luni, 7 februarie 2011

Popicele de plastic

de anul trecut, proprietarii de bowlinguri au inceput sa fie sensibili la scorurile prin salile lor, fiindca acestea pot constitui un argument puternic pentru a juca intr-o sala sau alta.
anul trecut Unirea era considerata o sala "high scoring", anul acesta este Oxygen.

pe de alta parte, toti am remarcat ca si la Cernavoda s-au schimbat popicele, care acum cad mult mai usor, fiind vorba de AMF Lite II, renumite pentru scorurile mari pe care le genereaza.

am auzit si opinii cum ca popicele sunt de plastic si nu de lemn, ceea ce le face sa cada mai usor.

fals!

marii producatori nu fac popice de plastic, existand doar doua modele sintetice aprobate de USBC.

iata mai jos unul dintre ele, produs (evident) de germani, care-si pastreaza pe ici, pe colo, rolul de primadona in tehnologia jocurilor cu popice...

sunt curios sa vad cand primul proprietar roman de sala si-o va dota cu popice "fully synthetic"!

Enjoy!

6 comentarii:

  1. Adica pe scurt te intereseaza care va fi primul proprietar roman de sala de bowling care-si va minti clientii ca dau bine.
    Ma gandesc, ca ar fi binevenita o instalatie care sa si sufle spre popice in momentul in care jucatorul lanseaza lovitura, eventual sa cada inainte ca bila sa loveasca primul popic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multora inca nu le e clar un lucru:tot timpul e vorba de bani!!si banii se fac in multe moduri, inclusiv mintind,domeniul bowling-ului nefacand exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  3. in primul rand e vorba de costuri aici, nu de scoruri.
    n-as putea sa-ti spun daca astea sunt mai high-scoring decat AMF LITE II, dar costurile sunt clar mai mici.

    in alta ordine de idei, proprietarii de bowlinguri, ca orice proprietari inteligenti, incearca sa ofere satifactie clientilor si profit lor insisi.

    daca vrei sa-ti faci o sala care sa fie renumita pentru faptul ca-ti cad popicele greu (cum era Cernavoda anul trecut), poti incerca.
    dar s-ar putea sa nu prea ai multi simpatizanti.

    sau clienti.

    RăspundețiȘtergere
  4. daca urmariti cu atentie turneele PBA, o sa observati, ca sunt fooooarte rare situatiile in care pistele nu sunt high scoring.
    asta desi au instalatii diferite- AMF sau Brunswick, popicele sunt tot timpul Brunswick (de cand au contract de exclusivitate cu ei).
    dar exista o explicatie- turneele se fac in centre comerciale. iar interesul acestora e sa ofere satisfactie jucatorilor...
    pentru jucatorii de competitie asta nu face nicio diferenta, se vor bate la scoruri mai mari, la peste 220-230 media, in loc de 210-220.
    nu-i nicio diferenta.

    cum s-a intamplat si anul asta cu ungerile sport in campionat- echipele sunt ierarhizate la fel- in cele bune- Elcomex, IDM, Split (Amica si-a pierdut vedetele) si celelalte, care sunt oarecum apropiate valoric.

    diferenta e ca scorurile sunt altele.

    in plus iti mai apar 2-3 jucatori de performanta dintre cei o suta si ceva(deocamdata doar Catalin Gheorghe e o certitudine).
    o diferenta mai mare a facut-o anul asta modificarea numarului de jucatori dintr-o echipa, de la 5 la 6, care a lovit tare in echipele cu loturi mai subtiri - Vinci, Amica, Xtreme.

    la scoruri mari sau la scoruri mici, tot cei buni ies in fata.

    parerea mea e ca, din cand in cand, trebuie sa se joace competitional si pe ungeri usoare, fiindca jucatorii nu sunt pregatiti mental sa dea usor medii peste 230.

    iar asta e un aspect esential in pregatirea unui jucator de performanta- sa poti da oricat de mult, cand pista iti permite.

    exista in PBA un turneu care se face pe ungeri house- Pepsi Red, Blue and White, in care profesionistii le arata tuturor ce medii pot face pe house- cut-ul este pe undeva in jur de 240, iar primii se aproprie de 270 media!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deja ezista sala de bowling in Romania dotat cu popice TWISTER. In Miercurea-Ciuc . Best regards BONIFERT GÁBOR.

    RăspundețiȘtergere
  6. un adevarat bussiness-man.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere