duminică, 20 februarie 2011

SPLITUL ZDROBESTE IDM!!!

dupa 3 jocuri au aproape 400 de popice in fata, cu medie 207 de echipa!!!
Piticariu, Calagiu, Balan au o zi de exceptie!!!

inainte de ultimul joc Split are 350 de popice.

Rezultat final 6235-5745!!! 207,8 media la 191,5

Piticu aproape 240 media!!!

CFR bate Xtreme cu 5300 la 4400 (aproximativ).

74 de comentarii:

  1. Dupa ce s-au antrenat toata saptamana cu Karetsos? Sunt penibili...

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai sa nu fim rautaciosi! Au jucat bine, noi am avut o zi MARE!! SPLIT TEAM!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ...ati castigat o batalie,nu razboiul!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am intrat sa FELICIT un rezultat de EXCEPTIE
    al lui Marius
    BRAVO MAN-ule !!
    insa trebuie sa spun si altceva... propietarului de blog
    daca mai lasi sa treaca comentarii ca anonimii de mai sus nu mai e "JUST BOWLING", din pacate
    :(
    ci mai degraba incepe sa semene cu fostul site a lui Dorel

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari Piticule!!!!!! N-ai facut nimic deosebit, confirmi ceea ce se asteapta de la tine. Bafta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am reusit sa avem 46 de ratari la spare!
    Este drept ca este numarul lui Valentino Rossi dar asta ne-a costat 350 de puncte! :)

    Pe de alta parte, un sfat pentru Split din partea lui Karetsos: a vazut cel putin 3 jucatori care au dat cu bile neechilibrate.
    Afara penalitatea este anularea punctelor din joc si suspendarea pe 2 ani din competitii a jucatorilor respectivi...

    Pentu ca am ratat noi acum atat de mult la spare, este ok de data asta, nu am anuntat arbitru dintr-un spirit de fair-play probabil gresit inteles, am considerat ca nu a fost cu intentie ci din nestiinta.

    Dar puneti-va bilele in ordine pentru ca Elcomexul va veni cu cantarul la ei si vor verifica bilele, probabil dupa joc, si atunci va fi circ mare!

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. A fost un meci foarte frumos! Baietii de la IDM au jucat si ei foarte bine, dar Split-ul a fost de neoprit.
    Felicitari tuturor!

    Pentru cei doi anonimi si pentru ceilalti pe care ii mananca limba am o rugaminte: lasati lucrurile asa cum sunt si nu mai puneti paie pe foc. Repet, a fost un meci frumos si ar fi pacat sa stricam sentimentul de bucurie ca am fost martori la asa ceva cu invidii si carcoteli.

    RăspundețiȘtergere
  8. Putem sa stim si noi cine a avut bile "ne-echilibrate"? Dati nume va rog. Multumim SPLIT TEAM

    RăspundețiȘtergere
  9. Intrebare pentru IDM: Carui jucator de la IDM i-a confiscat Andra un prosop umed cu alcool, tinut pe masa, cu care isi stergea bilele in timpul meciului, cand nu vedea nimeni? Fair-Play sau premeditare? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. referitor la bilele neconforme:
    - bilele suspecte au fost observate de Romeo, nu de Karetsos.
    Pana nu le cantaresti, nu poti dovedi ca sunt neechilibrate, fiindca nu stii cat a fost top weight-ul si ce tip de core are inauntru, o distanta mare intree CG si mijlocul prizei e un indiciu, dar nu e suficient.
    - Marius Briciu m-a intrebat ce trebuie facut si i-am spus ca trebuie sesizat arbitrul, fiind cel care, dupa regulamentul romanesc, se ocupa de "conformitatile tehnice".
    In Romania, la prima vedere, doar eu si Vali Fatu putem verifica bile, restul nu au cunostinte.
    in plus mai trebuie si echipament, nu le poti verifica din ochi.
    - doar eu am scos vreodata din joc bile, anul trecut, lui Bejan si lui Calagiu, bile gaurite de Chinezu, care au fost cantarite si s-au dovedit neechilibrate. Asta s-a intamplat inaintea meciului, cand trebuiesc verificate bilele, nu in timpul meciului.
    - i-am propus demult Andrei Mehes un curs pentru arbitri, pentru instruirea lor in ceea ce priveste competentele tehnice, pe care ar trebui sa le aiba arbitrii, conform noului regulament. Nu am primit niciun raspuns si nici arbitrii nu au fost instruiti.
    Subcomisia tehnica a CCB e sublima, dar nu face nimic in acesta privinta.
    Iar Subcomisia de arbitri scoate arbitri noi, iar pe unii ii baga sa arbitreze direct la Divizia A...
    - niciun regulament international general- ETBF, WTBA si nici cel romanesc nu prevad sanctiuni asupra jucatorului, gen suspendare, ci doar scorul zero in respectivul concurs.
    toate suspendarile pe care le stiu eu la nivel international au fost pe baze disciplinare, nu tehnice.
    dar astept un exemplu de jucator care a fost suspendat 2 ani ca a dat cu bile neechilibrate.
    fiindca mai e o problema de principiu: bila neechilibrata atrage raspunderea driller-ului, nu a jucatorului, care nu are deobicei cunostintele tehnice necesare.
    jucatorul poate fi vinovat daca introduce o bila neconforma care nu a trecut prin inspectia tehnica, fiind o tentativa de frauda.
    cand exista o inspectie tehnica...
    sunt si turnee internationale la care nu exista asa ceva - Sofia, Bucuresti si la marea majoritate a turneelor mici.

    in plus, dupa meci, le-am atras atentia celor de la Split asupra problemei ridicate de cei de la IDM, iar ei au zis ca nu au folosit astfel de bile.

    RăspundețiȘtergere
  11. Un Fost viitor cititor al acestui site20 februarie 2011 la 19:37

    1. Felicitari SPLIT.
    2. Din pacate binele pe care il faci (Vali Piros)prin acest site comunitatii bowlingului, se distruge prin atitudinea ta (uneori instigi la barfa)si mai ales prin comentariile unora.
    3. In loc sa ne bucuram ca bowlingul romanesc usor usor se dezvolta (datorita exclusiv jucatorilor, sa nu credeti ca voi cei ce comentati aveti vreun aport)si apar scoruri mari precum ale lui Piticariu, Romeo si altii, noi facem ceea ce ne pricepem mai bine: instigam...

    RăspundețiȘtergere
  12. Romeo, daca o bila nu are 4 gauri nu inseamna ca nu este "legala"

    RăspundețiȘtergere
  13. pentru "fostul viitor cititor": blogul este o oglinda care deformeaza pozitiv realitatea.

    in realitate:

    - sotul arbitrei ma ameninta si sare sa ma bata, fiindca discutam in contradictoriu cu ea (el fiind ofiter de politie)...
    - un membru important al IDM le comunica dupa meci celor de la Split ca "multi ani de acum incolo vor fi pe trei in campionat", ceea ce sugereaza ca nu au nicicum de gand sa-si apere corect sansele cu Elcomex , IDM si Elcomex funtionand ca un cartel(de aia si-au si amanat meciul, care se disputa practic dupa incheierea campionatului, lucru impotriva oricarei reguli de fair-play)
    - Romeo, ca arbitru, nu stie nici sa-si calculeze handicapurile, darmite chestii subtile legate de bile.
    o sa vezi o diferenta intre scorul oficial si cel de ierila Split 2- Imperial, la handicapul lui Cosmin Buga- a operat Pavel o corectura tacita...

    crede-ma ca realitatea e mult mai cruda, eu incerc s-o "periez", dar nu pot s-o ignor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari, piticilor-mascarici si "atarnatorilor" din OXYGEN!!! pentru reusita de astazi... Iar in ciuda tuturor vom continua sa continuam "rienergy" hahahaha

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnilor si doamnelor.... !!!
    Pentru ce atatea discutii, carcoteli, injurii si discutii pentru un sport care, pentru marea majoritate este o mare pasiune si vine cu bani de acasa pentru a il practica? A fost un meci foarte frumos care acum este patat de aceste discutii sau nu stiu cum sa le numesc.
    Haideti va rog sa il lasam la nivel de placere, cum de altfel, cred ca toti dintre cei care il practica il fac in continuare in ciuda vicisitudinilor pecuniare, sentimentale si a discutiilor gratuite din interiorul acestei si asa prea mici familii.
    Cu mare respect pentru IDM care a dat dovada de un Fair Play deosebit cum de altfel spre ca am facut-o si noi.
    Cu respect,
    Cristian Tusz
    Nu neaparat o opinie SPLIT TEAM ci mai mult personala.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vad ca se tot spune de numele meu pe aici asa ca vreau sa comentez si eu.Daca vor sa dovedeasca ca au avut bile echilibrate o pot face, maine la IDM le pot verifica,daca sunt in regula jos palaria, dar daca nu sunt....SI EXPLICA-LE OAMENILOR CARE NU STIU CE INSEAMNA O BILA ECHILIBRATA SI O BILA NEECHILIBRATA?
    Referitor la ceea ce spuneai ca nu stiu sa calculez un handicap e eroare, la matematica recunosc ca ma pricep mai mult decat la lb romana,si mai mult decat altii.Este posibil sa fi gresit,se mai intampla( totusi era vb de 2 sutimi)..si tu gresesti de multe ori(chiar daca nu_ti atrage nimeni atentia).
    Dar de ce nu aduci in vedere si faptul ca Romeo,nestiutorul,necititul a avut initiativa ca arbitri sa foloseasca tehnica moderna si rapida de calcul ,nu foaia si pixul?!!
    In incheiere chiar vreau sa felicit echipa SPLIT pentru victorie.

    RăspundețiȘtergere
  17. nu stiu ce initiativa ai avut tu cu folosirea computerelor, dar asta s-a stabilit anul trecut prin regulamentul gandit de CCB in sedinta comuna, nimeni nu te-a mentionat.
    in particular pot sa-ti spun ca a fost propunerea mea si a fost imbratisat de toti.
    si acum sunt arbitri care nu stiu sa foloseasca computerele, iar altii folosesc alte formate de foi de scor, decat cele trimise de CCB, de trebuie bietul Pavel sa munceasca ca robul.
    iar referitor la bile echilibrate si neechilibrate, pot sa-ti spun ca pozitionarea CG-ului si dezechilibrarea stanga -dreapta si sus-jos a bilelor nu e dovedita ca aduce vreuun avantaj.
    e o prevedere desueta a USBC, care nu a fost confirmata de testele stiintifice...
    acest dezechilibru schimba foarte fin comportamentul bilei, fara a crea vreun avantaj.

    pentru instruire, adresati-va Subcomisiei de arbitri sa va invete, eu n-am dat multi bani si sute de ore de studiu ca sa invat lumea gratis.

    mai ales pe cei refractari (nu e cazul tau).
    sunt curios si eu daca arbitrii s-au instruit la inceputul campionatului referitor la noile prevederi tehnice referitoare la bile, aparute in 2010, unele chiar importante- de exemplu s-au legalizat bilele cu 2 gauri(cu anumite limite de descentraj)- inainte trebuia obligatoriu sa le ai pe toate 3, chiar daca foloseai doar 2 dintre ele...

    sau in ce conditii poti sa folosesti bilele cu 5 gauri pentru degete(eu am una)- thumb+ 2 seturi de fingere - si aici s-au schimbat regulile etc etc.

    dar lumea se face arbitru ca sa mai castige cateun ban...

    iar cand vin discutii de chestiuni fundamentale- handicapul la fete, la juniori, toi au interpretari originale, nu regulamentare.
    la Buga problema era ca, de anul asta, handicapurile sunt doar intregi si se taie zecimala, nu se rotunjeste, daca ai peste 0,5 nu-i dai mai mult, 12,8 devine 12, nu 13.

    iar greselile mi le recunosc, de cate ori e cazul.
    dar eu sunt voluntar, nu oficial...

    RăspundețiȘtergere
  18. astazi am vazut si eu ca Split-ul avea bilele ne-echilibrate,pantalonii cu doua dungi,prosoape de diferite culori,sireturile cu funda pe dreapta etc... intr-un cuvant erau "varza"! sa fim seriosi au fost super tari !!! (chiar si fara Karetzos in spate , dar cu o galerie de suflet)
    bravo lor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Draga Vali, in comentariul tau de la 20:19 ai avut 5 idei.
    Sa le analizam:

    1. ...sotul sare sa te bata...
    aici te alinti, baiatul asta chiar bate, mama cat de tare bate, daca vrea el. N-a vrut.
    Deci Fals.
    Fals ca valoare de adevar.

    2. Daca Elcomexul bate IDM-ul, probabil ca vor fi ei (IDM-ul) pe 3. Nu Split-ul.
    Fals.

    3. Meciul amanat este pe 13 martie, a 2-a zi dupa ce o sa va batem pe voi. Campionatul se termina in aprilie. Perfect legal.
    Fals.

    4. Karetsos, ca om care stie bowling, s-a uitat la bile si le stie, s-a uitat la release, stie ungerea, si a vazut cum lucreaza bilele.

    Pentru el lucrurile sunt simple si clare.

    Cineva de la noi din echipa, la antrenamentul de miercuri a venit cu o bila noua gaurita in alta parte.
    Dupa ce a aruncat de cateva ori, Takis i-a zis:
    Bila asta lucreaza prea mult, cred ca este ilegala.
    Nu, etc..
    Ok, hai sa o masuram. Si avea 2 oz. excentric.
    Admisibil este max.1.
    A echilibrat-o la 1, si i-a zis: ok, acum da cu ea si spune-mi cum ti se pare.
    Reactia a fost ceva de genul:
    Aaah, pai nu mai lucreaza de loc!

    Deci nu Romeo ci Karetsos.
    Fals.

    5. Aia cu punctele si Romeo nu stiu, probabil ai dreptate.

    Deci 4 balarii din 5 Vali, cam multe.

    Si ca sa vezi ca lucrurile sunt chiar serioase in campionatele de afara, Takis ne-a spus numele unui grec care sta pe bara de un an si mai are unu de stat, pentru ca la inceputul jocul, desi i s-a atras atentia ca are bile probabil ilegate si trebuie sa le scoata, nu a vrut.
    Asa ca s-a notat bila si dupa joc au verificat-o (driler-ul salii, supravegheat de reprezentantul federatiei si Takis) si avea excentric de 2.5 oz.
    Hartie la ferderatie si dupa dezbateri, out 2 ani si punctele respectivului zero.
    Evident echipa lui a pierdut.
    Inca un natarau incapatinat si atoatecunoscator :)... mai putin.

    A fost un exemplu de rigurozitate.

    Verificati-va bilele, si asta este pentru toata lumea, ca sa dormim linistiti.
    Si la Oxygen si la IDM sunt balante si functioneaza.
    Chiar este important.

    Daca nu ni se intampla chiar noua, nici macar nu ne-ar fi trecut prin cap.
    Fara suparare.

    RăspundețiȘtergere
  20. mea culpa: meciul IDM-Elcomex se disputa pe 13 martie, deorece Ion Grecu n-a fost de acord sa-l puna la sfarsit, tocmai ca sa nu apara discutii legate de fair-play.
    nu stiam schimbarea asta.
    acum ne putem astepta la un meci interesant, fiindca Mihai Ionescu nu e de acord sa nu-si apere sansele corect.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca la gaurit si la echilibrat bile, in Romania, Lupica da na, na, la multi...

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca se intampla ceva bun in bowlingul romanesc totul ti-se datoreaza tie,daca faci ceva prost dai vina pe altcineva.Dupa meci ai vemit si mai felicitat,lasa ROMEO ca stiu ca esti bolnav dar tot ai jucat bine,acum arunci cu noroi in stnga si in dreapta.RUSINEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
  23. 1- mesajul legat de locul 3 al Splitului asa a fost transmis, altcineva a facut calculul nu eu.
    2- cu meciul pe 13 am corectat, doar initial era dscutia la sfarsit, au schimbat intre timp (mesajul l-am scris inainte sa-l citesc pe al tau, dar apar in ordinea trimiterii, nu in ordinea aprobarii)
    3- acolo nu e vorba de regulament tehnic, ci de frauda sportiva, daca se constata ca e dezechilibrata la inceput si joci cu ea, poti sa fii penalizat, conform regulamentului respectiv - grecesc.
    dar nu e practica conform regulamentelor internationale, e pentru greci.
    daca depistau la sfarsit ca e dezechilibrata, ii dadeau scor 0 si gata.
    dar au depistat la inceput.
    e o problema in esenta de regulament disciplinar, nu tehnic.
    I-a sfidat pe toti si nu a fost fair-play.

    4- referitor la bile, am mai mare incredere in studiul stiintific al USBC, facut pe 2 ani, decat in Romeo si Karetsos.
    comportamentul bilei se schimba, dar nu creeaza un avantaj.
    faptul ca intoarce mai mult nu creste neaparat scorul.
    in plus depinde si cum dai gaura de echilibrare, poti s-o faci sa-ti taie hook-ul "suplimentar", sau nu prea.
    primele patru criterii de performanta la scor in jocul de bowling tin de coficienti de frecare, dezechilibrul maselor din bila e pe locul 10(in total sunt 18!)
    incepand cu locul 9 influenta asupra rezultatelor e minima.
    ca fapt divers, pe locul 16 si 18 sunt temperatura din sala si temperatura pistei, asta pentru cei care se plang tot timpul...

    e foarte complicat, crede-ma.
    cu toata stima...

    RăspundețiȘtergere
  24. cum te pricepi tu la toate ...ba la una ,ba la alta...dar de la un timp te pricepi cel mai bn sa-i pupi pe unii in fund!!!
    sunt curios daca asupra echipei idm sau a oricarei alte echipe ar fi planat suspiciunea asta, cum ai fi comentat??!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Azi Idm invinge la diferenta mare echipa Split, Piticu : ce pacat, a gresit mult la Spare, Balan nu a avut bulan , Calagiu a fost varza.....,Idm trage din nou la titlu condusi de un Romeobbbeo magnific, se vede mana lui Karetsos...., oare daca era asa evitam atatea discutii puerile???!!! Nu cred!!! Pana la urma e doar un joc , un hobby,eu unu nu traiesc de pe urma lui, ma intreb cat mai avem pana ne si batem intre noi!!!!!! Marius Balan!

    RăspundețiȘtergere
  26. Lupica gaureste foarte bine!
    chapeau!

    Marius inca invata, dar promite.

    am vazut bile gaurite bine si de catre cei de la Elcomex, Vali si Catalin, care au invatat de la un driller foarte bun, suedez, iar ei au indemanare foarte buna, sunt talentati.

    Referitor la competentle mele, eu sunt de formatie inginer si ma ghidez dupa date certe, verificate, nu dupa impresii.

    iar printre specialistii in bowling, antrenori, tehnicieni, jucatori etc n-o sa prea vedeti oameni cu studii superioare tehnice.
    se bazeaza mult pe experienta lor, nu pe cunostinte tehnice profunde.

    si marii producatori de bile au doar cativa specialisti, care proiecteaza si testeaza.
    dar nu-i cunoaste mai nimeni, nu-i vedeti pe pista si nu cred c-o sa vedeti vreunul prin Romania prea curand, fiindca nimeni nu vrea sa-si plimbe specialistii prin lume, e prea riscant dpdv comercial.

    argumentul autoritatii, al palmaresului nu e neaparat valid, adevarul poate fi diferit, nu depinde de cel care sustine o teorie sau alta.
    (ex: Karetsos a estimat scorurile la 185, eu la 200; eu stiam mai bine sala, ungerea si jucatorii Split-ului)

    Iar USBC incearca sa profesionalizeze acest sport, au facut studii stintifice, si-au facut centru de cercetare, au un campus dedicat doar bowlingului, care e si centrul national de pregatire(olimpic) etc.

    eu ma bucur ca exista preocupare pentru aspectul tehnic in bowling, e un factor de progres important.

    am avut un rol esential aici, chiar prin "scandalurile" nenumarate, incepute de anul trecut, toate pe baza tehnica- bile, ungeri, masini de uns,temperaturi, uleiuri etc.

    cand m-am apucat eu de bowling acestea erau la nivel de "gradinita".

    iar succesul Split-ului n-are legatura cu bilele, cei care au dat bine aveau bile absolut "curate", fara nicio suspiciune.

    nici ungerea, nici temperatura, nimic altceva.
    au jucatori foarte buni, 3 dintre ei prinzand o zi de exceptie.

    data viitoare s-ar putea sa ia bataie de la Elcomex, cine stie, sunt numai "vulpi batrane" acolo, care mananca bowling pe paine, iar Split-ul e format din tineri, uneori imprevizibili.

    de data asta au comis-o "pozitiv", dar nu se stie pentru viitor...

    RăspundețiȘtergere
  27. Si ti se pare putin ca dupa ce dai, cu cea mai buna intentie, sa-ti verifice unul bilele si sa se constate ca una este ilegala, si astfel sa pierzi toate punctele, multe-putine pe care le-ai dat?

    Oricat de slab ai da, 7-800 de puncte tot dai, si fara ele este clar ca echipa ta pierde...

    RăspundețiȘtergere
  28. IDM-sala,antrenamente,echipament,arsenal,antrenor...GRATIS!(toata stima dlui.Ionescu)
    SPLIT- talent GRATIS !
    azi au castigat cei mai buni ! dar stati un pic Talentul celor de la Split nu a fost echilibrat ,nu a avut a patra gaura , nu e corect, trebuie improscat cu noroi !
    e un joc , e un hobby , nu traim de pe urma lui ,dar traim cu el in suflet !
    Azi spuneam cuiva ca suntem aproape campioni ( la B , Split 2 ) si m-a intrebat :bun si castigati ceva?
    si am raspuns; Nu dar am cheltuit mult sa ajungem aici!
    lasati-ne sa ne bucuram de strike-ul din frame-ul 5 si spare-ul ratat din jocul 2 ,chiar daca avem doua dungi la pantaloni !

    RăspundețiȘtergere
  29. In toate sporturile exista anumite reguli in privinta echipamentului de joc. In tenis exista anumite standarde pentru rachete, pentru racordaje, pentru mingi. In sarituri cu schiurile exista anumite standarde in privinta dimensiunii schiurilor in raport cu inaltimea saritorului, precum si in privinta echipamentului. In volei, handbal, fotbal exista anumite standarde referitoare la mingiile folosite. Bineinteles ca astfel de standarde exista in toate sporturile, eu doar am vorbit de cele care ma pasioneaza...

    Dar sunt un pic nelamurita in privinta urmatorului aspect. Asa cum am recunoscut mai demult ca nu sunt deloc o specialista in ungeri, la fel imi declar acum nestiinta in privinta bilelor echilibrate/ne-echilibrate.
    Pentru ca, din cate spui tu Vali, asta nu ar avea mare importanta. Dar atunci de ce, inaintea oricarui campionat european sau mondial, este necesara verificarea bilelor?

    Chiar ma intereseaza si chiar astept un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  30. regulamentul e clar- trebuiesc echilibrate.
    la noi arbitrul are responsabilitatea.
    sau se poate face contestatie si se verifica la sfarsit (sau ulterior).
    eu incercam sa explic ca influenta asupra performantei e minima, asta nu explica victoria.
    dar bilele trebuie sa fie conforme, nu le iau apararea.
    trebuiesc cantarite, ori de la bun inceput, iar daca nu, ca urmarea unei contestatii.
    restul discutiilor nu-si au rostul.

    RăspundețiȘtergere
  31. Poate nu ai inteles intrebarea mea. Intrebam ce inseamna o bila echilibrata... Si daca poti explica in termeni simpli, fara prea multe detalii tehnice.
    Stiu si eu ca influenta asupra performantei e minima. Daca as pune o bila complet dezechilibrata , cu cel mai mare hook posibil, in mana... mamei mele, de exemplu, tot nu ar sti ce sa faca cu ea.
    Victoria celor de la Split a fost clara si fara drept de apel.
    Totusi, revin, nu asta am intrebat...

    RăspundețiȘtergere
  32. CINE A AVUT BILA NEECHILIBRATAAAA, POT RĂSPUNDE CEI CARE ACUZA? DATI NUME VA ROG? ''cel putin 3'' care sunt aia si ce bile erau ILEGALE? Raspundeti sau NU MAI ACUZATI!

    RăspundețiȘtergere
  33. Astia de la Split 2, vedeti-va de jocul vostru, de gaura din jocul 2, si nu va bagati in treburi de oameni mari.

    RăspundețiȘtergere
  34. Split talent gratis? Cine in afara de Piticariu?

    RăspundețiȘtergere
  35. Felicitari Split-ului!

    Consideram ca un meci trebuie castigat pe pista si de aceea nu am vrut sa umbrim meciul si bucuria voastra cu verificari de bile si chichite de regulament.

    Ce am vrut sa spunem de la inceput a fost doar,
    Atentie, Elcomexul, probabil, nu va fi atat de generos.

    RăspundețiȘtergere
  36. exista niste prevederi tehince, care spun ca la gaurirea standard, cu 3 gauri,diferenta intre greutatea bilei dintre cele doua jumatati st-dr, sau sus-jos nu trebuie sa fie mai mare de 1 uncie(cam 31 gr).
    dezechilibrele astea apar datorita miezului, care este asimetric, ori este plasat prea sus(top weight f mare), dar mai ales provin din gaurirea bilei,care plaseaza miezul mai mult pe una din parti.

    asta se poate observa empiric cand semnul care marcheaza centrul de greutate este foarte departat de mijlocul prizei(deobicei mai mult de un inch- 2,5 cm), dar depinde f mult de bila, ce fel de miez are si daca top-weight-ul e mare sau nu.
    top weight-ul este o greutate suplimentara, obtinuta prin plasarea miezului mai aproape de suprafata, ca sa compenseze greutatea scoasa prin gaurirea bilei.
    top-weight-ul poate fi uzual intre 2 si 4 uncii. greutatea scoasa prin gauriea celor 3 gauri e variabila, in functie de grosimea degetelor jucatorului si de adancimea gaurilor facute de driller- se poate echilibra si adancind mai mult gaurile de la fingere sau cea de la thumb.
    uneori distanta mare de la CG la mijlocul prizei nu inseamna ca trebuie neaparat echilibrata, fiindca daca a fost o bila cu un miez simetric si cu un top weight foarte mic, ea sa fie totusi echilibrata.
    de aceea controlul vizual nu e suficient, trebuiesc cantarite.

    RăspundețiȘtergere
  37. Toti cei care nu au o a 4-a gaura de echilibrare in bila ar trebui sa verifice daca bila este legala.

    Este posibil sa nu trebuiasca, sau este posibil, din nestiinta celui care a gaurit-o sa nu o fi facut, nestiind cum, sau nestiind ca trebuie.

    Solutia: verificati-va arsenalul de bile, la Lupica de exemplu, si astfel vor disparea discutiile.

    Simplu.


    Dana, nu-ai auzit ca omul ala nu-si mai recunostea bila dupa ce a fost echilibrata?
    Efectul nu este de loc mic.

    Puteti face singuri un experiment.
    Luati o bila veche si moarta, dar reactiva, si veniti la Lupica sa va faca un excentric exagerat de 4-5 oz unde trebuie.
    O sa aveti surpriza sa fie mai agresiva decat una de ultima generatie.
    Sigur trebuie sa si stii ce sa faci cu ea.
    Evident nu o puteti folosi in competitii ca este... ilegala, dar de distractie este Ok.

    RăspundețiȘtergere
  38. ar da bietul Lupica o gaura de 5 oz, daca ar avea cu ce, dar mi-e teama ca trebuie sa se duca sa-si cumpere niste burghie uriase...

    iar teoria asta cu hook mare=scor mare s-a fumat de mult.
    de cand cu bilele reactive, suprafata dicteaza...
    70%, spun unii care se pricep, 15% miezul si 15% lay-out-ul.
    ca sa te distrezi, orice bila e buna, chiar si alea de prin sala,dintre care unele sunt de uretan...

    RăspundețiȘtergere
  39. Bai caveman, Ai o gura de tzatza nesatisfacuta. Le stii tu pe toate intotdeauna dar practica arata altceva. Esti varza si ca arbitru si ca jucator si ca tot ce vrei. De ce nu spui de ce vroia "sotul arbitrei" sa-ti sparga fatza aia de ceangau. Iti spun eu: pentru ca vorbesti mult si prost. Cat despre xanax, eu nu stiu prea multe despre el dar cred ca il lua mata cand era gravida cu tine. Esti un retardat si m-am saturat sa-ti aud exclamatiile alea de omul junglei la fiecare meci. Am o veste pentru tine: chiar daca te bagi ca musca in curul calului in orice si le stii tu pe toate nu o sa ajungi niciodata mai sus de unde esti (adica o sa ramai tot jos). Pe unde te duci nu faci decat sa strici totul si sa lasi dezastru dupa tine. Noroc ca Laura inca nu-ti seamana. Am venit sa arbitrez cu placere un meci de calitate intre doua echipe mari care in mod normal nu duc lipsa de fair-play.Ai reusit sa ma calci pe nervi si sa strici totul asa cum faci de fiecare data cand apari pe undeva. Lasa-ne in pace si apuca-te de alt sport sa-l distrugi si pe ala. Cat despre cat de voluntar esti tu si cat de oportunisti sunt altii nu pot sa spun decat ca esti un fin "psiholog". Mai du-te in pielea mea! Esti un ratat in tot ce faci! P.S. Pentru cei interesati: prosopul a fost cofiscat lui Simut la sesizarea lui Cristi C.

    RăspundețiȘtergere
  40. cam asta e nivelul!
    voi care va plangeati de barfe si mai stiu eu ce pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  41. Cred ca au ramas multi muti de uimire la ce vocabular de Rahova ai D-na Andra.Urat, foarte urat.Dar am si eu o curiozitate.Ce masuri ati luat in privinta D-lui Simut?I-ati dat vreun avertisment,ceva? Si de ce dumneavostra ,care sunteti jucatoare la IDM, ati arbitrat acest meci?

    RăspundețiȘtergere
  42. Salut Vali,

    Sincer nu stiu daca fac sau nu bine sa scriu vre-un comentariu pe blogul tau in acest moment si nici macar vre-o replica de genul " atunci abtine-te" nu cred ca mi-ar rezolva dilema. As putea insa sa iti spun ca primul comentariu facut de un anonim la 13.04, pe care tu l-ai aprobat spre publicare, realmente reflecta stupiditatea individului, si, imi pare rau ca iti spun, apetitul tau pentru a potenta un scandal prostesc. Ii comunic prostovanului ca nu ne-am antrenat cu Takis pentru acest meci, ci ne-am antrenat pentru ca era saptamana in care Takis vine in Romania si antreneaza cele doua echipe, Extreme si IDM. Dupa logica prostului idem Extreme sunt "penibili" pentru ca s-au antrenat toata saptamana ca sa piarda cu CFR. Unul din lucrurile pe care Takis ni le spune des la antrenamente se refera exact la acest gen de situatii in care poti pierde, desi ca echipa ai jucat bine. Ne spune ca atata vreme cat majoritatea loviturilor tale au ajuns in pocket este in regula, poti avea 9 spare, mai ratezi un spare din cauza lipsei de concentrare, mai vine un split, mai legi 2 strike-uri, per ansamblu esti in 190 medie, ceea ce este destul de dificil pentru o echipa de 6 persoane din Romania si de aiurea. Ramane valabil faptul ca ieri IDM-ul a ratat per ansamblu 46 de spare-uri, Takis spune ca 10 ratari per total pot fi acceptabile si ca acolo ar vrea sa ne aduca. 350 popice in plus ar fi reprezentat vre-o 10 puncte in plus la medie, adica undeva in jur de 200-201 medie de echipa. Asta este scopul si logica antrenamentelor cu Takis si evident dorinta fiecaruia dintre noi de a deveni un bowler mai bun. IDM-ul poate reusi sa ajunga acolo cu ajutorul lui Takis si mi-e greu sa cred ca vom mai fi usor de batut vreodata. Si cu toate astea poti intalni o echipa in zi de exceptie, cum a fost ieri Splitul, si esti infrant. De ce ar trebui sa fim suparati ? Astea sunt lucruri care se intampla, ti se pot intampla si tie ?
    By the way, primul spare pe care l-am ratat ieri pe pista 8 a fost pentru te bucurai foarte vocal la un strike al Splitului exact cand eram la lansare. Am vrut sa ma intorc si sa te apostrofez, insa te bucurai si mai vocal la un alt strike. Tu ai ramas cu bucuria si eu cu iritarea. De altfel la schimbare te-am intrebat daca esti fericit pentru reusita favoritilor si tu sincer mi-ai spus, iarta-ma !, o prostie, adica " ca ai tinut cu mine, dar ca am facut exact ce nu trebuia sa fac , mi-am pierdut stabilitatea la lansare". Asa era, si chiar nu mai avea sens sa iti spun ca putin, putin, ti se datoreaza si tie.
    Revin la prostovanul caruia as vrea sa ii dau replica, desi nu el este cel pe care as vrea sa il conving ca alegerea sa publice acest comentariu a fost o eroare. Sa faca un efort de imaginatie si sa isi inchipie ca la anul, poate Splitul va avea un antrenor veritabil. Si se va intampla sa aiba meci cu noi, in deplasare, iar in saptamana premergatoare sa faca antrenamente cu acest antrenor. Si sa manance bataie, poate rau. Dupa logica cretinului vor fi penibili ? Vor fi din partea noastra, a IDM-ului mesaje batjocoritoare pe blogul tau ? Le vei aproba pentru publicare ? Va fi cineva in sala atat de vocal agresiv incat sa ii deranjeze pe jucatori, si care sa nu accepte sa coboare tonul desi arbitrul i-o cere? Cred ca nu.
    Cu toate astea cred ca esti o persoana cu care pot bea o bere, conversatia nu e plictisitoare.
    GD

    RăspundețiȘtergere
  43. tot respectul si prietenia mea.

    pot sa-ti spun ca jocul mental agresiv/defensiv face parte din partitura tuturor jucatorilor de bowling.
    s-a intamplat si la Europenele masculine 2009 si la Mondialele masculine 2010, la un nivel multiplicat de cateva ori.
    nu era un singur spectator care zbiera cand lansa, erau zeci.

    plus agresivitatea jucatorilor, care aveau lideri de joc mental ofensiv - Patrick Allen si Mika Koivuniemi-in finala mondialelor.

    Iar arbitrul nu are autoritate asupra spectatorilor.

    Si n-o sa vezi pe nicaieri un arbitru tipand la specatori, dar la noi e deja o chestie personala.

    e o alta lectie pe care o pun pe tapet, dupa bile, ungeri, masini, regulamente etc.

    jucatorii nostri au impresia ca jocul ar trebui sa se desfasoara intr-o catedrala, sau intr-un turn de control al traficului aerian.
    realitatea e complet diferita, opusa as zice.

    Iar Karetsos ar putea sa va invete cate ceva despre jocul mental agresiv si defensiv, despre tehnici de concentrare si focusare etc, dar, din cate stiu eu, sunt subiecte pe care nu le abordeaza.

    RăspundețiȘtergere
  44. referitor la popicaveraj, nu cred ca e vorba de 46 de ratari, ceea ce ar presupune doar izolate, de la 2 popice in sus n-o mai poti incadra la ratare, ci probabil frameuri deschise non-split.
    46 de frameuri deschise la 30 de jocuri nu-i deloc mult, inseamna 3 la 2 jocuri.
    10 frameuri deschise non-split la 30 de jocuri e o performanta demna de PBA, nu o cred posibila prea curand.
    si Splitul a avut o gramada de frameuri deschie non-split, peste 25 cu siguranta, deci, oricum ar fi, rezultatul e indreptatit.
    iar ei au prins o zi de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna seara. Pana ieri ieram admiratori, astazi ne gandim daca mai are rost sa intram intro sala de bowling. Pun pariu ca astazi multi dintre cei care au postat regreta ce au scris ieri. Ie urat ca exista atata ura si lipsa de respect. Si pana la urma pentru ce? Pacat ca exista astfel de oameni in cadrul federatiei.
    Apropo, exista o comisie de disciplina acolo, si daca exista vor lua masuri impotriva Andrei?...ca 'DOAMNA' reprezinta federatia.

    RăspundețiȘtergere
  46. Dar impotriva "Domnului Piros" membru al federatiei s-a luat vreodata o masura ca si-a permis sa jigneasca nu doar odata?

    RăspundețiȘtergere
  47. Da ce a gresit"Doamna"?
    Daca tonul din postarea de mai sus, e o treaba personala.(punct)
    Daca vorbiti despre echilibrarea bilelor, nu pune nimeni la dispozitia arbitrilor balante si personal calificat sa poata verifica asta.
    Cred ca mai bine am vedea la "comisia de disciplina" daca un OFICIAL al federatiei poate fi pe fata ( si mereu vocal)cu una din competitoare.
    Daca nu ,cineva a gresit.
    Oricum , daca este o sesizare ea va fi analizata de comisie si in spiritul regulamentului se poate lua o decizie.
    Bebe Ioancea ( doar ptr ca s-a pomenit de DISCIPLINA )

    RăspundețiȘtergere
  48. sigur ca da.

    dar sa te delegi singura la meciul propriului tau club, sa confisti prosopul cu alcool al unui jucatorde la propriul tau club, fara sa-l penalizezi (excludere), sa te iei de spectatorii care tin cu ceilalti (eu nu eram oficial acolo, cum nu sunt oficial cand dorm), asta cum e?

    legat de bile: bilele se pot retine la sfarsitul meciului si verifica unde vrei tu.
    asta daca decide arbitrul sau daca exista o sesizare, dar pe care cu eleganta, Mihai Ionescu a refuzat-o.

    stii ca arbitrii nu au o atributie legata de spectatori, ca daca sunt probleme legate de spectatori acestea sunt in responsabilitatea echipei organizatoare?

    la fotbal arbitrii tipa la spectatori?

    niciun jucator n-a reclamat nimic si a inceput ea sa tipe ca o doare capu...
    si ca fapt divers, tipatul spectatorilor ii deranjeaza pe toti, nu numai pe jucatorii unei echipe, cand il incurajezi pe unul, poti sa deranjezi un coechiper, care tocmai arunca, lucru care s-a si intamplat, cu Tusz si Bejan.

    si ai fost la Europene, ai vazut ce-i acolo, ce zgomot, ce scandal, da n-ai retinut nimic.
    decat ca nu ma placi.
    foarte bine.

    dar n-ai ce sa cauti la Disciplina, ca nu judeci dupa regulamente, ci dupa umorile tale si ale altora.

    RăspundețiȘtergere
  49. Cred ca e inutil sa ma explic, tu ai probleme, in ciuda faptului ca apreciez tenacitatea ta, esti prezent si la ora asta ( bravo ).
    La Disciplina, cum zici tu, am fost ales, nu m-am bagat,daca am sau nu ce cauta acolo nu e treaba ta.
    Un lucru e clar tu ai permanent un conflict.
    Aia cu "umori" e o treba care jigneste spiritul in care incercam sa te tin in echipa la europenele de care pomeneai, da tu stii cum e :
    Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.
    Succes Vali, nu mai revin pe chestia asta a ta.
    ptr tine Ioancea

    RăspundețiȘtergere
  50. De cand trebuie sanctionata o persoana ca si-a permis sa scrie ceva pe un blog????!!!!

    RăspundețiȘtergere
  51. Gaura in bila de 4-5 oz ?
    am inteles ideea, insa e gresita expresia
    hai sa invatam :D
    oz sau uncie este masura a greutatii
    deci corect era ... Gaura in bila de 4-5inch(")
    Intradevar, acolo unde exista masina de gaurit bile burghiul maxim e de 1,3/8" deci, nu o sa gasesti burghiu(spiral) de 4" sau 5"
    insa daca drilerman-ul vrea o poate realiza
    si daca tot suntem la lectia cu "INCH"
    Inch-ul nu are subdiviziuni sau submultipli. Adica mai precis, sumbmultiplii inch-ului sunt fractiunile de inch
    La fel cum nu exista "mar" -> "deci-mar" "mili-mar", ci numai jumate de mar, sfert de mar

    ca sa revenim in Romania cand vrei sa spui inch poti la fel de bine sa spui "țol" asta daca ai neamuri de instalatori sau 1 inch = 2,54mm
    si acum ai posibilitate de subdiviziune

    RăspundețiȘtergere
  52. era in argou, gaura de 4-5 oz, insemna sa scoti 4-5 uncii din bila.
    tabelul de echilibrat iti da date pana la 2,7 oz, ceea ce inseamna o gaura cu burghiu de 1 3/16 si adancime 3 inch (din memorie)
    o gaura de "5 oz" ar fi pe o adancime aproape de jumatatea bilei.
    oricum dai in miez si rezulta ... nimic.
    doar motiv de distractie si ca sa ne dam seama ca o bila dezechilibrata intoarce mai violent.
    discutam si noi degeaba...

    RăspundețiȘtergere
  53. dupa cum se observa, cand cineva aduce argumente solide in defavoarea lui Piros, acesta replica palid incercand sa duca discutia in alta parte. Ai zice ca e scolit de Securitate cu toate ca era prea mic atunci... Altfel sa retinem ca urletele lui faceau parte din antrenamentele sale gratuite, oferite noua pentru cresterea "mentala". Simpla curiozitate : prietenul sau Ioan Ionescu impartaseste acest lucru ? este de acord sa i se urle in spate cand lanseaza ?

    RăspundețiȘtergere
  54. Vezi mai Vali, ce inseamna un punct de vedere fixist. :)
    Ca sa intelegi.
    Nitica aritmetica, si un strop de viziune.
    Iei bila veche, care are deja gaura de echilibrare si o umpli cu material. Deja avem probabil 2-2,5 oz sau uncii, dezechilibrare pe axa care ne intereseaza.
    Dupa care, faci cu burghiul ala gros "pentru degetul mare" o gaura de "dezechilibrare" pe aceeasi axa, in partea opusa o bilei, de inca 2,5 oz.
    Hop, dezechilibrarea se aduna!
    Magic!

    Simplu.

    RăspundețiȘtergere
  55. Ati dezvoltat atatea discutii despre echilibratul bilelor incat ati deviat de la subiectul initial al acestui POST. SPLIT-ul a batut IDM-ul, si il va mai bate. Pot cheama cei de la IDM si pe VOSS sa se alature lui Karetsos la antrenarea echipei, ca tot nu au sanse. E vorba de valoare aici! Degeaba ai antrenori daca tu nu esti facut pentru sportul asta. Iti atingi un maxim (mediocru) si ramai acolo. Succes SPLIT-ului in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  56. Ha, ha.
    Corect si foarte obiectiv comentariul.
    "Splitul este cel mai tare!" :)

    In primii 12 jucatori din clasamentul de la individuale sunt 5 jucatori de la Elcomex, 5 de la IDM, 1 de la Vinci, si 1 de la Split!
    Ha, ha.

    Urmatorii de la Split sunt in ordine pe locurile: 15, 19, 20, 29 si 33!
    Mare performanta!

    Ati invatat sa aruncati nitel bila pe facatura aia de ungere a voastra, in rest... praf.

    Haideti la Play-off si poate prindeti locul 3.
    Poate...

    RăspundețiȘtergere
  57. Nu fac parte din echipa SPLIT, asa ca nu e ungerea "noastra". Diferenta de 490 de popice este un pic cam "mica" si nu reflecta diferenta de valoare dintre cele doua echipe. Ar fi fost corecta una de 1000 de popice.

    Pacat ca "prietenia" dintre IDM-ELCOMEX afecteaza clasamentul intr-un campionat national. Chiar sunt curios sa vad rezultatul dintre IDM-Elcomex. Dupa asteptarile mele va lua bataie IDM-ul, numai asa vor iesi "calculele", asta daca nu cumva "presedintele" federatiei aproba Play-off-ul si atunci nu mai conteaza intalnirea dintre IDM si Elcomex.

    In afara de Romeo, IDM-ul este o echipa medie.

    NP

    RăspundețiȘtergere
  58. vezi ca mai au si o fata prin echipa...

    valoarea unei echipe nu e data de insumarea matematica a componentilor ei,chiar presupunand ca valoarea e data de clasamentul ala pe 3 concursuri..

    iar in tur, fara Piticarii, IDM-ul de-abia i-a batut cu 50 de popice, Split-ul fiind doar cu jucatorii aia vai de mama lor prin clasament...

    RăspundețiȘtergere
  59. Asa este, cu o medie de 166,17!
    Mai punem 8, ca este fata, rezulta 174,17, adica undeva pe pozitia 20.

    RăspundețiȘtergere
  60. SI?
    ai gasit explicatia?
    de ce au luat bataie?
    ca teoretic sunt vai de ei?
    desi au multe titluri nationale, cupe, rezultate internationale?

    de ex. Calagiu a dat 236 media la un turneu international.
    ia vezi tu pe la echipele celalate cati au dat medii de astea in viata lor?
    Balan are 7 cupe acasa si e fost campion national la dublu, acum 2 ani.
    Odette are 3 titluri nationale la individual, Piticu mai multe titluri cu echipa si detine recordul pe 4 jocuri oficiale-1011(252 medie), singurul 300 oficial din campionat, record de medie pe 5 jocuri in campionat samd samd samd.

    succesele supara, nu?

    RăspundețiȘtergere
  61. First official 300 for a Romanian player este ROMEO la IDM open joaca de 2 ani in campionat si are deja 3 titluri nationale 2 cu echipa 1 la dublu, openuri castigate la IDM,UNIRII,ETC VICECAMPION LA DUBLU SI TRIO.

    RăspundețiȘtergere
  62. 300 in campionat, baby, nu stii sa citesti?

    in plus Marius a dat pe ungere sport si in cross, singurul din tara...

    RăspundețiȘtergere
  63. DA STIM VALI, UNGERILE DE LA UNIRII SI OXYGEN NUMAI SPORT NU SANT. HAHAHHAHAHAH ADEVARATEL UNGERI SPORT SUNT LA INDIVIDUALE.

    RăspundețiȘtergere
  64. Balan a fost campion national la dublu cu ... Romeo. Si este Ok.

    Piticu si Odette joaca bowling de pe vremea cand tu te ocupai de automobilism si nici macar nu stiai ca exista acest sport, sunt foarte buni sportivi.

    Piticu desi cu un caracter indoielnic (vezi conflictele financiare pe care le-a avut la echipele pe unde a trecut), este super talentat la orice sport, vezi tir, darts, biliard si cate or mai fi.

    Dar, punand acasa o ungere super-permisiva (vezi juniorul care a dat 230 media) echipa Split nu face decat sa-si opreasca dezvoltarea asa cum face de altfel si Vinci (cu exceptii, oameni talentati, Vali P. si Ioan care reusesc sa se mai antreneze si prin alte parti).

    Sunt cel putin alti 15 jucatori care daca s-ar antrena de 4-5 ori pe ungerea respectiva nu ar mai cobori sub 210 medie.
    Dar media asta nu-i va face cu nimic mai buni.

    O astfel de ungere permisiva te face lenes si imprecis.
    Pierzi sincronizarea, pierzi precizia, pierzi concentrarea mentala, de ce sa le pastrezi cand este suficient sa arunci bila oarecum spre o tinta cu o eroare de 2-3 borduri si pista, cu bamper-ul care se formeaza pe primele 2 borduri, iti azvarle bila inapoi spre poket?

    Vali, joci de 2-3 ani pe ungerea asta la Unirea si ai media de 162, fiind pe pozitia 35, in clasamentul individual, dupa ce ai trecut printr-un varf de medie de 236 in meciul cu noi de anul trecut.
    Si atunci am pierdut la voi dar nu-mi aduc aminte ca voi sa fi prins play-off-ul.
    La ce ti-a ajutat?
    Ai vrut sa prinzi mondialele.
    Si sincer, aveai ce sa cauti acolo, sa reprezinti Romania?
    Da, daca am fi o tara de manelisti si incep sa cred ca suntem...
    Poate aveai si tu dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  65. aia crezi tu.

    sa stii ca si ungerile din PBA sunt similare, sunt ungeri sport relativ permisive, fiindca nimeni nu vrea sa vada medii de 190-200 la profesionisti.

    in schimb unele dintre ungerile WTBA sunt extrem de grele, mai ales cele care fac carry, cum au fost TOATE cele de la individuale.

    ungere sport este si cea de la Openul IDM de acum, unde dau jucatorii 220 media din prima (ungere sport WTBA).

    sau si asta o fi house?

    nu vorbi despre ungeri daca nu te pricepi...

    RăspundețiȘtergere
  66. pentru ultimul anonim:

    - ungerea la Unirea de anul asta e diferita fata de anul trecut si nu e nicidecum house, nimeni n-a facut mai mult de 215 pe ea...

    imi pare rau ca nu-ti plac scorurile mele mici (nici mie), dar anul trecut scorurile mele erau mult mai mari ca ale d-lui Grecu, eram mult mai indreptatit sa fiu acolo decat el.

    ungerile nu opresc/stimuleaza dezvoltarea jocului.

    vino acum la Oxygen si incearca sa dai 250 media pe house si o sa-ti dai seama ca iti trebuie aceleasi calitati ca sa dai 200 media pe ungere sport grea.

    ungerile doar stabilizeaza scorul in zone diferite.

    ungerea de la Cernavoda e similara ca nivel de scor cu cea de la Oxygen, dar ei nu sunt in stare s-o execute corespunzator si pista e un pic mai low-scoring.

    daca prind o zi de exceptie, cum au facut cei de la Split, si ei vor sari de 205 media

    iar cei care sunt in fata la individual anul asta ( care sunt cam aceeasi din ultimii 3-4 ani) au 190 si ceva media, cum aveau si anul trecut.
    ceea ce inseamna ca ungerea nu face nicio diferenta pentru jucatorii "vechi", tot acolo sub 200 sunt...

    de fapt de aia au si ales doar ungeri sport, sa se prajeasca cei mai tineri si fara experienta si sa ramana tot ei...

    exceptie Catalin Gheorghe...

    si Pircalabu, care e in primii 6, dar n-o sa vada nationala.

    Garantat!

    antrenat de mine, pe alocuri...

    RăspundețiȘtergere
  67. Baga si tu 30000 de euro si ai locul asigurat la nationala.Daca nu ciocu mic si joc de glezne.

    RăspundețiȘtergere
  68. Jucatorii vechi au trecut de la ungeri house la ungeri dificile si au "ramas" la +190.

    Jucatorii noi, lipsiti de experienta, dau acum pe aceste ungeri 160!

    Este firesc.

    Nu mai incercati sa ardeti etapele!
    Rabdare si antrenament si va veni si ziua altora cu adevarat talentati.

    RăspundețiȘtergere
  69. Cei care dau din prima peste 200 pe o ungere sport WTBA necunoscuta, chiar stiu sa joace...

    RăspundețiȘtergere
  70. Este o rusine faptul ca in bowling legea e facuta de bani, principala vinovata este "sefa"care pentru un salariu caldut accepta siluirea regulamentelor si a principiilor.

    RăspundețiȘtergere
  71. Cred ca traiesti in alta lume,in tot sportul romanesc dicteaza bani.Sa zicem mersi ca sunt uni oameni care sunt dispusi sa bage bani in bowling ca altfel acest sport ar disparea.

    RăspundețiȘtergere
  72. da unu care da peste 200 in 8 jocuri la cce e de respectat sau nu ?

    RăspundețiȘtergere