miercuri, 14 martie 2012

Adunarea generala a membrilor Federatiei romane de popice- bowling

va avea loc pe data 21 martie, ora 10, la etajul 8 al ANST, str. Vasile Conta nr.10.

reprezentantii cluburilor trebuie sa aiba delegatie semnata si stampilata.
cluburile trebuie sa aiba cotizatiile anuale achitate.

pe agenda Adunarii vor fi lucrurile obisnuite- aprobarea bugetului si hotararilor de peste an, dar si alegerea unui nou vicepresedinte pentru bowling (in locul lui Constantin Ardeleanu), care este practic conducatorul bowlingului din tara noastra si a unui nou membru in Prezidiu (in locul meu).

ideea crearii unei noi federatii separate pentru bowling ar putea fi pe agenda si e sustinuta de reprezentantii celor de la popice, dar nu de cei de la bowling(!!!), care nu se pot pune de acord.
dl Grecu s-a aratat dezinteresat de acest subiect.

in trecut au fost 3 incercari nereusite de se face acest lucru, esuate datorita dezbinarii cluburilor.
punctele critice sunt: cine va conduce de facto federatia si cine o va finanta , autofinantarea fiind imposibila pentru perioada de inceput doar din venituri proprii.

asa ca situatia din bowlingul romanesc e posibil sa ramana neschimbata:

- majoritatea cheltuielilor din sport suportate individual de catre sportivi, fiind putine cluburile care platesc pentru sportivii lor

- zona de performanta finantata si condusa de Ion Grecu, care cheltuie sume uriase, dar care ia deseori decizii subiective.

- zona de dezvoltare - realizata prin eforturi individuale, remarcabila fiind activitatea lui Marius Piticariu si Gabor Bonifert.
mai nou, aici a aparut si initiativa lui Joe Slowinski , cu grantul Brunswick pentru copii 8-12 ani, finantat 50-50 de Brunswick si Ion Grecu.

treaba efectiva va cadea tot pe umerii lui Piticariu, Gabor si altora ca ei, care trebuie sa gaseasca si sa introduca copii in program.

e de subliniat ca rezultatele unui astfel de program vin peste minim 8-10 ani...


iar FRPB?

in bowling nu are aproape nicio activitate, in afara de plimbat actele si un distribuirea unui minim de finantare  din banii primiti de la stat- poate 7.000-10.000 euro/an (?!!!)
asa ca o noua federatie, activa, care sa urmareasca dezvoltarea bowlingului ca sport e absolut necesara, dar imposibila datorita dezinteresului  si dezbinarii.

Qvo Vadis..... bowling drag?


la Adunarea generala se pot lamuri aceste probleme.
asta daca exista interes si concordie.
daca nu, stagnare, ca si pana acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu