marți, 24 ianuarie 2012

Prejudecatile in bowling

sunt la fel de daunatoare ca si in viata si ne fac sa nu analizam realitatea, ci ceea ce credem noi ca ar trebui sa fie, conform credintelor, cunostintelor si experientelor noastre anterioare.

am remarcat astala jucatorii romani, pentru a nu stiu cata oara , in timpul ultimei etape de campionat, cand s- a jucat pe WTBA London.
toata lumea  "stie" ca ungerile lungi se joaca din interior si ca ar trebui jucat prin boardul 44-31 adica 13...

zau?

si daca este ulei mult in zona aia si bila nu intoarce si nu asigura un unghi bun de intrare?
ce faci?

simplu!
ce ar trebuie sa faci de la inceput: sa-ti cauti o zona uscata - zona de hold, de intoarcere sau cum vreti sa-i spuneti voi, si s-o folositi.

in cazul ungerii London, asta este la DREAPTA boardului 10 - 9, 8, chiar si 7, in Oxygen.
DUPA  ce se usuca zona mediana a ungerii, te muti la interior, pana ajungi prin zona in care zicea teoria ca ar fi optim...

sa vedem ce zic unii care se pricep - urmariti zona de intoarcere a bilei...



si, cireasa de pe tort, ce jucau "ai nostri" la mondiale, cu antrenor in spate:



acum sa abordam Beijing 35 ft, pe care o avem pentru etapa urmatoare.
se stie ca este ungerea Cheetah 35, din PBA, modificata.
or sa-i vedeti pe multi razand cand or sa vada jucatori scapand-o in diagonala si dand strike.
nu mai radeti- este solutie de joc, fiindca exista un zid de ulei oblic, care tine bila sa nu treaca de pocket, daca dati suficient de tare.
priviti cum s-a dat recordul PBA pe 9 jocuri, pe ungerea Cheetah - medie aproape 280!!!

remarcati si balansul "liber" (haha).
Eugene Mc Cune tocmai a castigat, pentru al doilea an consecutiv, titlul PBA pe Cheetah.


in concluzie: lasati prejudecatile la o parte, deschideti ochii si mintea si vedeti ce vrea pista de la voi!

5 comentarii:

  1. eu cred ca Mc Cune a dat scor fiindca i-a ars masina si din dorinta de a-si lua una nou a rupt tot.Cu alte cuvinte "si-a dorit mai mult victoria"

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca tu Dle. Vali Piros, ar fi bine sa iti iei teoria si sa te duci in alta parte, sa distrugi si alta echipa,si sa lasi Split-ul poate isi revine. Iti apreciez inteligenta, dar nu pot intelege cum poti gandi ca esti cel mai bun in tot ceea ce faci, iar toate ideile tale sunt bune si ale altora nu. Poate doar sunt complexe inmagazinate de-a lungul timpului si acum incerci sa refulezi. Este primul an, din cate imi amintesc cand Split-ul are atatea infrangeri (consecutive). De ce oare? Parerea mea este ca esti tipul de om care iti dai cu parerea si atunci cand nu trebuie si n-ai facut decat sa strici tot ce s-au chinuit sa cladeasca cei din Split. Te bati cu pumnul in piept ca tu esti miezul atunci cand se intampla ceva bun, si arunci vina pe altcineva atunci cand se intampla ceva mai putin bun. Oameni ca Pica si Karetsos sunt slabi pregatiti, motiv pentru care nu mai au titlul de antrenor certificat. Tu pe de alta parte faci parte din elita mondiala. Maine nu m-ar mira sa afirmi ca si Slov este praf. Incerci sa iti faci reclama pentru ca prin serviciile tale sa mai poti recupera din banii cheltuiti pe cursurile tale de bowling. Pana si propriul tau copil are momente cand nu te poate suferi si cred ca si tu nu te suferi cateodata. Ce pretentii poti avea la niste straini? Asa ca fa un bine tuturor si dispari din peisajul bowlingului romanesc. Esti prea bun pentru Split, cred ca si pentru Elcomex, asa ca gandeste-te sa emigrezi....
    Cu stima - un anonim al bowlingului romanesc

    RăspundețiȘtergere
  3. doar nu era sa-ti dai cu parerea despre ungeri.

    am ilustrat teoria cu opinia celor unora dintre cei mai buni jucatori din lume.
    doar nu era sa citez romanii care spuneau: asta nu e London, asta nu are nicio zona uscata samd, asta nu se joaca ca o lunga "normala" etc

    iar refularile tine-le pentru tine.

    daca esti cuminte, iti spun de unde si-a luat Slowinski miezul teoriei cu "Quiet eye targeting system".

    RăspundețiȘtergere
  4. si reclama negativa, tot reclama se numeste!
    ma intrb daca sa incep sa-mi pun sursele la munca si sa ma informez despre un anumit trecut, cevoi afla? oare si la raliuri o fost tot asa se nesuferit! sau ii era frica sa nu uite unul vreun surub nestrins...ahhh? cum o fi fost? tare as vrea sa stiu...

    RăspundețiȘtergere
  5. daca e sa-l intrebi pe Niculescu, Presedintele ACR, am fost foarte nesuferit, fiindca odata am avut tupeul sa stropesc cu sampanie pe podium si cateva picaturi au ajuns pe augustu-i costum, fiind gata-gata sa ma suspende pentru asta.
    s-a multumit sa baga in regulament un articol care amenda cu 200 de euro stropirea cu sampanie inauntrul cladirilor(articolul Piros).
    haha!

    si m-a trimis si la un test psihilogic, de unde psiholoaga de serviciu a plecat zbierand (hahaha).

    iar ulterior am fost membru fondator (8 in total) al FRAS- Federatia romana de automobilism sportiv, care i-a luat jucaria de sub nas tovarasului de la ACR, care acum organizeaza doar curse de Martisor, raliul Doamnelor si altele de importanta planetara.

    in rest imi place sa cred ca am avut relatii bune cam cu toata lumea, am fost un hobby-driver, nu eram implicat in nicio lupta la varf pe nicaieri.

    RăspundețiȘtergere