sâmbătă, 10 martie 2012

Trialul nationalei


primul squad s-a jucat cu o singura bila reactiva si cu spare, pe ungerea WTBA Montreal.
au jucat cate 3 pe pista, Pelicanu si Grecu fiind paceri (dupa spusele d-lui Grecu).
am fost 19 la inceput, dar Balan s-a retras prin squadul 2 , fiind foarte obosit- sculat la 3.
Joe a fost multumit de capacitatea de auto-control emotional a jucatorilor, desi era o deruta vizibila in modul de joc - mult spre interior pe Montreal.

In al doilea squad lucrurile s-au imbunatatit, majoritatea jucatorilor urmand cu atentie indicatiile tehnice.
s-a jucat pe Tokyo 43 ft, tot cu o singura bila reactiva.

maine s-a redus programul la un singur squad.

ideea principala este ca Joe cauta jucatori dispusi sa asculte neconditionat, sa se antreneze in mod continuu (sute de lovituri la spare pe zi), intr-un cuvant "resetare".

cel putin programul de la Elcomex asa e structurat.

scorurile n-au avut nicio importanta azi, ca si ungerile, care au fost modificate.

atentia lui a fost indreptata mai mult spre juniori (care au mare potential) si spre jucatorii Elcomex, si mai mult minimal spre ceilalti.
se pare ca nu asculta aproape deloc de dl. Grecu si  toate deciziile le ia  de unul singur.

eu am fost preocupat sa dau maxim pe Montreal, iesind primul ca rezultat (1183), urmat de Pelicanu  si Grecu (!), ca sa aflu ulterior ca important era sa dau prin sageata 5.

am picat testul de antrenabilitate, fiindca m-am justificat ca mie nu mi-a zis nimic, pe unde si cum sa joc, indicatiile fiind date pe alte piste, catre alti jucatori,

in squadul urmator am insistat sa-mi dea o tema si m-a pus sa dau pe ungere lunga cu o bila de uscat, din interior (target boardul 18, la inceput) cu maximum de eficienta posibila.

am fost cam aceeasi trasa cu Romeo, care dadea cu Hy Road (1098 vs. 1115).

probabil ca am picat si testul asta, fiindca am remarcat ca multe din open-frameurile mele au fost datorita bilei slabe - 4 splituri 4-6, printre altele.

aici am primit o replica filosofica si indirecta, cum ca nu trebuie niciodata sa ne plangem de ungere (sau de bila, subinteles).

in squadul 2 figura buna a facut Mihaita Gogoasa - 1173, fiind considerat si cel mai bine pregatit fizic jucator din sala.

multi au cedat fizic sau interesul le-a scazut brusc, datorita lungimii foarte mari a jocului - pe una dintre perechi erau 7 jucatori.

dupa o lunga zi (8 ore pe pista), in analiza s-au evaluat spare-urile inchise si ramasul in pozitia la linie (doar cu cei de la Elcomex, ca ei aveau asta in tema de antrenament).
au fost laudati Catalin - 27 de frameuri clean succesive in primul squad, si Pelicanu- numar minim de caderi la linie.

e interesant ca jucatorii sunt pusi sa faca lucruri care necesita abilitati foarte avansate- sa joace cu o singura bila pe o ungere, 6 jocuri, cate 3-3,5  pe pista, eventual cu cea mai nepotrivita bila posibila, pe cea mai nepotrivita trasa posibila, iar in analiza se iau in considerare lucruri banale, ca ramasul la linie si numarul de frameuri deschise.

asteptam rezultatele de maine, dar e clar ca sunt doriti jucatori determinati, pregatiti sa devina roboti perfecti, care se formeaza prin repetari nesfarsite (10.000 de ore),  prin pedepse corespunzatoare- 10 flotari/greseala etc.

in sistemul asta asta de antrenament e greu de inchipuit vreun alt jucator in afara celor de la Elcomex, desi doritori exista, dar distanta si lipsa timpului corespunzator vor duce la diferente mari intre cei de la Elcomex si ceilalti.

problema e potentialul de scor al jucatorilor, care il indreapta pe Joe si spre alegerea altora, fiindca la Elcomex nu prea are multi de ales.

aici e o dilema, al carui raspuns il vom avea maine si in zilele urmatoare (trebuie sa-i vada si pe Costica Ardeleanu si pe Lucian Paraschiv).

pe de alta parte,  juniorilor le-a introdus elemente noi, corecturi de timing, de pozitii etc.
plus ca vrea sa le gaureasca diferit bilele, care urmeaza sa vina saptamana viitoare.
aici e un potential risc, fiindca mai sunt putine zile pana pleaca, si ei vor fi complet dati peste cap.

dar oricum toti am acceptat ca se vor duce la europene mai mult la plimbare...

pentru europenele de juniori, Viorel Pavel le-a facut tuturor regulament, pe care trebuie sa-l semneze, inclusiv antrenorul Marius Piticariu.

discutii aprinse au aparut cand le-a comunicat juniorilor ca nu au voie sa fumeze deloc in cele 11 zile (3 din 4 sunt fumatori).

asta e pe placul parintilor si sponsorului, dar e interesant de vazut cum se implementeaza si care sunt consecintele asupra jucatorilor.

in concluzie: important e sa avem o echipa competitiva in august, iar aici Joe e seful.
la propriu si la figurat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu