pantofi de inchiriat, proshop si sala de fitness.
pretul gauririi unei bile este de 39 de dolari, fara costul slag-ului si inserturilor.
in acest pret intra echilibrarea statica si determinarea RG-ului dupa gaurire.
RG-ul (radius of gyration) este un numar care descrie rapiditatea cu care bila intra in roll. este intre 2,48 si 2,80, cifrele mai mici fiind pentru bilele care intra repede in roll, iar cele mari pentru bile de plastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu