joi, 24 iunie 2010

Lamurire pentru Catalin - cum functioneaza FRPB si cum se formeaza lotul

Sunt niste nuante la care nimeni nu a fost atent pana acum.
Presedintele Federatiei, prin statut , trebuie sa aduca la indeplinire hotararile Adunarii Generale si a ale Prezidiului.
In niciun moment nu poate face altceva.
Asta a fost problema si cu adresa 112, care contine altceva decat se hotarase in Prezidiu si Comitetul Executiv.

Federatia nu functioneaza ca o firma, in care managerul decide tot.
Presedintele e obligat sa respecte deciziile luate de Prezidiu.
Pana acum lucrurile s-au facut la mica intelegere (vezi Europenele din 2007), dar acum avem regulamente foarte precise pentru lot, peste care nu se mai poate trece.

Conform proceselor verbale, in niciun moment dl. Grecu nu a primit de la Prezidiu sau Comitetul Executiv rolul de selectioner.
Acela s-a hotarat sa fie preluat de la mine de catre Stefan Yngstrom, lucru care nu s-a intamplat, fiindca contractul de sponsorizare nu s-a semnat.
In plus lotul largit nu a fost convocat ca sa se intalneasca cu Stefan si -evident- nu poti sa selectionezi jucatori pe care nu-i stii.

Dupa nenumaratele propuneri de pana acum (4 sunt doar cele scrise) s-a vazut ca dl. Grecu si-a asumat rolul de selectioner - convoaca pe cine considera dansul, in conditii impuse de dansul, propune loturi largite samd
Acest lucru este foarte grav din punctual de vedere al ministerului si poate duce la suspendarea federatiei si taierea oricaror fonduri.
Sponsorii nu au voie sa se implice in deciziile sportive (selectionarea lotului, stabilirea programului de pregatire etc), care sunt apanajul exclusiv al FRPB.

Tergiversarea la nesfarsit a semnarii contractului ca sa forteze mana federatiei va avea efectul contrar, daca pana pe 29 (28 ora 23.59) nu se semneaza si nu se efectueaza plata, lotul va fi condus de altcineva la mondiale si cu alti sponsori.
Angajamentele semnate obliga jucatorii sa participe si cluburile sa le permita participarea.
Daca, odata semnate angajamentele, jucatorii nu participa, jucatorii si cluburile sunt pasibili de amenda si suspendare.
Daca jucatorii nu vor semna pana pe 29 (28 ora 23.59) angajamentele, nu mai participa, fiindca pe 30 e termenul limita de depunere a listelor de participare si de plata a taxelor.
2 zile sunt necesare pentru pregatirea documentelor si efectuarea platilor la extern.
Ce se mai intampla dupa acea data nu mai are nicio importanta.

3 comentarii:

  1. E cam mult ceea ce vrei sa-mi explici
    ai cumva un desen vazut din lateral ?
    M-ar ajuta enorm

    Multumesc Frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate explicatia de mai sus e facuta in visio 2D ::)) federatia nu are bani sa iti faca tie un desen-proiect 3D pe care sa il poti urmari din lateral, ce naiba esti asa pretentios!!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. mie mi se pare ffffooooooarte clar. explicat k la clsa 1. bashcaul e penibil...

    RăspundețiȘtergere