miercuri, 13 februarie 2013

Proiectul Federatiei Romane de Bowling

asa cum il vad eu, pentru un posibil mandat de Presedinte FRPB
vor trece numai comentariile semnate.
pe toti ne intereseaza opiniile cluburilor, ce sugestii, propuneri de modificari aveti, cu ce nu sunteti de acord, astfel incat proiectul final sa corespunda dorintelor voastre.
astept si propuneri pentru cele 3 locuri  libere din Prezidiul FRPB,(primul propus  fiind Vali Fatu).
cei propusi trebuie sa nu aiba interese comerciale in bowling (ca de ex: Constantin Ardeleanu, Marius Piticariu, Catalin Gheorghe)
nu este o idee noua, separarea federatiilor a fost si aprobata de o Adunare generala a FRPB, dar a murit in fasa, din lipsa de interes si mijloace.


PROIECTUL FEDERATIEI ROMANE DE BOWLING

SCOPURI

-         Dezvoltarea bowlingului in Romania, atat la nivel de amatori, cat si la nivel competitional
-         Creerea unei federatii romanesti de bowling active, moderne, cu reputatie pozitiva si cu activitate intensa
-         Pregatirea activa a dezvoltarii ulterioare, prin creearea de instrumente si instruirea de specialisti
                                 
CONCEPTUL

-         Dezvoltare
-         Marketing
-         Educatie

Dezvoltarea se bazeaza in principiu pe Liga Nationala, care va promova bowlingul ca mijloc de petrecere a timpului liber, intr-un cadru organizat, contingent sportului. Va fi folosita ca o resursa pemanenta pentru bowlingul de competitie
Alte directii  de dezvoltare vor fi rezultatele strategiei de marketing, bazata pe facilitati oferite membrilor.
Preconizez realizarea unui parteneriat cu cvasi-majoritatea salilor din tara, astfel incat membrii federatiei sa beneficieze de servicii si tarife preferentiale.

Marketingul se va face cu specialisti, membrii ai comunitatii de bowling. Mijloacele vor fi clasice si electronice.
Scopul este marirea accelerata a numarului de membri si creearea unei imagini publice puternice si pozitive, ca baza pentru atragerea de resurse.
Prin creearea bazei de date cu toti jucatorii din Romania, amatori sau competitionali, putem ajunge usor la mii de clienti potentiali pentru campaniile de promovare si marketing.

Educatia se va face pe mai multe niveluri:
- jucatorii amatori vor fi initiati/instruiti de antrenorii actuali- minim in toate salile in care se va desfasura Liga. Prezenta reprezentantilor federatiei in sali e esentiala!
- jucatorii de competitie vor fi incurajati sa devina antrenori prin organizarea a cate unei clinici anuale ETBF level 1 si 2 (unde putem invita si bowleri din tarile vecine, pentru a putea acoperi cu succes costurile)
- instruirea cel putin a doi sportivi care sa devina tehnicieni de pista atestati ETBF
- instruirea a 2-3 persoane in activitatea de secretariat de federatie
- organizarea unei intalniri anuale cu patronii de sali- cursuri anuale de perfectionare  pentru arbitri
- crearea unei baze de informatii publice, care sa contina carti, cursuri, videouri, gazduita de site-ul federatiei
- creearea unui forum online, in care membrii comunitatii sa poata face schimb de informatii.
- invitarea de parteneri straini, care sa tina seminarii in Romania (in colaborare cu firmele internationale de pe piata de profil si cu ETBF): 1-2 pe an

ACTIUNI

-         creearea unui colectiv de voluntari, care sa implementeze strategia prevazuta in acest document. Pana acum s-au aratat interesate circa 10 persoane, care acopera complet aria necesara de competente.
-         organizarea activitatii federatiei astfel incat sa implice cat mai putin lucrul cu hartiile. Imi doresc cat mai multa activitate electronica si activitate in sali.
-         realizarea unui site modern, cu rezultate si clasamente pentru toate activitatile de bowling: ligi si competitii oficiale, forum, baza de date, scoring si transmisii live
-         PR corespunzator- o legatura puternica cu mass media clasica si cu media online
-         refacerea statutului si regulamentelor, pregatirea lor in vederea splitarii federatiei
-         inceperea activitatii de strangere de fonduri- taxe si cotizatii, inclusiv de la ligi (5 lei/jucator ar fi o idee buna); cautarea de sponsori, direct sau prin comisionari; monetizarea siteului, prin atragerea de parteneri din industria de bowling; atragerea de parteneri pentru federatie, in vederea participarii la evenimentele cu baza larga (Liga nationala) sau internationale.
-         loturile nationale: alegerea cate unui antrenor-selectioner pentru fiecare lot, cu  mandat limitat. Antrenorul de lot trebuie sa fie posesorul unei licente interne sau internationale si sa aiba o experienta semnificativa. El va efectua selectia si isi va asuma intreaga raspundere pentru alegerile facute.

PRINCIPII

-         prezentul proiect de bazeaza pe voluntariat, exceptand zona de programe si site, unde vor trebui semnate contracte pentru softuri, gazduire si promovare
-         daca e nevoie, cei implicati vor avea un salariu simbolic (1 leu), astfel incat sa li se poata deconta cheltuielile de deplasare si de comunicatii
-         persoanele implicate in industria de bowling nu vor face parte din functiile de conducere ale FRPB si nici (ulterior) ale FRB. Daca vor sa utilizeze imaginea si mijloacele federatiei in scopul realizarii de profit, vor trebui sa incheie contracte comerciale cu ea.
-         toata informatia trece doar prin federatie. Regulamentele, comunicatele, imaginile oficiale si toate rezultatele referitoare la competitiile de bowling organizate de federatie vor fi tratate ca si drepturi de copyright, nimeni nu va mai avea dreptul sa preia gratuit, fara autorizare expresa, exceptand fiecare sala/club/organizator pentru competitiile organizate de ei.
-         personalul existent la FRPB ramane asa cum este (exista contracte de munca in vigoare). Avem nevoie de ei, datorita experientei, dar activitatea lor va fi mult eficientizata si modernizata. In plus, sunt utili pentru instruirea viitorilor functionari ai FRB
-         din bugetul acordat FRPB de catre stat, vor trebui platite taxele de afiliere pentru bowling si costurile unei participari internationale/an la europene/mondiale a unui lot complet.
-         la popice va fi un status-quo. se asigurs obligatoriu participarea la competitiile europene/mondiale.

CALENDAR

Martie 2013: alegerile FRPB
      
Martie- aprilie 2013: definitivarea cadrului necesar desfasurarii Ligii Nationale de Bowling pentru amatori si pornirea ei

Martie- aprilie 2013:creearea colectivului de lucru al FRPB  (pentru bowling) si definirea atributiilor si indatoririlor fiecaruia

Aprilie- septembrie 2013: efectuarea de modificari substantiale in activitate- proceduri si regulamente schimbate, site modern si activ care sa reflecte intreaga activitate din bowling, soft de scor pentru toate competitiile din Romania- amatori si jucatori de competitie, cu baza de data aferenta
-         definirea strategiei de marketing si imagine a FRPB
-         inceperea activitatii de promovare  multichannel si de strangere de fonduri

 Octombrie- iunie 2014: desfasurarea sezonului complet, cu schimbarile complet implementate

Ianuarie – decembrie 2014: desfasurarea procedurilor administrative si legale pentru creearea Federatiei Romane de Bowling

Ianuarie 2015: inceperea activitatii noii Federatii


5 comentarii:

  1. Cine are contracte la FRPB???? oare Raluca Nadasan nu avea contract de munca???daca vrei sa faci o treaba si sa pari corect, cred ca ar trebui sa o iei de la zero!Banii de la salariile federalilor,impreuna cu taxele alea aberante i-as putea folosi la turnee cu premii si la popice nu numai la bowling.as putea sa ma ocup de lucrul asta fara probleme.pentru asta o sa-mi depun candidatura pentru un loc in prezidiu sau chiar la postul de vicepresedinte din partea popicelor.Nici nu ai ajuns presedinte si deja tai din banii celor de la popice??asta e un lucru de care ma temeam si din cate stiu Pana Elena chiar a adus bani pentru bowling.Oricum asta este alta discutie cu caracter financiar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. contractele de munca sunt pe perioada nedeterminata, pot fi terminate disciplinar sau prin reducerea posturilor.

      la bowling au fost bani in 2009 (la precedentele alegeri), in rest in niciunul dintre ani federatia nu a platit integral pentru niciun lot.
      au mai fost contributii partiale, taxe de participare pe ici pe colo, o data pe an.

      eu nu-mi propun sa tai de nicaieri, dar este evident ca daca traim doar din ce ne da statul, nu ajungem nicaieri.
      ma astept ca bugetul de anul asta sa fie comparabil cu cel de anul trecut, in ciuda rezultatelor remarcabile (titlu mondial,bronz samd)

      asa cum ma cunosti, stii ca incerc sa fiu corect, nu am nimic impotriva popicarilor, dimpotriva, sunt un admirator al lor, fiindca popicele e un sport foarte frumos si foarte greu.

      sper sa aduc bani, nu sa reduc.
      imi doresc sa implementez un model de management pe care sa-l preluati si voi, chiar daca vor fi 2 federatii separate.
      ramanem frati, chiar daca drumurile noastre se despart.

      eu vin cu idei si cu bani, nu aveti de ce sa va temeti de mine, dimpotriva.
      vin sa construiesc, nu sa distrug.

      Ștergere
  2. Referitor la banii insuficienti,ar trebui facute ceva reduceri de cheltuieli care se fac inutile cu plata unor oameni care nu-si gasesc locul prin FRPB. SPOR LA TREABA PRIETENE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cunosc care este bugetul FRPB si nici cum este cheltuit,de aceia nu pot aduce vreo critica.Opinez ca,in afara de secretarul federatiei si inca o persoana cu atributii diverse,nimeni nu poate pretinde salariu.opinia priveste atit trecutul cit mai ales viitorul.Resursele trebuie sa fie alocate pentru plata celor care pregatesc,antreneaza,si pentru deplasarea loturilor la diverse competitii internationale.Atunci cind banii vin de la buget,vin cu o destinatie precisa,iar destinatia lor a fost mai inainte stabilita prin justificarea lor de catre cel ce cere.Asa ca ei nu pot fi folositi decit pentru ce au fost ceruti.Bugetul de stat nu poate finanta decit acele ramuri sportive care performeaza.Aceasta regula se aplica la toate federatiile.Cind bowlingul va aduce medaliile pe care le-au adus altii va fi in drept sa ceara.Osa spuneti ca daca statul nu alocaresurse,nici sa nu astepte rezultate.Da si nu,sportul de performanta reprezinta o optiune personala.Sportul de masa aduce sanatate si priveste statul.Prin eforturi proprii putem reusii.Cind spun efort propriu,ma gindesc ca juniorii de azi ,care ar putea sa faca o figura frumoasa.La seniorii de 50+,care ar putea aduce medalie anul acesta si astfel sa putem emite pretentii la un buget mai bun.Eu sper ca anul viitor saavem un buget da minim 150.000.euro pentru bowling.Catalin ,te asigur ca nu se va diminua bugetul de la popice.Dorim sa avem la conducerea federatiei persoane dinamice,altruiste,cu o viziune moderna,deshisi spre nou spre lumea bow.mondiala.Fara a parea lipsit de modestie ,am facut pasi importanti,lumea ne cunoaste,ne apreciaza si ne respecta pentru progresul facut.Este cazul sa continuam,si cred ca o echipa condusa de V PIROS ,cu doi vice. V FATU si C ANTIMIRESCU ar fi potrivita.Iar eforturile lui PITICU si CATALIN GHEORGHE ,de a promova specific fiecaruia bowlingul,va coduce la o noua calitate a jucatorilor.Garantez prin sponsorizarea federatiei ,ca nu se va umbla la bugetul colegilor de la popice.Am putea sa ne separam,dar cred ca uniti ne va fi mai bine.Mult succes!Cele bune!Ion Grecu

    RăspundețiȘtergere
  4. Domule Grecu,mie nu-mi este frica de reducerea bugetului la popice,eu doar am spus ca nu e momentul sa anunte reducerea bugetului pentru amicalele celor de la nationala de popice pentru ca nu cred ca in prag de alegeri ar cadea bine pentru cei de la popice care eventual l-ar vota.Eu sunt printre oamenii care o sa sustin foarte tare proiectele pe care dumneavoastra vreti sa le implementati in acest sport si cred ca bowlingul si sportul alaturi de dumneavostra va avea numai de castigat. Si mai cred, ca daca popicele ar avea un om ca dumneavoastra alaturi,cu siguranta ar fii mult mai sus asa cum a progresat bowling-ul in ultimii ani.De oameni ca Ion Grecu are nevoie sportul romanesc,de oameni care sa aduca sportului si nu ca altii care vin sa ia.Toate cele bune tuturor. Catalin Antimirescu.

    RăspundețiȘtergere