luni, 21 februarie 2011

Analiza tehnica SPLIT-IDM

Mihai Ionescu- a inceput foarte motivat si concentrat. a parut singurul care a asimilat modificarile de tehnica sugerate de Karetsos, pozitia de final e mult mai buna si mai joasa, timingul e corectat, iar release-ul nu se mai face cu loft asa mare.
Se pare ca jocul pe aceeasi pista cu Piticariu l-a stimulat.
Singurul joc mai slab a fost ultimul, pe pistele 7-8, care sunt foarte diferite.
a jucat din interior, intoarcere in jur de boardul 8. precizie buna la spare.

Viorel Simut - nu l-am urmarit cu atentie, dar juca un pic prea strans, in zona cu ulei mai mult, procentul de strikeuri era destul de mic. Nu am observat nicio modificare de tehnica la el. A ratat ceva spareuri.

Romeo Gagenoiu- era bolnav si a facut eforturi extraordinare sa se mentina la un nivel competititiv. a inchis excelent la spare, dar in primele jocuri a jucat un pic prea strans, cu punctul de intoarcere prea in stanga si procentul de strikeuri a fost scazut. asta se explica si datorita faputlui ca la inceput pistele pareau un pic mai "lungi" decat la antrenament si ar fi trebuit jucat un pic mai pe exterior, cel putin primele 2 jocuri. Are un mental de jucator profesionist, nu cedeaza niciodata.

Alex Telejman - tehnica foarte buna, dar parea neantrenat.
loviturile fluctuau foarte mult, desi avea solutie tehnica pentru strike.
a ratat destul de mult la spare, uneori datorita rotatiei foarte mari.
toate bilele par foarte largi, ii ies diferit din mana la miscari identice.
s-a mentinut mental foarte bine, avand in vedere presiunea, si si-a crescut scorul in a doua parte a meciului.

Gabi Deaconu- parea obosit si a i-au revenit reflexele de dinainte de antrenamentele cu Karetsos, timing early si dezechilibru la linie. loviturile fluctuau mult.

Bogdan Obada- acum joaca cu manusa, pentru a intari release-ul si a omogeniza rotatia.
a jucat in nota obisnuita, desi a parut foarte nervos.
a ratat mult la spare in prima parte a meciului, dadea cu viteaza prea mica si cu rotatie prea mare(!) si rata prin stanga. ulterior a crescut viteza si s-a reglat.

Alex Tariceanu - a jucat doar un joc, greu de facut o analiza.
a incercat sa faca la fel ca la antrenament. loviturile nu erau constante.

Marius Piticariu

mental si fizic a fost in forma. a ales o solutie tehnica de precizie, lovitura cu bila mata si cu viteza mare, lung de 8 (mi s-a parut) sau usoara banana. n-am observat sa rateze ceva usor la spare, doar la un 7-10 a dat pe langa decar. incepand din vara- toamna, cand n-a jucat in campionat, si-a modificat timingul si releasul, acum are viteza majorata iar mina e in spatele bilei la release, care nu mai este cu loft. la spare poate da usor peste 35 km/h. jucator de nivel international, in momentul de fata.

Odette Piticariu

si-a modificat de vreo cateva saptamani timingul. ca o consecinta release-ul nu mai e cu loft. joaca cu manusa si acum avea un release nou, ora 6-ora 3, prin lateralul bilei(aproape pe ecuator), care-i dadea o reactie majorata la back-end.
a fost avantajata in primul joc, cand era indicat sa joci mai pe exterior. ulterior, cand s-a uscat, nu a mai avut solutie tehnica si a inceput sa rateze substantial la spare.
mental afost usor debusolata prin jocurile 3-4, a fost sustinuta de colegi, cu rezultate mixte.

Cristi Tusz

joaca in continuare pe rutina de balans liber si trage un pic de bila la sfarsit, datorita acestui fapt release-ul e cu loft subtantial, iar precizia e afectata.
la spare a ratat primele doua jocuri, pana si-a bagat tape in bila.
pe pista 8 a ales o solutie prea la dreapta, cu o bila prea agresiva, care-i facea figuri in spate.
mental a fost stabil, a ales sa foloseasca mp3 player-ul in timpul jocului, era cu castile pe urechi ca sa se izoleze mental(ca si familia Pavel).
pare ca si-a atins partial maturitatea competitionala.

Cristi Calagiu

mental foarte puternic, e foarte ambitios.
a jucat din interior, cu viteza mica si rotatie mare, lovitura pe care o stapaneste foarte bine, desi coboara excesiv umarul la linie. are picioare puternice, care-i permit acest gen de lovitura.
rateaza mult la spare.

Marius Balan

timing bun si miscare de ansamblu foarte rafinata. franeaza un pic bila inainte de release si asta ii genereaza uneori fluctuatii de precizie. a jucat, in general, pe exterior. precizie buna la spare.
mental foarte puternic si echilibrat. are stofa de jucator de performanta.

Bejan Ion

a fost un pic debusolat o vreme, fiindca juca prea in stanga si nu avea unghi de intrare, lasa multe splituri, apoi rata la spare.
s-a mutat la dreapta si si-a revenit scorul, mentalul si precizia la spare.
timing un pic early, nu se fixeasa suficient de bine cand lanseaza bila.
tip emotiv, are nevoie de incurajare, dar se controleaza foarte bine.
jucator de echipa esential.

Catalin Predescu

a jucat un singur joc, ca la antrenament. are o tehnica foarte buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu