miercuri, 6 februarie 2013

Raspunsul arbitrului Andreea Vintila

ea este si Presedinta Subcomisiei de arbitri si indeplineste ad-interim si atributiile Presedintelui Subcomisiei de Competitii.
un om esential, carevasazica.

remarc inoportunitatea de a penaliza un om esential, fara nicio baza regulamentara, care munceste gratuit pentru noi toti.

mai jos punctul ei de vedere, la care subscriu


Data:               06.02.2013, ora11:00

Intampinare la sesizarea CCB din data de 05.02.2013

Referitor la Sesizarea CCB din data de 05.02.2013 in care se aduce la cunostinta  sanctionarea arbitrului delegat (A Vintila ) pentru nerespectarea prevederilor referitoare la fumat ”, comentez urmatoarele:
-       Nu este mentionat articolul in baza caruia se aduce sanctiunea
-       Nu este mentionat in ce consta sanctiunea

Datorita acestui fapt, pe care il considearm o nedrepate, va aducem la cunostinta ca incepand cu Returul CN 2012-2013, respectiv 16 februarie 2013, arbitri activi din Bucuresti, vor refuza delegarile in vederea arbitrarii etapelor din Campionat ce se vor desfasura in sali care nu au amenajate zone delimitate de fumat, deoarece consideram ca nu putem fi raspunzatori pentru comportamentul publicului spectator si nu dorim sa fim sanctionati in acest sens, deoarece:

1-    In Regulamentului CN Individuale, nu exista nicio referire la fumat

      2 - In Regulamentul CN pe Echipe, exista urmatorul paragraf:

6.20    Este strict interzis fumatul în timpul meciurilor atât jucătorilor titulari cât şi arbitrilor. De asemenea, este interzis fumatul în spaţiul de joc şi zona imediată a pistelor dacă nu există un spaţiu special amenajat în acest sens;

7.1       Este în sarcina şi răspunderea fiecărei echipe gazdă să asigure rezervarea pistelor de joc, delimitarea fizică a spaţiului de joc pentru cele 6 piste din diviziile A şi B. Dacă arena de bowling nu are amenajat spaţiu pentru fumat, echipa gazdă trebuie să asigure un spaţiu de minim 5 metri, de la spaţiul de joc, în care nu se fumează. În cazul în care arbitrul observă că se fumează în acest perimetru sancţionează cu avertisment echipa gazdă la prima abatere şi cu amendă la a doua abatere; - cine este echipa gazda in cazul individualelor??? Sau poate nu se aplica acest regulament si la Individuale?

 

            NU SCRIE NICAIERI CA REGULAMENTUL DE LA ECHIPE ESTE VALABIL SI LA INDIVIDUAL!


       3 - In Regulamentul Jocului de Bowling se face referire numai la jucatori, nu si la public prin urmatorul paragraf:
 4.15.1 Este interzis fumatul in zona de joc, consumul de alcool si participarea sub influenta alcolului in timpul competitiilor.  In cazul in care se depisteaza un jucator care se abate de la aceste reguli va fi descalificat pentru squad-ul respectiv iar daca aceste abateri vor fi constatate in semifinale sau finale va fi eliminat.

Prin urmare, consider ca sarcina arbitrului este sa fie atent la joc si la jucatori, nicidecum sa aiba grija de audienta! Scrie clar si se stie ca publicul intra in sarcina echipei gazde, ce ar insemna ca arbitrul sa fie responsabil pentru fiecare dintre fumatorii prezenti la meci? Si cand asta? In timpul jocului?

As vrea sa-mi dati un exemplu cand un arbitru a fost sanctionat pentru ca cineva din public a fumat?


Alte argumente conform Regulamentul CN Echipe:
Urmatoarele paragrafe din, nu au fost respectate:

6.32    Eventualele contestaţii asupra jocului sau împotriva echipei adverse pot fi făcute într-un interval de maxim o oră după terminarea meciului şi vor fi consemnate în foaia de arbitraj.

           - in timpul squadului atat de mult comentat, nu a reclamat nimeni faptul ca in  public se fumeaza, nu mi s-a plans nimeni, nu m-a atentionat nimeni…repet, atributiile arbitrului sunt sa fie atent la joc si la jucatori, nicidecum sa urmareasca publicul!

 

6.33    Apelul la decizia CCB se poate face la FRPB în două zile lucrătoare de la comunicarea deciziei CCB, în condiţiile statutului şi regulamentelor în vigoare, însoţit de o taxă de 200 de lei. Neachitarea taxei duce la anularea contestaţiei;


Solutii propuse:       
-    meciurile se pot desfasura sub conducerea celor doi capitani
-   sa se respecte regulamentul si conditiile de joc si sa fie trasi la raspundere cei responsabili cu asigurarea conditiilor de joc SI NU arbitrii!!!

Am luat la cunostinta si sunt de accord cu cele mentionate mai sus, prin semnatura Andreei Vintila: Valentin Piros, Alina Orlanda, Raluca Gindac, Beata Bogdan, Felicia Bianu. Sunt convinsa ca este parerea altora care din lipsa de timp nu au putut fi contactati in vederea sustinerii acestui demers, dar daca este nevoie, ii vom contacta!
       
Presedintele Suscomiei de Arbitraj
Andreea VINTILA,

16 comentarii:

  1. Intre timp mi-a confirmat si Pavel Viorel ca subscrie acestui demers! (A.V)

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriem si noi. Dana Nitu si Odette Piticariu -arbitri inactivi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa arbitreze Grecu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce repede uitati ca pe bani lui Grecu ati fost la europene ,mondiale,=senioare,seniorii,juniorii.Prost o fi Grecu sa va mai dea vreun ban.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonimule, imi explici si mie legatura dintre sponsorizarea d-lui. Grecu pentru senioare, seniori, juniori si faptul ca arbitrii (actuali sau fosti) au facut front comun impotriva unei aberatii cum este sanctionarea Andreei?

      Ștergere
  5. Dl Calagiu care sa antrenat toata vara trecuta la cernavoda si a stat la hotel si a mancat la restorant pe bani lui Grecu,cand a fost rugat sa nu mai fumeze in sala,a raspuns, daca nu-i place lui Grecu sa plece acasa.Mare nesimtit.

    RăspundețiȘtergere
  6. update: si Andra MEHES ni se alatura in demersul nostru si este de acord cu scrisoarea catre FRPB! (A.V)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca faci un bine il faci neconditionat! Daca fetele, juniorii si seniorii au fost sponsorizati inseamna ca li s-a cumparat tacerea?

    RăspundețiȘtergere
  8. Din prezentarea initiala se vede ca federatia nu s-a actualizat cu LEGILE ROMANIEI. Fumatul este INTERZIS in spatiile publice.Si pe jucatorii sai domnul Grecu i-a certat pentru ca fumeaza in sala.Daca bunul simt nu functioneza uneori, atunci e buna si mustrarea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Discutia, dintre Calagiu si Grecu, a fost intre doi barbati. NESIMTIT e cel care trage cu urechea si asculta fara sa fie bagat in seama.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Dana,ai dreptate,nu este nici-o legatura ,dar un lucru tot nu pot pricepe,pote tu,poate sustinatorii arbitrei,poate adversarii lui Grecu,poate Piros ,pot sa explice urmatorul fapt;cind dl Grecu a intrat in sala si a vazut pleiada de fumatori,s-a adresat violent lui Marius intrbind''ce este porcaria asta aici''? Marius a raspuns,-''nu e sala mea'' Atunci s-a dus la masa arbitrei si a gasit o scrumiera plia cu chistoace de tigara si a intrebat,-''andreea de ce permiti sa se fumeze si in sptiul de joc? -Nu am ce le face dl Grecu,poate de rusinea dstra nu o sa mai fumeze!Fireste ca nu asteot nici-un raspuns,dar am o concluzie.''Daca taceai filozof te numeai''iar realitatea a fost aceasta;acolo s-a fumat oriunde si oricine.Daca asa o fi normal,dincolo de litera unui regulament insuficien ,nu stiu.O tema de meditatie v-ar prinde bine ;ince sala de sport s-a permis fumatul cindva?! Nu va obositi ,in nici-una.Asa ca nu va mai suparati,va facut exact asa cum sinteti,ANTISPORTIVI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand a venit dl. Grecu arbitru era Alina.
      si nu fuma nimeni in spatiul de joc.
      NIMENI,.
      inre squaduri s-oi fi fumat si acolo, dar in timpul squadului, nu.

      discutia e inutila si complet fara sens.

      Ștergere
  11. Antisportivi... Sunt curios cati din bowling-ul romanesc chiar stiu CE E AIA SPORT? Cati au facut sport de performanta la viata lor? Nu ce jucati acum bowling, ca asta numai sport de performanta nu e.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe Stadionul National fumatul este interzis. 2,3..25 de tipi aprind tigara.
    Este sanctionat arbitrul ? Auzi, ANTISPORTIVI... Unde naiba PROSPORTIVII lu`peste prajit , in ce sport in care sunteti asa mari specialisti ati auzit de asa ceva ?
    Un PROSPORTIV este sanctionat la Campionate Mondiale, Europene ce or fi fost ele ; ghici pentru ce ?... pentru fumat. Acelasi PROSPORTIV fuma sambata in draci fara sa-l intereseze daca cineva de acolo este alergic si face soc anafilactic. Dar acelasi PROSPORTIV ne face praf pe colea dand lectii de morala...Curat murdar coane !
    80 % din acesti PROSPORTIVI stau cu sticla de bere pe marginea terenului (pistei) si acum ne dau lectii de sportivitate.
    Aceeasi PROSPORTIVI calca linia de fault atunci cand dau SPLIT sau apasa butonul de RESET pentru a avea sanse la a doua lovitura, dar brusc sunt niste ingerasi nevinovati... Rusine sa va fie !

    RăspundețiȘtergere
  13. nu pot crede ca poti fi atit de infantil(a) nu confunda un stadion in aer liber cu o sala!unde naiba au fost sanctionati sportivi pt fumat? citeste regulamentele internationale si vei trage singura concluzia.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnului Bogdan Dobondi.
    In majoritatea acestor peste 80 de comentarii nu este vorba de d-nul Grecu. N-ati inteles nimic. Majoritatea n-au nimic cu d-nul Grecu personal si nu s-au gandit sa-i stirbeasca din meritele sale.
    Ceea ce a enervat foarte tare, si stiu sigur acest lucru, este slugarnicia de ultima speta a unor lingai din preajma domniei sale. Nu d-nul Grecu sanctioneaza ci lingaii de langa.
    Lucrurile sunt foarte clare si simple. La Oxigen nu au fost conditii sportive de joc si punct. Dar asta o stia toata lumea demult. Ei ar putea simplu, sa amenajeze un spatiu de fumat langa geamuri, in spatele pistelor ceva similar ca la IDM chiar daca ar trebui sa sacrifice maximum 2-3 mese. Daca mai vor sa fie angrenati in bowlingul sportiv o vor face. Daca nu, nu
    si cu asta basta.
    Comentariile au ca baza 3 lucruri : 1)reactia exagerata a d-nului Grecu care a deranjat jucatorii ce incercau si ei sa se concentreze (si au si ei drepturi nu numai d-nul Grecu) si care n-aveau nicio vina
    2) valul de linguseli incalificabile care a venit din partea unora care numai caracter sportiv nu au (desi declama acest lucru) gen Catalin (care fuma in draci sambata si nu mai facea nimeni soc anafilactic si a fost sanctionat tocmai pentru fumat) care trebuia sa-si vada de treaba lui, Bebe Ioancea depre care nu ajung 20 de pagini sa povestim cat de sportiv este el (si stii si tu asta d-nule Dobondi).
    3) Propunerea hilara a slugilor de la CCB de a fi sanctionata Andreea, caz unic in sport in care un arbitru ar fi sanctionat pentru spectatori. Singurul caz acceptat in toate sporturile in care arbitrul ar putea suspenda un meci (joc) din cauza spectatorilor este atunci cand este pusa in pericol viata spectatorilor sau a jucatorilor. Sa nu mai vorbim de faptul ca saraca fata nici nu arbitra atunci.
    Cat de dus cu capul sa fii sa o acuzi pe fata asta pt. o scrumiera despre care habar n-ai a cui este, cine a pus-o acolo, cand, etc., etc.

    Deci d-nule Dobondi, nu este vorba de d-nul Grecu in calitatea domniei sale de Mecena in bowling. Stai linistit in tara lu` matale , invata-ne bowling asa cum ai facut cu multi din jucatorii actuali dar stai cuminte sa ne dai lectii de caracter. Vrei sa ne aducem aminte cati jucatori deranjai prin iesirile tale necontrolate ? Tu respectai regulamentele ? Cate suturi in tot ce era pe pista, cate injuraturi si stari tensionale ai generat pe pistele de joc ? La fel vorbeai de d-nul Grecu in 2007-2008 ?
    Mihai Popescu te-a ajutat si l-ai vandut. Dorel te-a ajutat si l-ai barfit si l-ai vandut . Unde Doamne Iarta este caracterul despre care vorbesti ?
    Joaca bowling domnule Dobondi, invata bowling si pe altii dar scuteste-ne de lectii de caracter si lasa-ne sa murim linistiti in tara asta asa de rahat cum o consideri tu.
    Pana la urma noi, prosti asa cum ne vezi tu, n-am trait pe banii suedezilor tai civilizati dar tu ai trait pe banii multora din romanii necivilizati si urat mirositori pentru tine.

    RăspundețiȘtergere