luni, 4 februarie 2013

"Manifest impotriva antisportivilor"

Avind in vedere cele discutate cu M Piticariu despre proiectul ''Liga Nationala a jucatorilor amatori'', la care intalnire am propus ca V Piros sa sustina clinica de initiere in toate centrele noi de bowling (fireste cu remuneratie), pt un progres real, am constatat ca alte interese primeaza.
Nu intru in detalii.

Dupa acest episod a urmat turneul de individuale, unde cei care ati fost martori ati putut observa''atmosfera''.

Singurul lucru la care ma gandesc este de a renunta la toate proiectele, inclusiv de a retrage echipa din campionat si, fireste, sa nu mai joc in nici-o competitie interna.
Daca nu se vor lua masuri pt respectarea regulamentelor, voi reflecta f serios.

Aceasta luare de pozitie,o intitulez ''MANIFEST IMPOTRIVA ANTISPORTIVILOR''

I GRECU

93 de comentarii:

  1. Ce e aceasta mascarada? Ati avut meci la Lake View, ati avut meci la M.Ciuc si s-a fumat in afara spatiului de joc.De ce nu ati facut acest circ si acolo? Se fumeaza si la Od.Secuiesc,Galati, se fumeaza si la Sf Gheorghe pentru ca sunt sali comerciale nu particulare.Va rog, daca nu suportati tutunul, evitati aceste zone! E simplu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti drept! Daca esti nefumator pleci acasa? De ce sa fi marginalizat? Este o forma usoara de rasism, de ce?, pentru ca am ales sa fiu nefumator ! ? Se vor lua poate masuri acum, ptr ca foarte multe squad-uri sau jucat seara târziu când localul a avut multi clienti fumători. Daca cine trebuia sa rezerve piste dimineata din timp isi facea treaba, nu se mai juca la ore târzii, nu mai era asa ceata de fum. Si a doua problema pe care eu am observat-o erau persoanele acelea care au fost rugate sa nu mai fumeze si au continuat intentionat printre care si un jucător profesionist de bowling din fostul lot National lărgit, Cristi Calagiu rusiniiica!!! Aceste lucruri au pus capac acum, s-au evidentiat mai tare decât in alte sali aici, acum. Nu a spus nimeni ca nu se întâmplă aproape peste tot. Aceste greseli si intentii atrag luarea unor măsuri, sper drastice, pentru a nu se mai ajunge la acest nivel inalt de nerespect si de lipsa de responsabilitate. Sa faci trei lucruri in acelasi timp oricine poate, sa fumezi o tigare, sa bei bere si sa joci bowling ( cât de bine o sa le faci pe toate? ) dar sa faci doar unul si bun, sa joci bowling foarte bine (putini reusesc ) Eu vreau sa performez, vreau sa dau mai mult, vreau fac ceva, nu sa pierd timpul si tineretea cu nimicuri.

      Ștergere
    2. MASCARADA o fac cei care fumeaza si nu au nimic in comun cu sportul de performanta.Daca tot sunt sali comerciale,rameti toti niste sportivi comerciali si atat.Cred ca d-l Grecu are dreptate sa se respecte regulamentul care este votat tot de oamenii care probabil vor sa faca ceva in acest sport comercial..La mai putine "fumuri" si rezultate mai mari!! Catalin Antimirescu

      Ștergere
  2. Foarte corec ai zis.''daca nu suportati tutunul,evitati aceste zone!E simplu!''Bravos tie natiune,dormi in pace,ca prezentul nu se pune!!!!!Ca ce daca in toata Europa nu se mai fumeaza in locurile publice ,iar in Suedia ,trei orase au votat sa nu se mai fumeze in nici-un loc.Sau ce daca regulamentul spune sa nu se fumeze!!!!NOI SINTEM ROMINI AICI PE VECI STAPINI....

    RăspundețiȘtergere
  3. da unde scrie in regulamentul asta de care se prevaleaza toata lumea ca nu se fumeaza in sala de bowling?!?!?! in ceea ce priveste locurile publice ramane la atitudinea managerilor salii...sunt multe locuri publice in care se fumeaza. a fost si acolo Grecu sa faca scandal?!?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Invocam regulamentul numai cand este interesul nostru in joc, in rest... Cei de la elcomex ar trebui sa fie primi care sa se abtina deoarece regulamentul este intotdeauna dupa bunul plac si primeaza interesele lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea ce s-a intamplat la oxygen este o rusine,o tampenie ca se accepta asemenea sala pentru jucarea unei etape de campionat la individual.Oameni din Romania sunt foarte nesimtiti,desi au fost rugati sa nu mai fumeze ei fumau pe sub mese,astia suntem.

    RăspundețiȘtergere
  6. presupun ca la urmatoarele concursuri o sa se miroasa si hainele si daca se simte fumul nu te mai lasa sa joci....

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dl. Grecu are perfecta dreptate.
    Nu este obligatoriu inscrierea unui echipe in C.N. daca nu poate sa asigure sala, unde conform regulamentului in timpul meciului (nu se fumeaza,nu se plimba pe linga pistele laterale, si nu se lasa muzica atat de tare....,Pl. Ind. Oxigen).
    In Liga de Bowling toate aceste criterii nu sunt obligatorii.
    Si pentru Anonimul de mai inainte: SI RAMAI ROMAN PROST PE VECI STAPANI....
    daca asa te gandesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si atunci de ce la noi intai trebuie sa se inscrie echipele si apoi aflam dupa ce regulament se joaca? Ti se pare corect?

      Ștergere
  9. Ah, trebuia sa le fac o poza celor de la Elcomex dupa ce a plecat "seful".Macar aveam o proba,ca,vorba aia"psssttt.....a plecat seful.S-a dat liber la fumat si la baut".Si uite-asa erau toti cu tigarile aprinse si mesele pline de halbe de bere....Foarte frumos, ce sa zic!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bai frate, dar acum ceva timp cand aliati de-ai domnului Grecu din Constanta intrau beti pe pista si faceau circ nu mai exista regulament? Acum n-are nimeni voie sa fumeze ca asa vrea Grecu, dar ce are impresia, ca toate lumea trebuie sa-i cante in struna cum o face Cernavoda si Constanta? Prietene, nu doar banii conteaza, spre deosebire de cei care te slujesc cu atata patima pentru bani, altii te eticheteaza dupa alte criterii, la care nu mai esti atat de fruntas...

    La revedere!

    RăspundețiȘtergere
  11. Campionatul nostru e mai mult decat un compromis adica:

    Pe banii nostri trebuie sa ne supunem regulilor federatiei pt ca 99% din cei care sunt jucatori legitimati platesc din buzunar tot de la cotizatie la echipament ,deplasari , antrenamente.
    Unii platesc si altii ne spun cum sa dansam.Asta e.
    Urmatorul aspect e ca toate ,dar toate ,in fine, mai putin cea de la Cernavoda ,sunt comerciale si atata timp cat federatia nu vine cu niciun ban nu prea poti sa impui nefumat ,nemuzica, ne nebuneala unei sali exclusiv comerciala.Ca sala e publica si "patronul " vrea sa faca bani si nu are nevoie de diplome.
    Ideea e ca subiectul cu fumatul e doar alt motiv pe care il invocam sa ne mai ciorovaim un pic, iar pt dl Grecu un alt motiv sa justifice razgandeala ce-l caracterizeaza cel putin in actiunile din bowling.
    Ce legatura are fumul pana la urma, cu intentia de a anula toate proiectele din bowling?
    Daca era corect si obiectiv facea frumos o plangere la federatie ,in care expunea motivele pt care sala de la Oxygen nu poate oferi conditii optime pt desfasurarea etapelor de campionat,individualelor ,etc ,cerea eventual remedierea problemelor in conformitate cu regulamentul si gata.Nu se rezolva, putea cere excluderea ,suspendarea salii ,etc.
    Domnule Grecu va rog sa incetati cu "daca nu ma simt eu bine undeva si nu faceti cum zic eu ,imi iau jucariile si plec" .Sunteti singurul "greu"(financiar vorbind) din bowling ,care are apucaturi de diva pop rock.Ba vreti camera cu pian ,ba sa nu se fumeze,sa fie muzica incet , ba ciorba sa aiba fix 34 grade ca aveti papilele sensibile, CA ALTFEL VA SUPARATI .
    Aveti falsa impresie ca totul graviteaza in jurul dvs.Ei uite ca nu-i asa!! si unii va mai fac in ciuda, fumeaza, dau muzica tare si unii mai dracosi va sufla-n ciorba.

    RăspundețiȘtergere
  12. INTREBARE: in sala cu pricina este permis sa se fumeze?
    RASPUNS: DA

    CONCLUZII: mironositele au alternativa de a merge intr-o cofetarie, o cresa, o biserica, un spital ( chiar recomandat) sau sa-si faca sala lor unde sa interzica fumatul. Daca detin macar una din alternativele de mai sus li se recomanda cu caldura sa joace doar acolo pentru ca in lumea reala si normala exista oameni care fumeaza in locuri unde le este permis.

    Sa va relatez si o intamplare: in timpul unei "miute", intr-o sala din Constanta, unde este permis fumatul, un nene a anuntat ca ofera 100 lei fumatorilor care nu-si aprind tigara cat joaca el bowling. Evident ca s-a fumat, evident ca s-au simtit jigniti, evident ca nenea cu bistarii nu s-a ales decat cu injuraturi si dispret!

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar toti de la elcomex,nu te cred,se vede ca minti pentru ca stiu vre-o 3 care nu pun tigare in gura sau bautura!

    RăspundețiȘtergere
  14. mai nou s-a gasit tapul ispasitor- arbitrul!
    adica Andreea Vintila.

    Statutul FRPB

    33.1 Abaterile săvârşite de arbitri în timpul concursurilor oficiale se judecă şi se sancţionează de către Comisia de Disciplină, la propunerea Comisiei Centrale de Arbitri

    Andreea e Presedintele Comisiei de arbitri, care n-a sesizat nimic, evident.

    Grecu are boala pe ea de cand l-a dat anul trecut afara din spatiul de joc, tot in Oxygen si tot legat de fumat.

    26.2 La bowling, la competiţiile individuale şi perechi nu au voie să se afle în spaţiul de joc decât sportivii care joacă. Jucătorii de rezervă şi ceilalţi oficiali ai echipelor vor urmări competiţia din spaţiul rezervat spectatorilor, dacă nu este amenajat un spaţiu special pentru aceştia;
    Pătrunderea nejustificată în incinta perimetrului de joc (în timpul jocului), se sancţionează cu amendă 500 lei.

    ghiciti cine a a intrat in sptiul de joc si a facut scandal...

    asteptam aplicarea regulamentului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca tot sti regulamentul de ce nu zici nimic de ...

      6.20 Este strict interzis fumatul în timpul meciurilor atât jucătorilor titulari cât şi arbitrilor. De asemenea, este interzis fumatul în spaţiul de joc şi zona imediată a pistelor dacă nu există un spaţiu special amenajat în acest sens;

      apropoo... sti ce inseamna spatiu de joc(delimitari ale acestuia)
      si care a fost motivul pentru care s-a ajuns la acea situatie ?
      sigur tot fumatul "in tribune"
      insa "dupa perdea" anonimule CARE ESTI, ai "cojones",
      esti cunoscator si furnizor de relatari spectaculoase
      in definitiv esti nevinovat ....urmezi trendul

      unul de fumeaza, si care semneaza


      Ștergere
  15. si tot in Regulament scrie....6.21 Încălcarea regulilor art. 6.16, 6.17 şi 6.18 (NA - cel cu fumatul)din prezentul regulament se sancţionează cu cartonaş roşu disciplinar excepţie făcând arbitrul care va fi sancţionat de către Comisia de Disciplină a FRPB, în urma unei CONTESTATII...atentie....contestatii;
    6.32 Eventualele contestaţii asupra jocului sau împotriva echipei adverse pot fi făcute într-un interval de maxim o oră după terminarea meciului şi vor fi consemnate în foaia de arbitraj. Arbitrul are obligaţia să prezinte către CCB contestaţia în cauză în două zile lucrătoare alături de raportul său personal asupra evenimentelor care au generat contestaţia;....foarte frumos, INSA, in timpul squadului arbitrat de mine, nu a semnalat, sesizat, contestat nimeni nimic referitor la fum, fumat sau alte chestii legate, nu mi-a spus nimeni "stii, ala fumeaza si ma deranjeaza".....eu, in schimb....trebuia sa stau cu ochii pe audienta si sa-i rog personal sau prin intermediul lui Marius, sa nu mai fumeze! Am sa aplic la un job de bodyguard la Oxygen, atributiile ar fi aceleasi! (A.V.)

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnu Grecu, daca tot faceti caz de regulament povestiti-le la astia mai tineri in bowling cum a fost cu primul titlu Elcomex, ala luat la masa verde, cand ati facut ceva pe regulament, desi suedezii aia s-au legitimat si au jucat conform regulamentului in vigoare la data respectiva. Sau cand ati facut ceva pe regulamentele de selectie in echipa nationala, ca sa joace cine vroiati Dvs. Sa n-o bagati pe aia cu sponsorul, fiindca multi puteau sa-si plateasca deplasarea singuri.
    Asadar cum e cu regulamentele astea ?
    Ironia este ca aveti dreptate in legatura cu fumatul in salile de bowling in timpul meciurilor din CN, din pacate nu puteti invoca regulamentele ca sa va clamati dreptatea, aveti o lunga istorie in spate cand le-ati calcat in picioare dupa cum ati vrut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti raspund eu .... in calitatea de castigator al acelui titlu la care faci referire

      tu cine esti de arunci cu noroi si le sti pe toate ?
      sau iti pace sa mananci "rahat" ?

      Ștergere
    2. Anonimatul in postarile legate de Dl Grecu sunt de preferat uneori. Domnia este o persoana ranchiunoasa si te trezesti ca esti luat in colimator pentru chestiuni imaginare doar pentru ca l-ai infruntat pe marele sef. Legat de tine, Catalin Gheorghe, explica-ne de ce fumai cu mare nepasare in timpul squadului precedent exact in spatiul care mai apoi a devenit interzis pentru altii. Sau cei care jucau nu erau demni de respectul tau asa cum e sefu ?

      Ștergere
    3. Raspunsul corect la ce intrebi il gasesti atunci cand
      te uiti in oglinda
      Uita-te atent, asa dragule
      Ai gasit raspunsul? Bingo

      Nu ?
      Mai sa fie.... atunci de la capat ca sigur iese de data asta
      Asa nenicule, ATENT... priveste-te
      Hei golanule, mainile la vedere ! tu cauti raspunsul nu senzatii
      ;)

      Vezi ca nu sunt ranchinos si prefer "pe fatza"
      ;)
      btw....Il sti pe unul Vali Piros ?
      De cate ori nu a scris in contradictoriu (la infruntat pe marele sef). E in colimatoriu, NU ?
      se vede de pe luna :D

      Iti spun ce crede baiatul despre anonimi...
      Sunt fara instalatie, si intretin un climat care nu face
      bine nimanui !!
      PUNCT

      P.S. astept replici in continuare de la cei care se simt altfel decat "fara instalatie"
      care e problema sa te numesti "X" si sa ai un punct de vedere?

      P.S.S. bine ca nu trece de moderator "salamul" ca era macelarie
      pe aici
      :))))


      Ștergere
    4. Si totusi nu ne-ai explicat de ce fumai inainte sa vana sefu, exact in acelasi loc care apoi a devenit interzis. Daca ai nevoie de cineva caruia sa i te adresezi, ia lista squadului.

      Ștergere
    5. Hai Catalin, pune instalatia in functiune si raspunde.Tu de ce fumai pana sa vina "seful"??? Nu era valabil acelasi regulament pe care-l tot invocati?

      Ștergere
    6. Uite ca nu vreau sa-ti raspund.
      E o problena sa spui ca esti Gigel ?
      Ce pui mei o "arzi Braila" dupa cotet si mai ai si pretentii?
      ca sa primesti de regula trebuie sa oferi !!!
      considera ca primesti dupa ce oferi in cazul de fata
      altfel continua in oglinda
      ;)

      Ștergere
    7. Bine.Zic cum vrei. Sunt Gigel. acum raspunzi?

      Ștergere
  17. Am avut placerea sa citesc Sesizarea trimisa de CCB si semnata de presedintele ei, care imi este un prieten drag, referitor CN individuale de saptamana trecuta si inca zambesc. Scrie:

    - sanctionarea arbitrului delegat ( A Vintila ) pentru nerespectarea prevederilor referitoare la fumat.

    Am urmatoarele observatii:

    a) Atunci cand sanctionati pe cineva precizati cu exactitate care paragrafe din regulamentul aprobat nu a respectat arbitrul.

    b) Ati semnat sanctionarea arbitrului fara sa precizati care este sanctionarea respectiva. ( presupun ca prevede regulamentul tipul de sanctionarea pentru fapta ei :P hahahaa)

    c) Sanctionat arbitrul e de parca sanctionati la fotbal un arbitru pentru ca un fan a aruncat cu bricheta in spatiu de joc. TREZITI-va. Organizatorul competitiei este persoana care trebuie sa aiba grija pentru ce se petrece in sala si nu arbitrul.

    Pe bune prietene, ce ai semnat acolo e de rasul lumei si stii asta.

    Dimos Karagiannis alias "Grecul"(cel de origine):P
    jucator amator Vinci team



    RăspundețiȘtergere
  18. referitor la contestatia Elcomex, legata de jucatorii din Suedia, ar fi de spus ca s-a facut noaptea , pe ascuns si ca secretara FRPB plangea atunci cand am amenintat-o cu o ancheta serioasa.
    In plus daca acea ancheta s-ar fi declansat jucatorii aia nevinovati ar fi trebuit sa probeze de ce joaca in doua campionate simultan si cum au fost legitimati fara "carte verde
    Nu amestecati lucrurile, sunt multe motive de invocat, nu asta.
    Cu drag
    Bebe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jucatorii aia au fost legitimati conform regulamentelor FRPB in vigoare la data respectiva . Atat. Ca ati amenintat-o voi pe secretara e treaba voastra si aici te-ai cam dat de gol legat de ce fel de oameni erati/sunteti. Iar cu cartea verde ma faci sa rad, sper ca stii macar ce inseamna ( pentru interesati este un document care atesta ca un sportiv nu are relatii contractuale oneroase- adica platite- cu un alt club si ca poate sa semneze un contract de munca, atentie cu remunerare, cu un club; nici nu se punea problema de asa ceva la bowling, atentie, la bowling ). Hai Bebe, las-o balta ! In orgoliul desart Dl. Sefu, facea si atunci, ce face si acum, racola prin diverse tertipuri jucatori ca sa castige el campionatu'. Cineva s-a gandit sa-i arate desertaciunea. A reusit. Mai departe voi ati amenintat secretara. Asta e !

      Ștergere
    2. Asa bebe, pupa, pupa tare si apasat! Vrei sa te-ntorci la elcomex? :))

      Ștergere
  19. Nu pot sa va inteleg pe cei care posteaza "anonim" si fac comentarii absurde. Va considerati "barbati" si credeti ca... le aveti in pantaloni??? De ce va este teama sa va afisati si numele???

    Daca a-ti dorit sa va inscrieti in campionat sub egida Federatiei trebuie sa respectati regulile de joc!!!

    Nicio Federatie din lume nu accepta sa se fumeze in timpul competitiilor, dar......"Noi suntem Romani pana la moarte" asa ca legile si regulamentele trebuiesc incalcate.

    Am fost fumator inrait (sudor) 3 pachete pe zi, dar in timpul concursurilor pe unde am fost, am respectat regulile.

    Clubul din sala respectiva trebuie sanctionat, cei de la Oxigen, ca nu au respectat regulamentul Federatiei. sunt inutile discutiile absurde si chiar nu pot sa inteleg de ce trebuie criticat Dl. Grecu?

    Ptr. Marius Piticariu,ma surprinde afirmatiile care le faci din postura de Vicepresedinte CCB, chiar nu vrei sa respecti anumite reguli? de N ori nu a-ti respectat nici cele mai banale cerinte cand a-ti organizat competitii! Daca este sala comerciala si nu sunteti in stare de a respecta anumite reguli,organizeaza Liga de amatori sau alte competitii, nu va mai agitati sa organizati competitii sub egida Federatiei.

    Constantin Ardeleanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl. Ardeleanu sunteti ca Mrs. M. din filmele cu James Bond. Lumea stie ca existati, nimeni nu va vede in realitate. Scandalul a inceput din cauza D-lui Grecu care are impresia ca daca Domnia Sa nu suporta fumul de tigara, lumea trebuie sa prevada, previna si pregateasca divina aparitie. Intr-un fel sau altul Clubul Oxygen chiar de la aparitia programarilor pentru individuale trebuia sa faca anunturi publice ca fumatorii sa nu se apropie de sala in intervalul respectiv.
      Va anunt cu umilinta ca s-a fumat in draci in tot clubul Oxygen duminica seara. Efortul clubului a fost in zadar. Hoarde de fumatori de toate varstele au venit sa testeze atmosfera. La biliard, la darts, la bar, in tot mall-ul nenorocitii fumau.
      Propunem sa fie exclusi:
      - clubul Oxygen - se fumeaza
      - mall-ul Sun - se fumeaza
      - cartierul Berceni - se fumeaza
      - Costica Ardeleanu - fumeaza
      - Catalin Gheorghe - fumeaza cand sefu nu e prezent
      - alti fumatori

      Ștergere
  20. Mai domnilor, fumatul in sali in care se desfasoara o competitie tine de bunul simt al fiecaruia... Ceea ce ma mira este faptul ca pe nimeni n-a scandalizat taxa de participare!!!!!! Un bolnav de bowling din Constanta

    PS. Daca ar fi dupa mine, in mai la Cta cei de la Oxigen n-ar trebui acceptati in ultimul turneu insdividual fara, cel putin, 100 roni de caciula!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti se pare ca taxa a diferit in functie de clubul de care a apartinut fiecare???

      Ștergere
  21. si din toti fumatorii, este vinovat arbitrul unui squad, ACELUI squad, pentru ca, nu sunt sanctionata in calitate de Presedinte a Comisiei de Arbitraj (si astfel as fi fost poate pedepsita pentru toti cei care au arbitrat), ci sunt sanctionata in calitate de arbitru a ultimului squad....si hilar, eu sunt nefumatoare.....:)))), spune-mi te rog Costi (pt. ca tu esti mai umblat si presupun ca stii) in ce tara? in ce Federatie? arbitrul a fost sanctionat pentru ca se fuma in sala? o sa-mi spui....pai, afara, nu se fumeaza in sali.....si atunci? a cui e vina? a celor care au acceptat in circuitul FRPB sali comerciale in care exista acest "risc", ce nu poate fi controlat? a regulamentului? poate a organelor de control care ar trebui sa verifice ca de fapt se fumeaza in zone in care fumatul este interzis? nu, dupa cum se vede, vina este a ARBITRULUI, care in Romania se pare ca este mai presus de toti si de toate...wow, nici macar nu stiam ce functie importanta am!(A.V)

    RăspundețiȘtergere
  22. Andreea, lasa ca o sa arbitreze Grecu de acum inainte :))) Cine da strike cand joaca cu Elcomex sa calce linia ca daca nu se supara marele sef :))))

    RăspundețiȘtergere
  23. ce ma deranjeaza pe mine este ca, la fel ca in politica, atunci cand cei puternici se supara, toate legile si regulamentele sunt calcate in picioare.

    in cazul de fata, arbitrii nu pot fi sanctionati decat de Subcomisia de disciplina, la sesizarea Subcomisiei de arbitri.

    iar in Oxygen s-a fumat tot timpul astfel, incepand cu primul rand de mese. nu stiu de ce acum s-a facut atata caz.

    eu am invitat afara jucatori-spectatori care incercau sa fumeze la mesele din coltul spatiului de joc (mesele inalte de langa oglinda)

    iar ce nu inteleg cu adevarat este: de ce atunci cand dl. Grecu se supara, se supara pe cei de langa el -pune presiune enorma pe ei,ii concediaza, anuleaza turneele de care beneficiaza in primul rand jucatorii lui si fiul sau (proprietarul salii MGM) samd.
    pulsiunea asta autodistructiva n-o inteleg.

    mi se pare normal sa te superi pe cei din afara "familiei" tale, pe "ceilalti", nu pe ai tai.

    RăspundețiȘtergere
  24. Dragilor, domnilor, doamnelor din bowling....iar ati ajuns la comentarii interminabile...se divagheaza la infinit si se invoca regulamente care au fost indoite si incalcate...
    Asa este...facem parte dintr-un imens compromis denumit si Campionatul National....
    Stiti vorba aia: sa arunce primul piatra cel fara de pacat?
    O alta intrebare pentru stimabilul domn care este semnatarul manifestului ce face obiectul acestor comentarii: Domnule draga, te-ai gandit atunci cand urlai efectiv in spatiul din vecinatatea pistelor ca eram vreo 12 jucatori in squad si ca poate ne deranjai? Ce iti spune REGULAMENTUL BUNULUI SIMT in acest sens?

    RăspundețiȘtergere
  25. Cel bolnav cu .. bowlingul din Constanta, sa stii ca si eu, al Oxigenului, am platit la fel ca tine. La sah nu se tipa, asadar, cel cu probleme de orl se poate apuca de acest sport plin de concentrare.

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule Piros si stimabili sportivi,regulamentul bunului simt imi spune asa.Cind observi lucruri si fapte grave care aduc atingere altor persoane,daca poti ,intreprinde orice pentru a schimba lucrurile.Daca nu le poti schimba ,acceptale.Dar mai ales distingele.Daca am actionat violent si virulent in situatia de atunci,si asa am facut,regret.Sint convins ca am deranjat prin dialogul purtat cu Piticariu,pe care il gasesc singur responsabil de situatia creata,si, cu intirzierepoate, imi cre iertare pentru deranj.Nu incalcarea unor regulamente este ''pacatul''cel mai mare.Toti gresim,mai mult sau mai putin.Important este sa corectam si sa iertam.Se pare totusi ca ,citindu-va,eu sint cauza tuturor relelor.Sint perceput ca fiind arogant,autotitar,razbunator,ranchiunos,fac mult rau celor apropiati,ramin fara slujbe,salarii,inconstant si inconsecvent.sper ca nu am omis nimic.Si nu in ultimul rind,am doar bani si caracter zero.Am omis,am inselat,am insusit ce nu se cuvenea.Iata cite capete de acuzare si mai am si obraznica sa insult cu oferte scandaloase (vezi oferta celor din cta de a nu fuma in timpul unui mini turneu).Era sa uit,m-am autoselectionat in defavoarea unor jucatori eligibili.Am incalcat regulamentul,cerindu-i arbitrului voie sa stau in spariul de joc la meciul cu Split.Ma intreb cum de ma mai suporta pamintul la cit de ticalos sint,si,la cit de mult rau v-am facut.Si pe dl. Piros il deranjaza la mine,ca si la cei din clasa politica,cum reactionam si schimbam regulile dupa bunul plac.Acum o vreme in urma ,domnia sa era suparat ca ,prin organizarea unui turneu national,spunea,''a confiscat Romania''.Am renuntat vazind cita suparare aduc.Piticariu insista sa facem acel turneu.Am zis,DA!dar Piros sa fie in proiect, ca nu mai vreau scandal.Nu mai vreau dupa bunul plac,sa facem in echipa.Iar am deranjat.CONCLUZIE;AM O FIRE IMPOSIBILA ! Rugaminte;daca in bunavointa domniilor voastre,mi-ati aratat partile rele,nu vreti sa ma sfatuiti cum sa ma corectez?!Va ramin recunoscator pentru ca mi-ati deschis ochii din launtru.NU MAI POT INDRAZNII CA ALTADATA SA VA SALUT CU ''AL DUMNEAVOASTRA''NU VA MERIT! CU UMILINTA,ion grecu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei din Constanta nu fumau in timpul mini turneului, nu fuma nimeni in spatiul de joc, nu fuma nimeni si nici nu intentiona cineva sa fumeze dincolo de treptele care delimiteaza spatiul unde se joaca bowling, fumau la mesele din vecinatatea barului, la mesele unde ESTE PERMIS FUMATUL!!! Nici proprietarul locatiei nu permite fumatul in spatiul acoperit cu mocheta, in spatiul unde se joaca bowling, nici jucatorilor si nici clientilor care vin sa se distreze. NU LASA SA REIASA CA S-A FUMAT IN SPATIUL DE JOC!!! Si da, oferta a fost mai mult decat scandaloasa si da, a fost obraznicie sa-si inchipuie cineva ca ma poate plati, ca ma poate cumpara, ca-mi poate mitui cu bani caracterul astfel incat sa renunt a mai face ceva intr-un loc in care am voie sa fac acel ceva!!!

      DA, PENTRU ACEA OFERTA OBRAZNICA SI SCANDALOASA DATORATI SCUZE SI NU IRONIILE DE MAI SUS, TUTUROR CELOR CARE AU FOST PREZENTI ACOLO

      Ștergere
  27. Am tras si eu o concluzie.Noi astia nefumatori suntem niste nesimtiti si ar trebui sa ne simtim si sa iesim afara cand domni fumatori aprind o tigare langa noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunteti nesimtiti atunci cand aveti pretentia ca un fumator sa nu-si aprinda tigara intr-un spatiu unde este permis fumatul. Ar fi nesimtit un fumator care-si aprinde tigara langa un nefumator intr-un spatiu in care nu se fumeaza!

      Ștergere
    2. Se scrie si se pronunta TIGARA!

      Ștergere
  28. Multumim dle Grecu pt gandurile dvs.Regasim clasica victimizare politicianista, motivul "muscatului mainii ce a vrut sa hraneasca".N-a zis nimeni ca sunteti sursa tuturor relelor dar ca sunteti aproape imposibil pot fi de acord.Iar atitudinea asupra celor de la Elcomex si nu numai ,se vede cu ochiul liber nu o mai discutam.Cu razgandeala si inconsecventa la fe : "Fac ceva ba nu mai fac, ba mai fac ba m-am suparat".

    RăspundețiȘtergere
  29. concluzia dupa ce citesti, este ca....Piticariu este de vina pentru ca nu se mai face turneul Elcomex? pentru situatia cu fumatul? sau este doar un pretext si motiv pt a nu se mai face?

    RăspundețiȘtergere
  30. Si daca Piticariu este singurul vinovat de unde propunerea de sanctionare a Andreei Vintila?

    RăspundețiȘtergere
  31. Este incredibil ceea ce se discuta aici. Ce mai conteaza cine o spune? In lumea bowling-ului competitiv, fumatul este interzis. Punct. C-o spun eu, c-o spune dl Grecu sau c-o spune Isus cel sfant nu schimba faptul ca in bowling-ul competitiv, fumatul este intersiz. Aceasta regula are prioritate asupra dorinta centrelor de bowling. Cu alte cuvinte, centre de bowling care nu interzic fumatul in timpul unei competitii si/sau cele care n-au un spatiu menajat pentru fumatori, nu primesc dreptul de a organiza o competitie sub sigla unei federatie.

    Solutie in cazul asta? La anul, bowling competitiv sa nu se mai poata desfasura la Oxygen. Este simplu daca se vrea intrarea in normalitate. Dar vad ca nimeni nu este interesat de asa ceva.

    Stiu din experienta (nu neaparat din bowling) ca reguli si societatea romana este ca apa si otetul. Drept dovada, aceasta discutie. Patruzeci si nu stiu cat de comentarii injurand o persoana care si-a dorit ceva ce oriunde in Europa este ceva normal. Patruzeci si nu stiu cat de comentarii condamnand o persoana care mereu i-a iertat pe cei care l-au injurat si murdarit, tot aici pe site. Aici te includ chiar si pe tine, Vali.

    Frati, voi sunteti intregi la cap? Injurati un om care a tinut bowlingul romanesc din punct de vedere financiar, care i-a sprijinit chiar si pe cei care l-au contestat si care a iertat celor care-i doreau raul. Acest om n-a cerut nimic altceva decat ceea ce este normal, iar voi il faceti praf. Nu stiu daca sa rad sau sa plang fiindca acest om pateste asta de fiecare data.

    Voi de fapt ce vreti? Sa vina cu sutele de mii de euro, sa-i lase pe masa si sa nu mai scoata un cuvant? Majoritatea dintre voi aveti conditii de joc superioare altor tari pentru ca acest om, dl Grecu, este generos, iubeste bowling-ul si-si doreste crestere.

    Sunt convins ca unii care aici l-au facut praf pe dl Grecu, peste o luna sau doua merg in privat la el cu mana intinsa intreband dupa sponsorizare. Asa cum au mai facut-o. Fara un pic de jena. Gata, m-am hotarat. Nu rad. Nici nu plang. Ce faci cand ti-e greata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atitudinea ta este extrem de simplista si maniheista, la tine totul este alb si negru.
      ai impresia ca eu sunt tot timpul impotriva d-lui Grecu?
      il apreciez enorm pentru diversele lucruri exceptionale pe care le face,sprijina extrem de multa lume, angajati, copii studenti, e generos, chiar si cu adversarii de opinie.

      dar cand ai fost la Dinamic si ai luat-o de la Grecu, dupa ce v-au descalificat suedezii, cum a fost?
      era idolul tau pe atunci?
      cu cine tineai, cu Dorel, sau cu el?

      tu crezi ca e vreun om pe lumea asta doar pozitiv sau doar negativ?
      s-au inventat nuantele si culorile, toti suntem cu calitati si defecte.
      cei exceptionali exagereaza cu ele in ambele directii!

      iar cei inteligenti stiu sa distinga nuantele...

      Ștergere
  32. Te duci si-ti vezi de viata ta acolo unde esti, ma rog, viata ta de 2 bani...

    RăspundețiȘtergere
  33. Mare magar mai esti anonimule.
    Eu fumez, dar le dau dreptate oamenilor care sunt impotriva fumatului in timpul concursului.
    Vass

    RăspundețiȘtergere
  34. Bogdan, este o mica problema cu solutia propusa de tine... Nu numai Oxygenul ar trebui sa se retraga din activitatea competitionala, ci mai toate centrele care gazduiesc campionatul national. Pentru ca peste tot fumatul este permis (mai putin la Cernavoda, evident, dar acolo nu e o sala comerciala). Chiar si la IDM in A-uri se fumeaza, si acolo s-au tinut etape de individuale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai dupa concluziile trase de aici asta ar fi solutia, la anu' si la multi ani sa fie primite in competitii oficiale doar salile in care nu se fumeaza. Foarte bine, asa cum spui si tu Dana, sa joace doar Elcomex si in A si in B, sa se bata pe ei insisi si sa manance bataie de la domniile lor. Cum poate sa-si inchipuie cineva ca dupa ce te-ai rugat de patronul salii unde joci, dupa ce acesta, de cele mai multe ori ti-a facut si o reducere si te tine in carca, pe cheltuiala lui, sa poti merge la el si sa-i spui: "patroane, daca vrei sa mai stam pe banii tai, incepand de astazi, in aceasta unitate nu se mai fumeaza, altfel, federatia, federatia baaaaa, federatia romana de popice si bowling, auzi tu, nu te mai primeste cu prapadita ta de sala in competitiile oficiale, iar noi plecam la o sala mai mare, mai tare, mai luminoasa si care ne da si bani!" Nu putem face asa ceva, pentru ca va fi panica mare intre patronii de sali de bowling din tara! Se vor inghesui care mai de care sa ofere conditii mai bune echipelor, doar, doar or prinde si ei un loc de cinste in a participa si de a fi trecuti in filele de istorie ale marii federatii de popice si...d-asta...bowling. Caci este... si ceva si rahat "si bowling". Nu suntem in stare sa avem o federatie de bowling, dar vrem competitii ca la carte, conforme cerintelor federatiei. Sa puna federatia la dispozitia jucatorilor sali care sa corespunda!

      Subiectul care se discuta aici, oricum este fals si porneste de la o realitate distorsionata. Nu-mi amintesc sa se fi fumat in spatiul de joc in timpul meciurilor oficiale, fie ele organizate de federatie, fie open-uri. Intotdeauna, in timpul meciurilor oficiale, daca s-a fumat, s-a fumat in afara spatiului de joc delimitat sau impus de catre organizator. Ca distanta dintre locul unde se fumeaza si piste este mai mare sau mai mica la unele sali, asta tine de nazurile unora si este in functie de posibilitatile fiecarei sali. La Oxygen este aceeasi situatie, s-a fumat la mesele alaturate spatiului delimitat pentru joc si nu in interiorul lui. In regulament scrie ca nu se fumeaza in spatiul destinat jocului si nu specifica nimic daca se fumeaza pe strada alaturata salii, in cartierul sau judetul unde are loc competitia. Daca invoca cineva o distanta minima, traieste cu capul in nori, astea sunt conditiile de joc, nu poti impune reguli fara sa tii cont de realitate, asa cred ca ar gandi un om sanatos la cap si nu sa vii sa propui ca salile respective sa nu mai organizeze competitii oficiale, pentru ca nici nu suntem plini de sali conforme fantasmelor federatiei, nici nu avem jucatori si echipe cu sutele ca sa poti spune ca ramai cu cateva, dar bune. Cei nemultumiti de conditiile de la Oxygen ar fi vrut sa nu se fumeze in toata sala, omitand faptul ca nu este sala lor.

      Ștergere
  35. Iarta-ma te rog, dar in alte tari de ce se poate? Oriunde se poate, doar in Romania nu.

    In Romania exista mereu un destept care fie da copy-paste la regulament sau legi si apoi vine cu o interpretare potrivita doar lui, sau, cum ar fi cazul mai sus, se invoaca reguli nescrise sau nu mai stiu ce care sa le explice tuturor ca exact acolo-i mai special decat oriunde altundeva si ca de aia reguli aplicate peste tot, tocmai acolo nu pot fi aplicate. Asa ca repet, de ce se poate in alte tari iar in Romania nu?

    Ah, deci e ok ca patronul de la Oxygen sa decida cu fumatul, fiindca el da baniul sub forma de reduceri (cu alte cuvinte, incaseaza mai putin, dar tot incaseaza). Dar nu e ok ca dl Grecu emite pretentii atunci cand da zeci sau sute de mii de euro fara a incasa altceva dacat injuraturi? Interesanta logica.

    Intre timp, stai si te miri cat de feroce unii isi pot apara dreptul de-a muri in cancer pulmonar. Si o fac chiar fara a observa acea ironie splendida care impodobeste discutia...

    Dana, iarta-ma c-a durat raspunsul, am fost dorit sa-mi vad de viata mea de doi bani si mna, asta m-a intarziat cateva ore. Plus ca sunt si ardelean si asta a contribuit la intarziere. Mai era si ceva cum ca orice grup de ordin p, unde p este un numar prim, este isomorf cu grupul Z cu acelasi ordin p, dar aia a trecut in cinci minute. Viata de doi bani a fost principala vinovata pentru intarziere... ;)

    Normal este ca sala sa se adapteze regulamentului si nu invers. Stiu ca pare strain, dar asa este. In Suedia sunt centre de bowling care aleg sa nu se adapteze la cerintele federatiei si ca atare nu se desfasoara bowling competitiv in acele centre. E chiar atat de simplu. Un exemplu din Suedia este centrul de 40 de piste din Malmö, Big Bowl, care nu vrea sa se adapteze la conditiile impuse de federatie. Ca atare, desi este cel mai mare centru de bowling din Suedia, acolo nu se joaca turnee sau etape in campionat. Simplu.

    Pana la urma alegerea este simpla. Intr-adevar, este vorba de alegere si nu de soarta sau astre sau caimac-ul cafelutei de mic de jun; alegi sau nu alegi sa ai reguli si se te adaptezi la reguli. Sau alegi mereu sa gasesti circumstante - unii le-ar spune scuze - ca sa nu aplici regulile. Una duce catre societati precum cea nemteasca (printre altele), alta duce spre societati ca cea ... bulgara (printre altele). Las cititorul sa traga concluzia care duce la care. Insa este o alegere.

    Pentru anonimatul de mai sus - iti multumesc ca ai observat ca viata mea este de doi bani. Candva, nu de mult, era doar de un ban. Progres asadar...

    RăspundețiȘtergere
  36. Va propun sa infiintati un campionat national al fumatorilor...

    RăspundețiȘtergere
  37. Dobondi lasa-ne frate, stai in banca ta ca nu intelegi nimic si mai esti si agramat!

    RăspundețiȘtergere
  38. nu stiu de ce dar nu s-a afisat
    ziceam de Bogdan ca este principalul beneficiar al serviciilor d-lui greci,
    si ca in bowling e student iar in scoala e sportiv,
    da oricum beneficiar extrem de sponsorizari
    HI HI

    RăspundețiȘtergere
  39. in spatiul de joc s-a fumat.ce sa caute o scrumiera plina pe masa arbitrului???????!!!!!!!!!!!!!!dar nu asta este problema cea mai grava.A venit in lumea imensa a BOW ,romanesc un OM cu tupeu maxim.Vrea civism, vrea sportivi,vrea performanta,vrea gloria tarii sale.Aduce antrenori de elita,consruieste arena de bow.si o pune gratuit la dispozitia jucatorilor,ofera sponsorizari si cui nu cere,duce la turnee jucatori care nici nu sint legitimati in clubul lui.I se cere sa joce play-off doar la Bucuresti ca la Constanta nu sint conditii optime,chiar daca regulamentul asa cerea.Accepta si tot el este vinovat.Este insarcinat de federatie in scris sa mearga la Viena 2007 cum crede ca este mai bine,convoaca la lot pe Dorel pe Ardeleanu si este refuzat ,merge cu cine crede el si o lume se infurie;-Eu eram eligibil nu Gigel,eu care pe banii mei am platit sa ma antrenez ,si nu am fost selectionat .Si dai injuraturi,ca si cind el nu o facea pe banii lui?!Am o curiozitate,care te crezi eligibil?!si ai fost nedreptatit?Hai aveti curaj aratati-va .La luat pe dl Simut in lot.Ce taraboi de la Calagiu si Piros ,recititi acele articole.Si acum dupa doi ani DL simut este net superior in joc si nu numai.Dar fireste,mare este nerusinarea si parerea buna despre sine a multora.Adevarul este acesta,ca ar fi multe de scris la superlativ despre OMUL GRECU,A VRUT SA VA TREACA STRADA FARA SA VA INTREBE DACA VOI VRETI!De ani buni il rog,si-i zic ,nu vezi ca nu ai nici cu cine nici pt cine,dar un soi de naivitate ca la acest OM,rar mi-a fost dat sa vad.De cind il insotes(24 ani)ma uimeste in tot ce face,performeaza in orice,si are o bunatate care nu pot sa o impartasesc pentru ca nu o puteti duce.Sint indurerat sa constat cum va puteti permite sub anonimat sa il terfeliti.Va cunosc pe toti f bine si ma rog bunului DUMNEZEU,sa va uite.Dar il cunosc prea bine ,nu va renunta.Va va face in continuare turnee bine platite si ligi nationale si va da bani pt juniori si......si ma intreb cum pe voi de nu va arde nerusinarea???!!!Si am sa va spun de ce o face,VA IUBESTE! ABIA ACUM M-A LUMINAT DUMNEZEU,voi nu puteti suporta IUBIREA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' tu cine esti ma milosule?

      Ștergere
    2. Stinge lumina aia ca nu e de la D-zeu, ai uitat becul aprins in salon.

      Ștergere
  40. scrumiera era fiindca acolo s-a fumat intre squaduri.
    discutia despre WMC 2011 a fost ca s-a selectionat Grecu, nu Simut.
    lui Simut i-am fortat mana sa participe (le-am impus tuturor sa semneze angajament de participare), ca altfel plecam eu cu Calagiu.

    iar dl. Grecu i-a luat locul lui Catalin.

    meritele d-lui Grecu sunt indiscutabile, dar pentru Iubire mai trebuie sa vrea si celalalt, dragoste cu de-a sila nu se poate.

    sa zicem ca respectul reciproc ar fi suficient in bowling, dar, ca si in cazul de fata, nu prea se intampla cu niciuna dintre "partile" implicate

    RăspundețiȘtergere
  41. Am omis sa va spun ca nu asteapta nimic in schimb.Totusi are o problema de sanatate,nu poate consuma alimentele care contin histamina si fumul de tigara.Va dau un sfat ,aprindeti o tigara linga dinsul sau mincati brinza si scapati de el.Poate asa se invata minte.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amice, problema e mai simpla decat crezi. In momentul in care esti alergic la fum si vii la o programare la bowling intr-un club cum e Oxygen, duminica seara, ti-o cauti cu lumanarea.
      Sau vrei sa provoci valuri.
      Dl. Grecu putea veni sa joace vineri, sau sambata, sau duminica la ore acceptabile, cand lucrurile putea fi usor controlate. Domnia sa a mai venit si in alte dati in Oxygen, la ore ceva mai mici si povestea fumatului a putut fi rezolvata fara probleme.
      De data asta unii dintre inainte mergatorii Domniei sale au venit extrem de nepoliticosi si agresivi sa porunceasca oamenilor sa inceteze cu fumatul. Mai apoi insusi Maria Sa a facut scandal. Vestea proasta pentru Domnia Sa este ca nu toti traitorii in bowling sunt dispusi sa inghita grosolaniile Domniei Sale si ale inainte mergatorilor pe nemestecate. Dincolo de toate lucrurile bune sau rele facute de Dl. Grecu pentru multi raman momentele in care Dl. Grecu isi apostrofeaza companionii cu invective si epitete nu tocmai politicoase, sau tipa si creeaza momente jenante din motive cu adevarat minore.
      Acum problema serioasa este faptul ca, in bowlingul romanesc, exista o comunitate serioasa de oameni care considera bowlingul un hobby si isi doresc mai mult sau mai putin de la el; sunt si cativa care cred ca se poate trai jucand bowling; si evident exista Dl. Grecu care, probabil, isi regleaza cateva socoteli cu viata facand ceea ce face in bowling. Raportul este cam de 90% la 10% + Dl. Grecu.
      Tot lirismul ala cu tara, calauzitul spre performanta sunt bla-bla-uri. Performanta apare de regula ca un rezultat calitativ al unor acumulari cantitative ( Marx&Engels). Pe 90 % dintre noi nu ne intereseaza proiectele D-lui Grecu, problemele existentiale ale Domniei Sale, cate turnee va organiza si cate va sponsoriza. Majoritatea suntem insi banali, dar echilibrati la mansarda, care vedem acest hobby drept ceea ce este: un hobby. Majoritatea nu avem de-a face cu sponsorizarile D-lui Grecu, in consecinta nu gasim normale grosolaniile Domniei Sale.
      Asa ca despre ce vorbim ?
      Despre nimic.....

      Ștergere
  42. sint consternat,auzi,''s-a fumat intre squaduri'' nu pot crede ca unul ca tine face o asemenea afirmatie si nu pricepe ca aerul este viciat fie ca este intre, dupa,inainte sau la 5 metri.Si apropo, tu in care ''parte''te situezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aerul viciat intra oricum, in jumatate de club sunt zeci sau sute de insi care fumeaza, care n-au nicio legatura cu bowlingul.

      eu sunt de partea adevarului si dreptatii, asa cum o evaluez eu.

      s-a fumat cum s-a fumat deobicei, in aceeasi zona, dar erau mult mai multi spectatori ca deobicei si se fumase de dis-de-dimineata, iar aerul era mult mai viciat.

      cand e un singur meci de trei ore si fumeaza zece insi, nu se simte. dar cand o tine toata ziua si ai zeci de spectatori, se simte din greu.
      iar arbitrul n-are nicio vina

      lucrurile pot fi rezolvate foarte simplu, prin regulament- nu se mai fumeaza inauntru la niciun meci de bowling, exceptand situatiile cand sunt amenajate fumoare inchise si izolate (doar IDM)
      si asta poti s-o impui doar sportivilor legitimati si oficialilor, spectatorii independenti nu ai cum sa-i silesti, daca politica locatiei e alta.

      dar aceste reguli trebuiesc stabilite de la inceputul campionatului, nimeni nu poate veni sa-si impuna vointa in fata oficialilor, in timpul jocului.

      in mod normal dl. Grecu ar fi trebuit evacuat din spatiul de joc si avertizat.

      iar situatii ca si cele din Oxygen sunt anormale in sport- nu fumatului!

      eu fiind fumator de trabuc, dupa cum stiti...

      Ștergere
  43. Haha! Pentru istetul care stie despre sponorizarile lui dl Grecu; tin sa te informez ca n-am mai avut nici o legatura cu dl Grecu din august sau septembrie anul trecut.

    Nu am nici un interes financiar fiindca dl Grecu nu mai colaboreaza cu mine si Stefan. Prietenia mea si a lui Stefan cu dl Grecu n-a fost niciodata conditionata de colaborarea noastra si nu va fi niciodata conditionata ca el sa "vina cu banu'". Suntem prieteni si-i dorim toate cele bune. Am ramas prieteni si amandoi ii tinem pumnii cand mai joaca prin europa.

    Adevarul ramane insa - fumatul n-are ce cauta in bowling-ul competitiv. Fara discutii. Oriunde in lume, acest subiect nu este discutabil. Voi, aia mai destepti care le stiti pe toate - cand urcati intr-un avion va aprindeti o tigara? Sigur ca le puteti explica stewardeselor ca tocmai acea cursa nu are cum sa fie "non-smoking". "Pai stii doamna, cursa asta este speciala pentru ca bla bla bla bla bla bla..." Nu? Nimeni? De ce oare? Pentru ca ajungi la parnaie daca-ti aprinzi o tigara intr-un avion? Pai, as vrea sa cred ca nu trebuie apelat la entitatile legislative din parlament pentru a desfasura o competitie de bowling. Asa ar fi normal. Doar ca, acolo, in Bucuresti, stiu ca nimic nu este normal. Am vazut cu ochii mei.

    Pentru celalt expert anonim - stiu mai multe decat iti poti imagina. Doar pentru ca nu intotdeauna spun ceea ce stiu nu inseamna ca sunt inconstient. Doar nepasator. Fa te rog diferenta.

    Alt argument decat ca as fi agramat, sau ca as avea o viata de doi bani, nu gasiti?

    Ma puteti face in ce fel doriti fiindca interesul meu de-a fi popular in Romania tinde asimptotic spre zero. Asa ca baga tare, sunt sigur ca puteti si mai bine, cu injuraturi, cu amenintari...cu toate inafara de argumente obiective si la subiect.

    Vali, iti dau dreptate despre ceea ce zici de respectul reciproc. Ideal ar fi sa fie asa mereu si nu doar cand se simte mirosul banului. Ca din aceasta discutie reiese foarte clar - dl Grecu a fost foarte popular cand a spus ca da peste 100 000 de euro din banii lui pentru bowling-ul romanesc, insa cand si-a dorit ceva ce este considerat normal, a fost desfiintat.

    Sa respecti pe cineva inseamna sa-l respecti fie ca ai sau n-ai vreun castig personal. Dl Grecu merita respectul tuturor din bowling-ul romanesc de acum incolo. La fel cum si dl Ionescu de la IDM si altii care si-au dorit sa duca bowling-ul inainte. Ca mai sponsorizeaza ca nu mai sponsorizeaza, dansul, dl Grecu, si-a castigat dreptul de-a fi respectat. De ce? Pentru c-a aratat ca este capabil sa ierte si sa ofere sanse unora care cel putin eu nu le-as mai oferi nici-o sansa. Mai mult nu spun. Asta-i opinia mea si celor care nu le convine, sa bea o bere si sa uite de mine - un agramat cu o viata de doi bani.

    V-am pupat! Si hai CFR Cluj! (sic!) :D

    RăspundețiȘtergere
  44. eu cine sint?un cvasianonim ca si tine.cei ca tine si ca mine,facem o vreme umbra....

    RăspundețiȘtergere
  45. si cu becul aprins si cu el stins ,totuna,tot in intuneric esti...

    RăspundețiȘtergere
  46. Vali, cand faci 100 de commenturi stinge si tu lumina !! Hi, hi !!

    RăspundețiȘtergere
  47. incep sa nu ma mai minunez,daca tu te-ai situat de partea adevarului si a dreptatii,asa cum afirmi si o vezi tu,inteleg ca scrumiera cu pricina a aterizat din senin tocmai in spatiul de joc si chiar la masa arbitrului?!Iar un jucator care tocmai urmeaza sa joace,nu are importanta cinepina la urma,vine in sala si trebuie fireste sa mearga in tribune.Dar acolo,scuzatiexpresia urmatoare,gaseste o haita de fumatori.Omul nu poate sa stea intre ei si merge la arbitru sa ceara explicatii,iar tu spui dle Piros fiind de partea dreptatii si adevarului,ca ''trebuia EVACUAT SI SANCTIONAT''.ADICA E V A C U A T?????!!!!! Cum spuneam,nu ma mai mira nimic.Daca am avea constiita civica si simtul dreptatii si curajul de a ne recunoaste gresala,poate macar un jucator ar recunoaste ca a fumat in chiar timpul jocului.Daca o va face cineva ,mai este o sansa sa ne vindecam, daca nu o sa auzim asemenea clamari ale adevarului si dreptatii asa cum le vede fiecare,saracul...sunt acelasi care face umbra...

    RăspundețiȘtergere
  48. faci pe prostul (sau nu): ti-am explicat ca scrumiera ramasese acolo fiindca fumasera intre squaduri.
    debarasarea lor nu e treaba arbitrilor, ci a ospatarilor.
    prezenta sau nu a scrumierelor nu e reglementata, fie ele pline sau goale. nici macar nu sunt scrumiere, ci niste farfuriute de cafea, fiindca legal e zona de nefumatori acolo.

    dl Grecu n-avea ce sa caute in spatiul de joc si sa faca scandal.
    trebuia evacuat din spatiul de joc, conform regulamentului.
    a mai fost evacuat odata anul trecut, de Andreea Vintila, in imprejurari similare, cand tot asa, s-a trezit sa faca ordine , intrand in spatiul de joc.

    acum arbitrul a fost Alina si nu ei i-a cerut socotela, ci Andreeei samd.

    si cine puii mei a fumat in timpul jocului, in afara de spectatori?

    pe asta de unde ai mai scos-o?

    RăspundețiȘtergere
  49. INTELIGENT TIPUL ,DESPRE NIMIC VORBIM;PENTRU EL ESTE UN HOBY SI S-A GINDIT CA CEL MAI BINE SI-L POATE SATISFACE INTR-UN CAMPIONAT NATIONAL.ESTE SI ECHILIBRAT LA MANSARDA.CIND CAPUL DEVINE MANSARDA,AJUNGE LA MATERIALISM DIALECTIC SI DE CE NU SI ISTORIC,CA NU DE MULT NE-AM DESPARTIT DE COMUNISM,SAU POATE NU?!IAR CALITATEA UNUI SPORTIV,PARDON HOBY,CA NIVEL TEHNIC CONSTA IN REPETARE,FIE EA REPETAREA ORICUM TOT LA CALITATE VA DUCE??O INTREBARE TOT RAMINE PETRU CEL CE A REALIZAT STISTICA SI NE INFORMEAZA CA 90% NU DORESC PERFORMANTA,EI CEI 90% FIIND SI SERIOSI ,NOI CEI NESERIOSI SI NEECHILIBRATI LA MANSARDA,DACA DORIM O ATMOSFERA NEVICIATA CE NE FACEM?!NU TE MAI OBOSI SA RASPUNZI,AI DREPTATE,CHIAR AI DREPTATE,DIN PREA MULTA MANSARDA ECHILIBRATA ,SINTEM O NATIUNE PE CARE IN TOATE DOMENIILE NE TRECE EUROPA LA ''ASA NU''PROBABIL CA UN LIMBAJ UNEORI COLORAT,PENTRU DELICIUL PUBLICULUI,TE-A INDUS IN EROARE .SAU POATE MANSARDA E DE VINA?DACA O CERINTA SI REGULAMENTARA SI DE BUN SIMT SA NU FUMEZI IN TIMPUL UNEI COMPETITII SPORTIVE TU O NUMESTI ''GROSOLANIE''EU CARE NU JOC BOWLING DAR IUBESC ACEST SPORT DE DRAGUL LUI,SUNT ORIPILAT.DEZVALUIETI IDENTITATEA SA TE POT OCOLI CA O GREATA IMENSA SA NU MA DUCA LA VREUN ACT NEDORIT...VOMA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrisul cu majuscule indica un ins care nu poate vorbi pe un ton normal, probabil nici nu prea are ce spune, asa ca tipa. In comentariul cu pricina nu au fost impartiti bowlerii in normali si anormali la cap, ci intre bowleri care vor si cred ca pot trai din bowling, ceea ce in Romania si cam peste tot in Europa, e o iluzie. Asa ca in majoritatea situatiilor sunt sponsorizati de diverse persoane, asa cum este Dl. Grecu sau firme, asa cum sunt Brunswick, AMF, etc. Astia, si in Romania si in Europa, sunt intr-un procent redus. Sunt oameni care au ales sa traiasca asa si nu inseamna ca ar fi anormali. Restul, intr-o proportie covarsitoare, au slujbe, iar bowlingul este un hobby, pe care il practica la diverse nivele de performanta. Nu are legatura nici cu Romania, prestigiul tarii sau alte clisee pe care le spui tu. Acesti insi platesc pentru hobby-ul lor, nu au de-a face cu sponsorizarile Dl. Grecu, unii probabil ca nici macar nu le-ar accepta, chiar daca le-ar fi propuse, iar eventuala lor participare la turneele organizate de Dl. Grecu se va face contra cost ( squad, cazare, transport).
      Noi astia nu vrem sa fim jigniti de Dl. Grecu sau cei care-l inconjoara. Nu are legatura cu fumatul sau nefumatul. Chestiunea fumatului la Oxygen putea fi usor reglata intr-un mod ferm si politicos, daca se cerea acest lucru. Indiferent ce crede Dl. Grecu, lumea chiar il respecta.
      Lumea inceteaza sa-l mai respecte atunci cand devine grosolan.
      Atat.

      Ștergere
    2. Si mai e ceva. Tot ni se spune ca ceea ce face Dl. Grecu pentru bowling e ceva nemaifacut, unic si in consecinta demn de un respect neconditionat.
      Sunt prin Europa destui oameni care iubesc bowlingul, au mai multi sau mai putini bani, si fac exact ceea ce face Dl. Grecu.
      Ma indoiesc au pretentiile si comportamentul de primadona al D-lui Grecu.

      Ștergere
  50. Referitor la sanctiunea AV - Nullum crimen, nulla poena sine lege

    RăspundețiȘtergere
  51. Ce ar fi sa ne lasati pe toti sa-l respectam pe Dl Grecu pentru calitatile lui si sa lasam in pace baniii....suntem foarte multi in acest fenomen numit bowling care nu au primit si nu vor primi niciodata sponzorizari, dar ii respectam pe cei care stiu mai mult si de la care putem invata. Poate suntem fumatori, dar suntem si oameni civilizati, cand ni se spune sa nu fumam, sau sa fumam in alt loc, ne conformam si nu facem scandal de o saptamana pe tema asta. Nu nu asteptam sa fim tratati diferit de ceilalti si ne conformam conditiilor. Ce probleme aveti totii ba cu Dl.Grecu, ba cu Oxygen, ba cu Vali? Daca nu va convine ceva nu incercati sa schimbati ceva ( de ex. atitudinea voastra) ci sa cautati scuze si sa va atacati reciproc? Poate sunt eu mai blonda sau prostuta, dar tot nu va inteleg....
    Sz.Kinga

    RăspundețiȘtergere
  52. Adevarata problema si esenta acestui scandal nu consta in atitudinea niciunuia dintre personajele implicate. Fiecare dintre ei (Grecu, Piticariu, Andreea, Oxygen) a luat pozitie asa cum a stiut sa o faca, mai bine sau mai rau, avand mai multa sau mai putina dreptate. Cu siguranta, dupa cum lesne se poatea vedea din comentariile de mai sus, ar fi mult de discutat pe marginea comportamentelor acestora vis-a-vis de acest subiect.

    Dar, facand asta tratam de fapt efectele adverse si nu cauza acestui scandal.

    Problema reala este lipsa de respect a fumatorilor fata de nefumatori, in general, dar mai ales intr-un spatiu inchis si in contextul practicarii unei activitati sportive. Fara aportul fumatorilor, aceasta problema nici nu ar fi existat.

    Nu am nimic cu fumatorii (sunt fost fumator cu un flux de 2-3 pachete de tigari pe zi) atat timp cat ii lasa pe ceilalti sa se bucure de un aer nepervertit.

    De acord, regulamentul competitiei si regulile din Oxygen permit fumatul spectatorilor in anumite spatii, dar oare nu este acelasi spatiu pe care il impart si jucatorii nefumatori? Ei cu ce au gresit ca sa suporte acea duhoare ingrozitoare?

    Nu cred ca exista niciun document care sa reglementeze situatia unui jucator nespalat de 1 luna sau care a facut in pantaloni. Totusi, fumatori sau nu, sunt convins ca toti jucatorii/spectatorii ar avea o problema cu acest personaj si ar fi deranjati de prezenta acestuia si compromiterea calitatii aerului din sala.

    Inainte sa mai aprindeti tigarile in proximitatea nefumatorilor, dragi fumatori, ganditi-va de 1000 de ori, daca e nevoie, cum ar fi ca toti nefumatorii care impart acelasi spatiu (de joc sau nu) cu voi sa miroasa a rahat sau canal. Pentru ca noi, nefumatorii asta simtim cand respiram aerul poluat de catre fumul vostru.

    Este vorba, printre altele, de cei 7 ani de acasa si de respectarea drepturilor si libertatilor celor de langa tine. Este vorba de insasi esenta convietuirii in societate: libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt.

    RăspundețiȘtergere
  53. Bine ca fumatorii sunt de vina, nu vrei sa vii sa-mi exorcizezi acest viciu din mine? Ti-am cersit bani pe tigari sau i-am furat? Deocamdata este viciul meu si il satisfac oriunde este permis de catre lege! Nu-ti place, inchide-te in balonul tau si lasa-ne cu cauzalitatea ta de 2 bani! Si asta ti-o spun cu toata stima, bine ca ai pretentii de la ceilalti din jur si vii cu citate despre libertate, dar nu observi ca de fapt eu (si ceilalti fumatori - si suntem multi lua-ne-ar necuratul sa scapati de noi) suntem pe partea cealalta a baricadei, eu/noi nu mai avem voie sa fumam unde vrem, suntem haituiti peste tot, suntem stigmatizati, suntem ingraditi! Deci cum ramane cu libertatea mea? Despre ce vorbim?

    Csoma Imre, un fumator inrait care isi asuma postul prin semnatura si mai are si cei 7 ani de acasa (i-am verificat azi dimineata, pe bune ca le am cu toate ca fumez de 20 de ani) si incerc sa fiu si tolerant fata de ceilalti din jur pana nu-s calcat pe bataturi mult prea tare!

    PS: Vali, daca consideri ca e in afara subiectului, poti sa-l stergi dar trebuia sa-mi descarc nervii cumva, deja e prea de tot! Mersi,

    RăspundețiȘtergere
  54. Imre, se pare ca nu ai inteles mare lucru din ce am spus. Esti LIBER sa faci absolut ce poftesti, cand poftesti, unde poftesti, atat timp cat prin ceea ce faci nu ingradesti libertatea celorlalti si nu le daunezi. Ceea ce din pacate de fapt faci, obligandu-i sa fie fumatori pasivi. E la mintea cocosului, nu imi faci mie rau ca sa iti fie tie bine. Cei care fac rau ar tb inchisi in acel balon, pe acelasi principiu conform caruia cei care fac alt tip de rau sunt inchisi dupa gratii ca sa nu ii mai raneasca pe ceilalti. E destul de clar acum? Si nu trebuie sa fii tu tolerant cu ceilalti, sa nu le daunezi sanatatii nu e toleranta, este cel mai elementar respect. Sunt dezamagit de atitudinea ta Imre, mai asteptam la mai mult de la tine ...

    RăspundețiȘtergere
  55. Ca sa continui Imre, nu imi pasa de banii pentru tigarile tale, de cat de mult fumezi, sau altceva. Sunt cel mai mare suporter si iti ridic si iti dau si medalie de fumator exemplar, atat timp cat fumezi acolo unde nu deranjezi pe nimeni.

    Nu esti de nicio alta parte a baricadei, eu sunt de ambele parti, am fost ca si tine cel mai inrait fumator. Te asigur ca am fumat mult mai mult ca tine, dar nu mi-am permis niciodata sa intoxic pe altcineva de langa mine. Daca nu esti de aceeasi parere, atunci poate ar fi momentul sa te gandesti daca intr-adevar ai cei 7 ani de acasa. Care, evident, inseamna mult mai mult decat ca in acea perioada ai locuit acasa :) Sunteti haituiti, stigmatizati si ingraditi pentru ca nefumatorii nu mai sunt dispusi sa li se distruga sanatatea pentru capriciul vostru.

    RăspundețiȘtergere
  56. si tu totusi unde ai fumat atat ca nu a fost nimeni deranjat? te-ai ascuns in vreun put sau ce????

    RăspundețiȘtergere
  57. Sunt cel ce face umbra o vreme. buna seara!Adica zici matale dle Piros,ca fac pe prostul sau poate chiar sunt,zici! Te-am intrebat unde te situezi? si ai raspuns ca esti de partea dreptatii si adevarului.dezinformarea prin omisiune sau prin schimbarea scrumieri cu o nevinovata farfurioara in care s-a fumat in pauza,nu iti seamana a minciuna?!Clamezi (pozezi)in aparator al dreptatii al onestitatii dar mistifici adevarul dupa cum ai interese.Este o lege in toata europa ,adoptata si de ''mioritici'' care interzice fumatul in locurile publice.Cineva ia atitudine iar ''hobistii''il fac ''grosolan''Mansarda e de vina ,iar mitocania la ea acasa.Si dupa toate astea,auzi sa auzi si sa nu crezi,PIROS propus presedintele federatiei de bow de catre dl GRECU.Iar el ce zice''am conditionat acest lucru de plata anticipata si garantata,ca ii cunosc razgindeala''Adica el dl Grecu ,are initiativa,are logistica,are o viziune despre cum s-ar putea realiza,uita toate insultele.....dar mitocanul are aroganta nu se lasa!Adica pune si banii,pentru o liga nationala,supersixxx si pentru participarea juniori,seniori,senioare la cam europene si ce or mai fi ele dupa toate jignirile aduse?! BAI NAIVULE TREZIREA!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cum sunt incaierarile alea de caini la sfarsitul carora locul arata ravasit ca naiba, toate javrele sunt epuizate si au rani pe tot corpul, in schimb cel mai jigarit si prapadit a ramas in mijlocul strazii si latra de mama focului. E, cu ala semeni tu.

      Ștergere
  58. Ciorba a la Grec(u) !

    se ia un squad proaspat se "afuma" un pic , se adauga o "sesizare", se presara cateva zeci de comment-uri pana va incepe totul sa fiarba
    din ciorba asta nesarata si amara ne cam "hranim" cu totii in bowling.
    Naspa!!

    RăspundețiȘtergere
  59. dlePIROS,opinez ca va trebui sa te hotaresti,sa faci o alegere,ori ai un blog de informare si de o dezbatere serioasa,sau unul de mahala,unde rufele se ''spala in public''unde toti ,fie bine sau rau intentionati,aplauda sau huiduie,jignesc sau lauda,dupa cum ii dicteaza...mai degraba potcapul decit capul.Doar o parere!

    RăspundețiȘtergere
  60. dace mi-e rusine de ceva? nu cred,dar sigur as fi vrut sa nu fac parte din aceias fiinta cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  61. App de ciorba.Iata o mare calitate la Romani,simtul umorului,dar unul cu o finalitate sumbra si deloc paradoxal.Abordeaza realitatea dintr-o perspectiva eronata.pe cale de consecinta,solutiile lipsesc si totul intra pe un fagas(defapt continua)de perpetua anormalitate.Judecatile de valoare sunt subminate de obscur si banal.Orice initiativa este tratata cu scepticism si suspectata de interes oneros.De aceia mai ales ca apartine altcuiva.Amice umorist,de aceia merg asa'''grozav'' lucrurile pe aici.Ar fi fost suficent un squad proaspat pentru o ''ciorba buna''.''Afumatura '''va apartine,nu era prevazuta.Poate de aceia a fost amara,sau este?!CIND CEVA NU ESTE BINE SCHIMBA,dar mai ales cerceteaza-te pe tine!!!Daca nu poti nu mai fi umorist.

    RăspundețiȘtergere