joi, 15 martie 2012

Intamplare nefericita care schimba componenta lotului de juniori

Alexandru Arbanas s-a batut azi la scoala cu un coleg si a receptionat un cap in nas. A fost operat de urgenta la Floreasca pentru fractura de piramida nazala. Antrenorul lotului de juniori, Marius Piticariu, l-a inlocuit cu Dragos Dumitrascu, care va achita o diferenta pentru preschimbarea biletului

10 comentarii:

  1. Adevaru e ca la ce fizic are te gandeai ca o sa ia bataie! :))))))))))))))))))))) Insanatosire grabnica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Naspa rau,suntem alaturi de tine PAPANAS sa te faci bine si sa ne bati iar pe piste ROMEO!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sanatate multa iti dorim ! Sa te intorci repede si refacut ! te pupam : Alina si David Orlanda

    RăspundețiȘtergere
  4. Pana cand doctorul care s-a ocupat de Alex nu confirma ca este apt de joc fara a se expune la riscuri, situatia ramane incerta! Dragos a confirmat ca poate merge in cazul unui raspuns negativ din partea doctorului. Va tinem la curent cu evolutia lucrurilor. Hai PAPANAAAS!!!
    Pit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici nu ma mira ca eziti si te razgandesti.
      spui ca situatia e incerta, desi decizia a fost a ta, nu a altcuiva, nu esti doar un simplu comentator.

      important e ca Arbi sa se faca bine si sa revina pe pista, dar nu cred ca e util pentru nimeni sa se forteze lucrurile.

      eu nu stiu niciun sportiv care sa fi revenit la 2 saptamani dupa un astfel de eveniment.

      iar prostul de serviciu sunt eu, ca deobicei, dau vestile proaste, vorbesc cu taica-su,pe mine ma suna Arbi sa-mi reproseze, eu sunt de vina.

      asta e, m-am obisnuit.

      Ștergere
  5. 1. Informatiile au ajuns la mine in urmatoarea forma: Arbi are fractura de piramida nazala si intra in operatie la Spitalul de Urgenta. Imaginea unei astfel de informatie nu este prea frumoasa (sange, ochi vineti, nas stramb, operatie, pansamente...urmarea: deplasare cu avionul, diferente de presiune mari la decolare si aterizare...lovitura in forta cu 2 maini, presiune sangvina marita la nivelul capului in zona tumefiata, ameteli, lipsa oxygenare, sange....cu alte cuvinte PROBLEME MARI DEPARTE DE CASA!!!!

    2. In cazul in care informatia era corecta aveam nevoie repede de un back-up ca sa nu existe riscuri pentru Alex si Doamne Fereste sa se agraveze totul intr-o forma cum nimeni nu-si doreste. L-am contactat pe Dragos, urmatorul pe lista dupa cei 4 in urma selectiei, si l-am intrebat daca este dispus sa mearga. A vb cu mama lui pentru a suplimenta biletul de avion cu 320 eu, a fost de acord si s-a facut rezervarea biletului pana Joi-a viitoare. Back-up-ul s-a asigurat pentru ca lotul sa fie complet. Nu i-am zis "Dragos mergi 100%". Dupa confirmare, i-am trimis un mesaj in care l-am informat: "Ok, daca Alex nu este apt de joc, asa ramane. Decid zilele urmatoare dupa ce-l vad la fata si vb cu el" Mesajul catre tatalui lui alex a fost urmatorul: "Decizia finala o vom lua impreuna cu doctorul care a avut grija de Alex" Eu si Pavel raspundem de tot ce se poate intampla in aceasta deplasare si luam copii pe semnatura. Nu vrem sa agravam starea de sanatate a lui Alex automat si capacitatea lui de a juca!

    3. In urma discutiei cu tatal lui imaginea s-a schimbat la 180 grade. NU are ochii vineti, NU are fractura de piramida nazala, NU a fost operat. A fost o deplasare de cartilaj si atat.

    4. Nu esti "prostul de serviciu", pur si simplu informatiile pe care le-am primit printr-un mesager de la tatal lui Alex nu au fost intocmai cu realitatea...si bine ca a fost asa! Ti-am cerut parerea, mi-ai dat dreptate si evenimentele au continuat exact cum sunt relatate mai sus! Daca tatal lui Alex zice "DA" iar doctorul "NU", NU VA MERGE!!!
    App: Nu te-a pus nimeni sa te grabesti cu anuntutl!

    Inainte de termenul limita pentru schimbarea componentei, Miercuri 21 Mart sau Joi 22 Mart propun o proba pe pista, 6 jocuri, cu toata lumea de fata (Eu, Vali, Pavel daca poate veni si tatal lui)


    Acum decideti voi daca am procedat corect sau nu...
    PIT

    RăspundețiȘtergere
  6. FRACTURA DE PIRAMIDA NAZALA:

    In cazul fracturii nazale pot aparea urmatoarele complicatii:
    - infectii ale nasului, sinusurilor sau oaselor fetei
    - dificultati permanente de respiratie
    - eliminarea continua de secretii de la nivelul uneia sau ambelor nari; acest lucru poate fi produs in cazul unor accidente cu afectare cerebrala sau a intervetiilor chirurgicale la nivelul nasului si are drept cauza eliminarea de lichid cefalorahidian (lichid din creier si din canalul spinal)
    - modificarea aspectului nasului
    - deviatie de sept nazal (septul este o formatiune care imparte nasul in doua cavitati); se mai poate produce o ruptura a septului
    - acumularea de sange in septul nazal (hematom la nivelul septului)
    - pierderea totala sau partiala a mirosului.

    sa vedem daca intradevar este fractura sau nu!
    PIT

    RăspundețiȘtergere
  7. bun si de ex isi revine cu o zi inainte arbanas si el n-a mai jucat bowling de 1 sapt..si vine fix miercuri sau joi..si poate pierde..ti se pare corect?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ma intereseaza scorul ci rezistenta la cele aproximativ 100 de lovituri In cele 6 jocuri!
    Pit

    RăspundețiȘtergere
  9. la noi, actorii e o vorba : " nu dati la cap ca lucrez cu fata " . e f buna ca igiena de lucru ;). zisa asta mai spune ceva, si anume ca daca ai treaba cu corpul tau si el este un instrument important in ecuatia performantei tale, atunci ai grija de el. eviti pina la umilinta orice conflict. faci pe dracu'n patru sa scapi cu pielea intreaga. asta trebuie educat. nu merge : " mai bine plinge ma sa" ci merge " fuga e sanatoasa ".
    parerea mea e ca sa inceapa sa se gindeasca arpi al nostru la campionatele ulterioare si la de ce i s au intimplat evenimentele recente. si sa mearga mai departe ;) in rest numai de bine :)
    cu drag ioio

    RăspundețiȘtergere